Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacaksan gerekli pasaport başvuru belgelerinin yanında yeni kimliğinin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edebileceğin geçici kimlik belgesinin olması yeterli.
4-Pasaportun Sayfalarının Dolması, Kaybolması, Çalınması, Hasar Görmesi, İsim Soy isim Değişikliğinde Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir.
Öncelikle iyi haberi vermek istiyorum; evlendikten sonra yurt dışına eski pasaportunuzla gidebiliyorsunuz, ancak ya eşinizin soyadını direkt alacaksınız ya da kendi soyadınızla birlikte kullanacaksınız. Adınızda bir harf bile değişse tüm bu prosedürleri tek tek halletmeniz gerekiyor.
Yurt dışı yolculuklar
Pasaport veya pasaport yerine geçen (uluslararası seyahatler için kabul gören) belgelerin aslıyla seyahat edilebilir. Gidilmek istenen yada transit geçiş yapılmak istenen ülkenin talep ediyor olması durumunda vizeye ihtiyacınız olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Seyahat dokümanlarındaki pasaport, kimlik ve bilet bilgileri aynı olmalıdır. İsim değişikliklerinde pasaportun yenilenmesi ya da değişikliğe dair resmi yazının (evlilik cüzdanı, boşanma ilamı vs.) seyahat sırasında görevliye sunulması gereklidir.
Kayıp veya çalıntı pasaport nedeniyle yeniden pasaport başvurusu yaptığında eski pasaportunun kalan süresi yeni pasaportuna ilave edilir. Bu ek süre için defter bedeli ödemen gerekir. Kayıp olan pasaport gri veya yeşil pasaport ise direkt olarak defter bedeli ödeyerek pasaportunu yenileyebilirsin.
Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.
16. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ? Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.
Medeni hal değişimi, kimlik bilgilerinin değişmesi durumunda (nüfusa kayıtlı olduğu ilin değişmesi, yaş ad soy ad tashihi yapılması vb.) pasaportun değişmesine gerek yoktur. Açıklamalar sayfasına meşruhat ( açıklama ) verilerek pasaport uzatılabilir. 3 fotoğraf, nüfus cüzdanı ( Nüfus cüzdanları şuanki …
NOT: Yenileme tarihi başvurduğunuz gün değil, eski pasaportun bitiş tarihinden itibaren sayılmaktadır. Pasaport yenileme başvurunuzu eski pasaportun geçerlilik süresi dolmadan en az 2 ay önce yapılması önem arz etmektir.
Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim? Merhabalar, Evlilikten dolayı soyadınız değiştiği zaman evlilik cüzdanı gibi kanıtlayıcı belgeler ile seyehat edebilirsiniz. Seyehat ile alakalı bir sorun yaratmamaktadır.
Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
Yeni evlenen çiftler, kimliklerini hemen değiştirmemektedir. Lakin bu işlemleri yapmaları mecburidir. Yasal olarak yeni evlenenlerin bir ay içerisinde kimliklerini değiştirmeleri gerekir. Ancak nikah işlemlerinden hemen sonra nüfus müdürlüğüne gitmeyiniz.
Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Almanya'da evlenmek mi istiyorsunuz? O zaman oturduğunuz yerin nüfus dairesine (Standesamt) başvurmanız gerekir. Başvuru için bazı belgeler gereklidir: İkametgâh senediniz (Meldebescheinigung), kimliğiniz (Ausweis) veya pasaportunuz (Pass) ve doğum belgeniz (Geburtsurkunde).
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hukukumuzda anılan sorunu topluca çözüme kavuşturan tek bir kanun hükmü söz konusu değil. Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
Pasaport Başvurusunda Eski Pasaporttaki Vize/Oturum İzni Bulunan Sayfalar İptal Edilir mi? Başvuruda ibraz edilen eski pasaportlar, vize veya oturum izni bulunan sayfaları iptal edilmeden hamiline teslim edilir.
Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.) Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir. Hizmet damgalı pasaportlar harçtan muaftır.)
Çift pasaport aynı anda iki adet Türkiye Cumhuriyeti pasaportunuz olması anlamına geliyor. Bu pasaportların ilk bakışta birbirinden ayırt edilmesine imkan yok. Buna ek olarak Türkiye'de bir kişi en fazla iki geçerli pasaport alabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri