Etiket/kaşe, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne basılır. (6) Birime fiziksel ortamda gelen belgelerle ilgili havale, talimat ve benzeri işlemler, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne kaşe basılarak belge üzerinde gösterilebilir. Bu kaşenin şekli ilgili birimler tarafından belirlenir.
Yazılan, düzenlenen bir belgenin altına o belgenin kim tarafından hazırlandığını göstermek amacıyla kaşe basılır. Özellikle iş hayatında ıslak imza kullanmak yerine daha pratik olduğu için kaşe kullanılır.
Kaşe genellikle matbaa ve kırtasiyeler de yaptırılır. Yada online satış siteleri üzerinden de sipariş verilmektedir. Kaseyaptirma.com adresi üzerinden de kaşe siparişi verebilirsiniz.
Başta resmi kurumlar olmak üzere, özel sektör ve yazışmalarda çok sık olarak kullanılan kaşe, belgelerin kurum ve kuruluşlara ait olduğunu gösteren önemli bir unsurdur. Kaşeler, resmi belgelerin ise bulunması şart olan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.
Şirket kaşesi örnekleri, temelde taşıdığı ana bilgilerin dışında eklenmek istenen bilgilere de açık olarak tasarlanır. Şirket kaşesinde olması gerekenler isim, soyisim, adres ve telefon bilgileri şeklinde sıralansa da vergi dairesi ve numarası, şirketin sicil numarası gibi bilgiler de kaşe üzerine eklenebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Nasıl Vurulur ? Nereden Alınır ? Aslı Gibidir Kaşesi, belgenin nüshasını onaylayan kişi tarafından belgenin üzerine kaşelenir.
Yasal Düzenlemeler: Her ülkenin kendi yasal düzenlemeleri vardır ve bu düzenlemeler kaşe kullanımını ve imza gerekliliklerini belirler. Bazı ülkelerde, belirli belgelerin geçerli olması için hem imza hem de kaşe gereklidir. Ancak, bazı durumlarda imza veya kaşe tek başına yeterli olabilir.
İsim ve ünvan, sicil numarası, vergi dairesi ve numarası, işletme bilgileri, mail adresi ve varsa web sitesi bilgileri yer almalıdır. Örnekleri inceleyerek ürünleri kişiselleştirebilir, kendinize özgü kaşelere sahip olabilirsiniz. ünvan kaşesi fiyatları ürünlerin sahip olduğu özelliklere göre değişiklik gösterir.
Kaşe Nerede Yaptırılır? Kaşe Yapımı İçin Bulunan Polimer Makine, Lazer Makine ve Flash Makinesi Bulunan Matbaalar ve Kırtasiyelerde Kaşenizi Yaptırabilirsiniz.
imzalarından olmadığı, imzaların kaşe imzalar olduğu . alınarak takibin iptaline karar verilmiştir. koşul olarak öngörülmemiştir. 818 Sayılı BK.
Kaşenin Önemi
Kaşe hem resmi işlerde hem de özel işlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda kauçuk veya lastik üzerinde bulunan şirket ya da kişiye özel birtakım bilgilerin belgeler üzerine baskı yöntemiyle aktarılmasını kolaylaştırılmış damga türüdür. Firmaların bunu yaptırması ve kullanması zorunludur.
Bu yüzden uzun ömürlü bir kullanım için kaliteli kaşe tercih edilmesi çok önemlidir. Kaşe, evrakları düzenlemeye yardımcı olan pratik bir araçtır. Örneğin, belgeleri onaylaman veya reddetmen gerekiyorsa "onaylandı” ve "reddedildi” şeklinde iki çeşit kaşe bastırmak işini oldukça kolaylaştırır.
“İşlemin sağ üst köşesine yevmiye numarasını kor ve kağıdın sağ alt tarafındaki noterlik tasdik mahallini noterlik mührü ile mühürler. İşin niteliğine göre evrakın üst orta kısmına örnek, tercüme ve sair şerhleri ihtiva eden kaşeyi basar.
UZUN ÖMÜRLÜDÜR. Kullanım klavuzuna uygun olarak kullanıldığında , baskı kalitesinden hiçbir fedakarlık yapmadan tek renk kaşelerde 5000 kez, çok renkli kaşelerde 10.000 ile 15.000 kez arası baskı yapabilir.
Kaşe mürekkebi kullananlar bu damgaların dolum işlemi de kolayca yapılabilir. Belirli bir süre içinde bol miktarda lazer kaşe mürekkebi tüketen firmalar, yüksek miktarlı alım yaparak ve kendi imkanları ile dolum gerçekleştirerek maliyeti düşürebilirler.
Hemen vurgulanmalıdır ki, şirket yetkilisi tarafından da olsa senede atılan ikinci imza, şirket kaşesi olmadan atılmış ise, burada keşideci sıfatı söz konusu olmayacağından, bu imza aval olarak kabul edilir ve bu imza sahibi borçtan şahsen sorumlu olur. Şirket, işlemlerini şirket kaşesi ile yapmaktadır.
Etiket/kaşe, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne basılır.
Islak imza mürekkepli kalemle atılır. Islak imza orijinal metin üzerine atılır ve genellikle de mavi mürekkepli kalemler tercih edilir ve kullanılır. Kaşe ile ya da fotokopi ve karbonlu nüsha belgelerdeki imzalar ıslak imza kabul edilmez.
Yargıtay'a göre şirket kaşesinin dışında atılan imza şirket yetkilisinin şahsen sorumluluğunu gerektirir. İki imza da şirket kaşesi üzerinde ise şahsen sorumluluk söz konusu olmaz. Şahsen sorumluluğun söz konusu olması için şirket kaşesinin dışında senet üzerinde açığa imza atılması gerekmektedir.
Kaşe üzerinde yer alması gereken bilgiler; Firma Unvanı Firma Adresi. Ticari Sicil Numarası
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Kaşede ne yazar sorusuna ise genellikle şirket veya kurum adı, adresi, telefon numarası ve T.C. kimlik numarası gibi bilgilerin yer aldığı yanıtı verilebilir.
MADDE 16- İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler. Kambiyo senetlerine ilişkin hükümler saklıdır.”
Kaşe firmalarda veya şahısların kullandığı mühür yerine geçen bir imzalama şeklidir. Belgelerin imzalanması ve onaylanması gibi durumlarda yasal veya özel konularda belirgin olmayı ve güvenilir işler yapma gerekliliğini sağlamaktadır.
Boş Kağıda Atılan İmza Geçerli Midir? Boş kağıda imza atmak 2023 yılında genellikle geçersiz sayılır. İmza, bir kişinin bir belge veya mesajı onayladığını gösterir ve bu nedenle bir belge veya mesajın içeriğine bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri