Evlendirme Memurluğu tarafından ilk müracaat sırasında tahakkuk ettirilir ve Evlendirme Memurluğu veznesine yatırılır. Aile Cüzdanı Ücreti: 445,00 TLdir. Evrak tesliminde Evlendirme Memurluğu tarafından alınarak Defterdarlık Mal Müdürlüğüne teslim edilir.
Belediyeler evlilik cüzdanı için standart ücret almaktadır. 2020 yılı itibariyle evlilik cüzdanı ücreti 110 TL olarak belirlenmiş olup evlilik dosya ücreti olarak da bazı belediyeler 25 TL ücret talep etmektedir. Nikah başvurusu yapacak olan çiftler bu ücreti başvuru yaptıkları belediyeye öderler.
Örneğin; İstanbul'da 2023 nikah işlem ücreti; Hafta içi: Nikah salonu ücreti ortalama 600-800 TL. Hafta sonu: Cumartesi ve pazar ile tatil günleri gerçekleşen nikahlar için ise 800-1.000 TL civarında. Bu ücretler genellikle hizmet bedeli, dosya ücreti ve evlilik cüzdanı maliyeti gibi masrafları da kapsıyor.
5-NİKAH ÜCRETİ: Belediyemiz Emlak veznesine beyan numarası ile yatırılabilir. 6-SOYADI DİLEKÇESİ: Soyadını kullanmak isteyen bayan vatandaşların başvuru esnasında memurluğumuzdan dilekçe alarak, doldurulup vermeleri gerekmektedir.
Ölüm geliri veya aylığı almakta iken evlenen ve bu nedenle aylığı kesilen kız çocuklarına bir defaya özgü olmak üzere, evlenme tarihindeki gelir veya aylığının iki yıllık tutarı olarak ödenen ölüm yardımıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Evlenme İkramiyesi Kimlere Ödenmektedir? Kurumumuzdan dul ve yetim aylığı almakta iken evlenmeleri nedeniyle aylıkları kesilen eş, kız yetim ve anaya bir defaya mahsus olmak üzere son defa almakta oldukları aylıkların (harp malullüğü zammı hariç) 12 katı tutarında evlenme ikramiyesi ödenmektedir.
1. Nikah ücretlerine Hazine ve Maliye Bakanlığının 2022 yılı için belirlediği Aile Cüzdanı bedeli ilave edilmiştir. (2022 yılı için tebliğ edilen 200 TL'dir.) Hariç) bir ücret alınmaz.
Öncelikle üç tüp kan alınır ve ardından kişilere akciğer filmi çekilir. Sonuçlar çıktığında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazsa, kişilerin evlilik için bir engelinin olmadığına dair rapor verilebilir. Bu raporda kişilerin kimlik bilgileri, fotoğrafları, ikametgâh bilgileri yer almaktadır.
Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
Evlilik için sağlık raporu veren hastaneler hangileri diye merak edenler için hemen açıklayalım: Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin. Ancak sağlık raporu için aile hekiminin onayı şart.
Başvuru için eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne başvuru yapılabiliyor. ►Köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusu köy muhtarlığına yapılıyor.
Nikah için Gereken Evraklar Nelerdir? E devlet üzerinden her ne kadar nikah tarihi sorgulanabilse de nikah için gün almak mümkün değildir. Bunun için bağlı bulunan belediyenin evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapmak gerekir. Aynı zamanda, başvuru için gereken çok sayıda evrak vardır.
-Evlenme Beyannamesi, Evlendirme Memurluğunca doldurulup onaylanmaktadır. -Medeni Kanunun 136. maddesi gereği çiftler evlenmelerine engel bulunmadığını gösteren resimli ve onaylı sağlık raporu getireceklerdir. -Sağlık raporları, Aile Hekiminden alınacaktır. -Nikah işlemleri için 5 adet fotoğraf kullanılmaktadır.
Gerekli Belgeler;
Sağlık Raporunun, onay tarihi itibari ile 180 gün (6 Ay) geçerliliği vardır. 2- 5'er adet ön cepheden çekilmiş VESİKALIK fotoğraf. (Biyometrik fotoğraf geçerli değildir.) 3- T.C.
Çiftlerin yaptırması gereken evlilik öncesi tıbbi testlerin başında akciğer grafisi ve kan testleri gelmektedir.
Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir. Kan testleri ile beraber kan grubu belirlenir ve hepatit, frengi ve AIDFS gibi hastalıkların var olup olmadığı kontrol edilir.
İlk olarak nikâh işlemleri açısından söz konusu olan sağlık raporunun şart olduğunu belirtebiliriz. Bu rapor sunulmadan nikâh merasiminin gerçekleştirilmesi genellikle mümkün değildir.
Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde gerçekleştirilmesi, Ayrıca 30.07.2020 tarih ve 12682 sayılı Genelgemiz çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümlerin eksiksiz uygulanması, sürdürülecektir.
Evlenmeye karar veren kişiler bulundukları yer itibari ile (Köy Muhtarlıklarına veya Belediye Başkanlığı Evlendirme Memurluğuna) birlikte müracaat ederek evlilik işlemlerini başlatırlar. b) Müracaatta İstenilen Belgeler: 1- Evlenmek isteyen kadın ve erkeğin nüfus cüzdanlarının aslı. 2- 6 şar adet fotoğraf.
Evlenmeden Çeyiz Hesabından Devlet katkısı alınamaz. Devlet katkısının hak edilebilmesi için katılımcı aile cüzdanı ve ilk evliliğine dair 25.04.2016 tarihli 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44. Maddesi gereğince ilçe nüfus müdürlüğünden alacağı belgeyi Bankaya ibraz etmelidir.
"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.
Halk arasında devlet evlilik yardımı ya da çeyiz parası olarak bilinen evlenme ödeneği, annesi veya babası vefat etmiş ve ölüm geliri ya da aylığı alan kız çocuklarına verilen bir nakdî yardımdır. Hak sahipleri çeyiz parasını evlilik öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak alabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri