Titan'da, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet ve Hamish Harding de bulunuyor. Denizaltıda ayrıca iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleyman da vardı. Denizaltıyı işleten OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush da araçtaydı.
Kayıp denizaltıda havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ile Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet'nin olduğu biliniyor.
OceanGate'den yapılan yazılı açıklamada, "CEO'muz Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet'in ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz." ifadesine yer verildi.
Denizaltındaki beş kişinin tamamı, 18 Haziran'da Kuzey Atlantik Okyanusu'nda 3 bin 800 metre derinlikte bulunan ünlü geminin enkazını görmek için dalışa geçtikten yaklaşık 90 dakika sonra patlaması sonucu öldü.
İlgili 27 soru bulundu
Gemide mürettebat dahil toplam 2 bin 224 kişi vardı. Gemi New York'a doğru giderken 15 Nisan gecesi büyük bir buzdağına çarptı. Birkaç saat içinde de battı. 1514 kişi hayatını kaybetti. Gemide hiç Türk yolcu yoktu.
Dış Haberler Servisi. 1912'de batan yolcu gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate firmasına ait denizaltı, içindeki turistler ve kaşiflerle birlikte kayboldu. Denizaltındaki oksijenin giderek azaldığı düşünülüyor. ABD'li ve Kanadalı arama-kurtarma ekipleri zamana karşı yarışıyor.
200.000'den fazla deniz canlısı türü belgelenmiştir fakat tahmini olarak iki milyon deniz türü henüz kayıt dışıdır.
ABD Sahil Güvenliği yetkililerince yapılan açıklamada, uzaktan kumandalı bir sualtı aracının, pazar günü Atlas Okyanusu'nda kaybolan denizaltından en son sinyal alınan bölgede bir enkaz sinyaline ulaştığı bilgisi paylaşıldı.
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titanik'in enkazına turist taşıyan ve Atlas Okyanusu'nda kaybolan denizaltıda bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. ABD Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamaya göre Atlas Okyanusu'nun derinliklerindeki Titanik'in enkazı yakınlarında bazı parçalar bulundu.
Türkiye son olarak Almanya'dan aldığı sistem yakıt hücresi ile çalıştığı halde snorkelsız olarak 15 gün sualtında kalabiliyor. Nükleer reaktör ile çalışan denizaltıları ise sadece ABD ve Rusya gibi ülkeler üretebiliyor. Nükleer yakıt kullanan bu denizaltılar 3 ay denizin altında kalabiliyor.
Titan'ın enkazı ABD Donanması'nın denizaltının kaybolduğu pazar günü kaydedilen ve bir patlamayla eşleşen bir ses tespit etmesiyle bulundu. Kayıp denizaltıya ait parçaların bulunmasından sonra, ölümler de doğrulanmış oldu.
Kuzey Atlantik'te kaybolan Titan denizaltısındaki beş kişinin tamamının hayatını kaybettiği açıklandı. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan patlama sonucu hayatını kaybettiklerini duyurdu.
Gemi, 15 Nisan 1912'de bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömüldü. Kazada 1514 kişi yaşamını yitirdi, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can verdi. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtardı.
ABD'li yetkililer, Titanik enkazına 488 metre mesafede Titan'ı bulduklarını ve içindeki beş kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Titan denizaltının enkazını bulan robot, yolcuların basınç nedeniyle parçalanan denizaltıda öldüğünü belirledi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada 'kaşiflerin' saliseler içinde öldüğü ve hiçbir şey hissetmediğine vurgu yapıldı.
ve denizaltı sayıları
Zira Pentagon'un sahip olduğu nükleer denizaltı sayısı 72. Bu rakam, 32 nükleer denizaltıyla bu alanda ikinci sırada bulunan Rusya'nın 2 katından daha fazla. Çin'in 12, İngiltere önderliğindeki Birleşik Krallık'ın 11, Fransa'nın 8 ve Hindistan'ın ise 2 nükleer denizaltısı bulunuyor.
140 tonu geçebilen ağırlığı ile mavi balinanın gelmiş geçmiş en büyük hayvan olduğuna inanılmaktadır. Dinozorlar çağında yaşadığı bilinen en büyük canlı Argentinosaurus'dur ve Mesozoik devirde yaşamış olan bu canlının ağırlığının bile ancak 90 tona ulaşabildiği tahmin edilmektedir.
Bununla birlikte deniz çukurlarının duvarları, denizaltı dağları gibi oluşumlar da bulunur. Okyanus tabanı sanıldığının aksine düz bir alandan değil, tıpkı karadaki gibi, sıradağlar, çukurlar, okyanus ortası sırtları (Atlantik ortası sırtı vb.), düzlükler, kanyonlar, volkan dağları vb. engebeli bir alandan oluşur.
Bugünkü yöntemlerle bunun yaklaşık bin yıl sürebileceği belirtiliyor. Biliminsanları son araştırmada 8 milyon 700 canlı türü tespit etsede aslında doğal hayattaki canlı türlerinin 100 milyonu bulabileceği tahmin ediliyor. Günümüzde bilim insanları her yıl 15 bin yeni tür keşfediyor.
14 Nisan'ı 15 Nisan'a bağlayan gece yarısı Titanic, Kuzey Atlantik sularında bir buzdağına çarptığında 3. sınıf yolcuların kurtarma botlarına ulaşabilmek için statüleri gereği çok küçük bir şansları vardı. Neshan Krekorian, 10 numaralı kurtarma botuna indirilişi esnasında atlayarak yaşamını kurtarmayı başardı.
Hemen ardından ön tarafın su ile dolması bir de üstüne su altında kalması durumunda basınca dayanamayan kıç tarafı ortadan ikiye ayrıldı ve aşağıdaki durum oluştu. Bir süre sonra kıç tarafı da battı Titanik'in.
Araştırmacılar, genel olarak, çekme yöntemi, tasarım seçimleri, kullanılan malzemeler ve harici test eksikliği gibi faktörlerin bir araya gelmesi, Titan'ın Titanic enkaz alanına dalışı sırasında patlamasına katkıda bulunan faktörler olduğunu ortaya koydu.
İlk sefer. Titanic ilk seferine Southampton, İngiltere'den, New York'a doğru 10 Nisan 1912'de hareket edecekti. O gün ilk olarak mürettebat ve ardından yolcular gemiye yerel saat ile 09.30'da alınmaya başlandı. Gemi Southampton'dan öğle üzeri ayrıldı ve ilk sefer Kaptan Smith'in komutasında başladı.
Gemi üç saatten kısa bir süre içinde batmış ve 1.500'den fazla yolcu ve mürettebatıyla birlikte sulara gömülmüştü. Enkaz şu anda Newfoundland sahilinin yaklaşık 400 mil (640 km) güneydoğusundaki bir bölgede yaklaşık 3,8 km derinlikte yatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri