01.01.2023 tarihi itibarıyla uygulanan Evlilik Yardımı 2.000,00TL'dir.
Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve kanun teklifi yasalaştı. Teklife göre, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek.
Çeyiz parası desteği ödemesi alabilmek için 3 yıl bankada çeyiz hesabı kullanmanız gerekiyor. Çeyiz hesabında 24 yaşından önce evlenen gençlere devlet biriktirmiş oldukları paraya ek olarak biriktirmiş oldukları para üzerinden hesaplanmak üzere hibe para yardımı yapıyor. 59 BİN LİRA DESTEK!
“Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının oniki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.
Evlilik tarihinden en az bir ay önce ilgili SYDV'ye başvuruda bulunmanız önemlidir. Evlilik belgesi, nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi gibi bazı belgeleri sunmanız gerekmektedir. Başvuru sonrası, SYDV tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başvurunuz onaylanırsa, evlilik yardımı almaya hak kazanırsınız.
İlgili 31 soru bulundu
Yeni evlilikleri teşfik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek.
Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin belediyeden alınan nikâh tarihli belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Kredi başvuru işlemleri sadece Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.
Evlenme yardımından nasıl yararlanabilirim? Evlenme yardımı alabilmeniz için, evlenme tarihinden önceki son bir yılda en az 120 günlük, toplamda ise en az 720 günlük sigorta priminizin yatırılmış olması gerekmektedir.
Halk arasında “çeyiz parası” olarak anılan evlenme ödeneği yardımı, evlilik öncesinde kız çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanıyor. 2022 yılında en düşük 21 bin TL olan çeyiz parası ödemesi 2023 yılında en az 33 bin TL olacak.
Halk arasında devlet evlilik yardımı ya da çeyiz parası olarak bilinen evlenme ödeneği, annesi veya babası vefat etmiş ve ölüm geliri ya da aylığı alan kız çocuklarına verilen bir nakdî yardımdır. Hak sahipleri çeyiz parasını evlilik öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak alabiliyor.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. İLKSAN Genel Müdürlüğü
Evlenme yardımı, Sandık üyesi iken evlenenlere bir defaya mahsus olmak üzere yapılan yardımdır. Evlenme yardımının miktarı Sandık Yönetim Kurulunca belirlenir. Evlenenlerden her ikisinin de Sandık üyesi olması halinde, bu yardım ikisine de ayrı ayrı yapılır.
Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz 150 Bin TL kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'te kabul edildi ve yasalaştı.
Ölüm geliri veya aylığı almakta iken evlenen ve bu nedenle aylığı kesilen kız çocuklarına bir defaya özgü olmak üzere, evlenme tarihindeki gelir veya aylığının iki yıllık tutarı olarak ödenen ölüm yardımıdır.
Çeyiz Hesabı açıp, en az 36 ay boyunca düzenli ödemelerini yapan, 27 yaşını doldurmadan önce ilk evliliğini yapan ve evlilik tarihinden sonraki 6 ay içinde devlet katkısı almak üzere başvuran katılımcı Bakanlığın uygunluğu ile devlet katkısı alabilir.
Ana-Babası vefat ettiği için onların üzerinden yetim aylığı alan kız çocuklarının evlenmeleri halinde maaşı kesileceğinden dolayı bir kereye mahsus olarak 24 aylık emekli maaşlarının peşin olarak verilmesine çeyiz parası yani evlenme ödeneği denmektedir.
Bu yüzden en son aldığın aylığı 12 ya da 24 ile çarparak alacağın çeyiz yardım parasını hesaplayabilirsin. ►Eğer aldığın yetim maaşını 4/C (emekli sandığı) sigorta kolundan alıyorsan aylık maaşının 12 katı kadar çeyiz parası desteğinden yararlanabilirsin.
…./…../….... tarihinde evlenme yardımını hak etmiş bulunmaktayım. Yukarıda ki bilgiler tarafımdan doldurulmuş olup; beyan ve doğruluğunu kabul ettiğim banka hesabıma Sosyal Yardım tutarının ve işlemlerinin, hak ediş tarihindeki Sandık Mevzuatı hükümlerine göre; Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Evlilik yardımı için de kişilerin herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Halk arasında devlet evlilik yardımı olarak da bilinmekte olan bu çeyiz parası annesi ya da babası vefat etmiş olan kişilerin ölüm geliri ya da aylığı alması durumunda kız çocuklarına verilmektedir.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
%25 Devlet Katkılı Çeyiz Hesabı Ziraat'te!
En az 3 yıl birikim yaparak 27 yaşınızı doldurmadan önce evlenmeniz durumunda toplam birikiminizin maksimum %25'i kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin.
Faizsiz evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere, ilk evlilikleri olma şartıyla, taraflardan sadece birisine verilir. 18-27 yaş arasındaki kişilere verilmesi planlanan faizsiz evlilik kredisi, ilk olarak, pilot bölge seçilen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da yaşayan çiftlere verilecek.
Devlet destekli evlilik kredisi koşulları
Krediden faydalanabilmek için evlenmek isteyen çiftlerin genellikle 18 ile 24 yaş arasında olması gerekir. Devlet destekli evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olması gerekir.
150 bin TL evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz olarak yeni evlenecek çiftlere verilmesi bekleniyor. Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi kurulacak Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanıyor olacak.
2023 Ocak'ta en düşük dul ve yetim aylığı 2 bin 250 TL'ydi. 2023 en düşük dul ve yetim aylığı bilgileri haberimizde. 2023 en düşük dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.
Bu nedenle, çevrimiçi müracaat yapmış olan vatandaşlar ile kuruma müracaat yapacak bireylerin belgeleri aynı değildir. Evlenme ödeneğinin yatırılma süresi, farklılık gösterir. Başvuru yoğunluğuna bağlı olarak müracaat yapmış olan vatandaşlara süresi, 1 ay ile 3 ay arasında değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri