Bu ücret ise genel olarak PTT üzerinden gerçekleşir. Kişi kendi T.C. kimlik numarasını kullanmak suretiyle, PTT üzerinden gerekli ödemeyi sağlar. Daha sonra nüfus müdürlükleri dahilinde evlilik sonrası kimlik değiştirme işlemi yapılır.
Bu ödeme genel müdürlüğün resmi sitesinde de yer alan anlaşmalı ödeme merkezilerine yapılmalıdır. Bazı ödeme noktaları şunlardır: PTT şubeleri. Vergi dairesi.
Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
Kimlik Yenileme Ücretleri Nereye Yatırılır? Kimlik yenileme ücretlerini vergi dairelerine, PTT şubelerine ve alo199.nvi.gov.tr adresinde belirtilen anlaşmalı bankalara yatırılabilmektedir.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen evlendikten sonra kimlik değiştirme ücreti 2023 yılı için 83 TL. Kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 75 TL. Uluslararası aile cüzdanı içinse 200 TL değerli kağıt bedeli alınıyor.
İlgili 31 soru bulundu
Evlilik sonrası kimlik değiştirme sürecinde, kişinin medeni durumu ve diğer kimlik bilgileri de güncellenir. Evlilik kaydı ve evlilik cüzdanı gibi belgelerle nüfus müdürlüğüne başvurarak bu güncelleme işlemleri gerçekleştirilebilir.
Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.
Bankada soyadı değişikliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını açık şekilde belirtecek olursak; Bu işlemin yapılması oldukça kolaydır. Geçerli kimlikle bankaya giderek, bankadaki bilgilerin güncellenmesi talep edilir ve soyadı değişikliği gerçekleşmiş olur.
45.00 TL olan Özel Güvenlik Kimlik Kartı Ücreti Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfının Halk Bankası Opera Şubesindeki IBAN TR02 0001 2009 4130 0016 0000 96 (0413-1600096) nolu hesabına; a) Halk Bankası şubelerinden, b) Halk Bankası ATM'lerinden, c)Halk Bankası mobil uygulamalarından yatırılması gerekmektedir.
Kendi soyadını kullanmaya devam etmek isteyen gelin adaylarının, evlilik müracaatı esnasında ilgili formu doldurarak bunu beyan etmesi gerekiyor. Hem bekarken kullandıkları soyadını hem de eşinin soyadını kullanmak isteyen bireylerin ise yeni kimlik başvurusu sırasında bir dilekçe ile bunu bildirmeleri gerekiyor.
Kimlik yenileme parası nereye yatırılır? Kimlik yenileme ücretiyle alakalı sizlere bilgiler derledik. Kimlik yenilemek isteyen kişiler yenileme ücretlerini vergi dairelerine giderek veya internet üzerinden ödeme yapabilir.
Evlenen kişiler özellikle kadınlar evlendikten sonra soy adı değişikliğinden dolayı kimliklerini yenilemek zorundadır.
Evlendikten sonra kimlik değişimi konusunda nüfus müdürlüğüne başvurmak gerekir. Öncelikle Nüfus müdürlükleri üzerinden randevu almak önemlidir. Böylece zamanında Nüfus Müdürlüğü'ne gitmek suretiyle vakit kaybetmeden işlemleri kolayca gerçekleştirmek mümkündür.
Artık ödemeleri kolayca internet üzerinden gerçekleştirme imkanınız bulunuyor. Kaybolan kimlik çıkarma ücreti 2023 için belli oldu: Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli ise 166,00 TL olarak ödeniyor.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için, e-Devlet sistemine PTT'den aldığınız şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Ardından e-Hizmetler sekmesinden Kişisel Bilgiler kısmına tıklıyor, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ya da Doğrulama kısmını seçiyorsunuz.
Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Anlaşmalı bankanın ATM'sine gidilmeli ATM ye kart yerleştirilmeli. Karşınıza açılmış olan ekranda "Ödemeler" yazan butona tıklanmalı. Ödemelere tıkladıktan sonra menü içerisinde bulunan "Vergi Ödemeleri" seçeneğine tıklanmalı. Bu ekranda açılan menüden "Sürücü Belgesi ve Kimlik Yenileme" seçeneği tıklanmalı.
Aile mahkemesi hakimi, re'sen (kendiliğinden) boşanma davasının kesinleşmesiyle nüfus müdürlüğüne müzekkere yazacak ve kararın kesinleştiği bildirerek soyadının değişmesini talep edecektir. Bu değişiklik en fazla bir hafta içinde gerçekleşir ve boşanan kadın E-devlet üzerinden bu durumu kontrol edebilir.
NASIL BAŞVURU YAPILIR? Söz konusu başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak e-Devlet'e giriş yapın. Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayın.
Boşanma kararının hangi evrelerden geçip nüfusa işlendiğini, Boşandıktan Kaç Gün Sonra Kimlik Nüfus Cüzdanı Değişir yazımızda anlatmıştık. Boşanmanın nüfusa geçmesi halinde, E Devlet' e girdiğinizde profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu halde başka bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.
Soyadından kaynaklanan değişimden dolayı hem kimlik kartının hem de pasaportun değişmesi gerekir. Buna ek olarak kimlik kartınızdaki isminiz ile pasaportunuzdaki isminizin uyuşmaması halinde pasaportunuz geçersiz sayılacaktır.
Türk Medeni Kanununun 187. Maddesi açıkça ''Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir.'' şeklindedir.
Çevrenden, evlendikten sonra kimlik değiştirme süresi bulunduğuna dair bazı söylentiler duyabilirsin. Ancak bu uygulamanın eskide kaldığını söyleyelim. Yeni kimlik mevzuatında, evlendikten sonra, belirli bir süre içinde kimlik yenileme zorunluluğu bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri