ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar. Bu video, İleri düzey EĞER işlevleri adlı eğitim kursunun bir bölümüdür.
Birden çok ölçüte bağlı olarak bir aralıktaki sayımı döndürür. Birden çok ölçüte göre satır sayısını döndürür.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
Matematik ve trigonometri işlevlerinden biri olan ÇOKETOPLA işlevi, birden fazla ölçüte uyan tüm bağımsız değişkenlerini toplar. Örneğin, ülkedeki (1) tek bir posta kodunda yer alan ve (2) karları belirli bir dolar değerini aşan satıcı sayısını toplamak için ÇOKETOPLA işlevini kullanırsınız.
Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
İlgili 26 soru bulundu
BAĞ_DEĞ_SAY işlevi sayı içeren hücre sayısını ve bağımsız değişkenler listesindeki sayıları sayar. Bir hücre aralığında veya dizisinde yer alan sayı alanındaki girdilerin sayısını elde etmek için BAĞ_DEĞ_SAY işlevini kullanın.
Excel'de ÇOKETOPLA Formülü, ETOPLA formülünün =ETOPLA(Aralık;Şart;Toplam Aralığı) kullanım şeklinden farklı olarak =ÇOKETOPLA (Toplam Alınacak Aralık;Aralık 1;Şart1;Aralık2;Şart2...) şeklinde kullanılır.
başka bir iş yapmaz. Öyle bir fonksiyon düşünün ki; birçok fonksiyonun yapabildiği işi tek başına yapabiliyor. ETOPLA, ÇOKETOPLA, EĞERSAY, ÇOKEĞERSAY ve daha birçok fonksiyonun yerine sadece TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu kullanabilirsiniz.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar.
Sıklıkla raporlama ve veri analizi işlemlerinde kullanılan 'Excel SUMIFS Formülü', birden çok koşulu yerine getiren hücrelerin toplamını hesaplama işlevine sahiptir.
BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY , bir kereden fazla görünenler dahil olmak üzere bir veri kümesindeki tüm değerleri ve metin değerlerini (sıfır uzunluktaki dizeler ve boşluklar dahil) sayar.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.
Not: ÇOKEĞERORTALAMA işlevi, bir sayı grubunun merkezinin istatistiksel dağılımdaki konumu olan merkezi eğilimi ölçer. Merkezi eğilimin en yaygın üç ölçüsü şunlardır: Ortalama aritmetik ortalamadır; bir grup sayı toplanıp, toplam bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
Excel'de ÇOKEĞERSAY Formülü, birden fazla şarta uyan değerlerin sayısını bulmak için kullanılır. =ÇOKEĞERSAY(ölçüt_aralığı1; ölçüt1; [ölçüt_aralığı2; ölçüt2];…) şeklindedir.
Veri Analizi ve Raporlama için Vazgeçilmez Excel Fonksiyonlarından ÇOKETOPLA (SUMIFS) fonksiyonu ile birden fazla kritere göre özetleme (toplam alma) işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliriz...
SUMPRODUCT (ToplaÇarpım), farklı dizi veya aralıkların çarpımlarının toplamını hesaplayan bir Excel formülüdür. Birden çok koşulu olan karmaşık hesaplamaları basitleştirerek zaman tasarrufu sağlar.
SUM (TOPLA) , SUMPRODUCT (TOPLA.ÇARPIM) SUMIF (ETOPLA) & SUMIFS (ÇOKETOPLA)
Bir sayı sütununu veya satırı toplamaya gerek varsa, Excel hesaplamayı sizin için yapmalarına izin ver. Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
=TOPLA(ÜST), sütunda bulunduğunuz hücrenin yukarısındaki sayıları toplar. =TOPLA(SOL), bulunduğunuz hücrenin solundaki satırda bulunan sayıları toplar. =TOPLA(ALT), sütunda bulunduğunuz hücrenin aşağısındaki sayıları toplar. =TOPLA(SAĞ), bulunduğunuz hücrenin sağındaki satırda bulunan sayıları toplar.
C1 ve D1 hücrelerine bir sayı yazın. Örneğin 5 ve 3. E1 hücresinde, eşittir işareti (=) yazarak formülü başlatın. Eşittir işaretinden sonra, C1-D1 yazın.
Bir hücre aralığındaki boş hücrelerin sayısını saymak için İstatistiksel işlevlerden biri olan BOŞLUK BOŞLUK IŞLEVINI kullanın.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir. Tarih ve saat gibi negatif değerleri döndüren formüller de ##### ifadesini gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri