Adlandırılmış veya adlandırlanmamış hücreleri ya da aralıkları, Git (F5 veya Ctrl+G) komutunu kullanarak daseçin. Önemli: Adlandırılmış hücreleri ve aralıkları seçmek için önce bunları tanımlamanız gerekir.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Excel Ctrl + J Tuşu ile Yeni Satır Ekleme - YouTube.
Kopyala ve Yapıştır'ı kullanarak hücreleri kopyalama
Hücreyi veya hücre aralığını seçin. Kopyala'yı seçin veya Ctrl + C tuşlarına basın. Yapıştır'ı seçin veya Ctrl + V tuşlarına basın.
Kopyalamak ve yapıştırmak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz: PC: Kopyalama için Ctrl + c, Kesme için Ctrl + x ve Yapıştırma için Ctrl + v. Mac: Kopyalama için ⌘ + c, Kesme için ⌘ + x ve Yapıştırma için ⌘ + v.
İlgili 22 soru bulundu
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Bu makaledeki bir kısayolu hızlı bir şekilde bulmak için Arama'yı kullanabilirsiniz. Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
Bu tuşlara basıldığında Word, Excel gibi sayfalardaki yazılar hızlı bir şekilde yazdırılmaktadır. Her internet sayfasında ya da programda ekranda bulunan yazıyı ve resmi yazdırmak için kullanılan kısa yol CTRL+P olarak bilinmektedir.
Ctrl + M: Topla.
Dosya Gezgini kısayolları:
ALT + D = Adres çubuğunu seçer.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Komut-G: Önceden bulunan öğenin bir sonraki tekrarını bulur. Önceki tekrarı bulmak için Shift-Komut-G tuşlarına basın.
Veri > Hızlı Doldurma kısmına giderek manuel olarak çalıştırabilir veya Ctrl + E tuşlarına basabilirsiniz. Hızlı Doldurmayı açmak için Araçlar > Seçenekler > Gelişmiş > Düzenleme Seçenekleri'ne gidip Otomatik Hızlı Doldurma kutusunu işaretleyin.
Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar ile bir dokümandaki, e-tablodaki veya sunudaki kelimeleri bulabilir ve değiştirebilirsiniz. Ayrıca Ctrl + f (Mac'te ⌘ + f) klavye kısayolunu kullanarak bir dosya içinde arama yapabilirsiniz.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Bir aralıktaki verilere filtre uygulama
Ctrl+Shift+L tuşlarına basın. Excel, aralıktaki her sütunun ilk hücresine bir Otomatik Filtre açılan menüsü ekler. Filtrelemek istediğiniz sütunun tablo üst bilgisinde Alt+Aşağı ok tuşlarına basın.
CTRL + T: Köprü ekler.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
ALT + Shift: Klavye dili değiştirme kısayolu sayesinde Türkçe - İngilizce gibi farklı diller arasında geçiş yapabilirsiniz. Windows tuşu + CTRL + O: Ekran klavyesi kısayol tuşu, fiziksel klavyeyi kullanamadığınız senaryolarda idealdir. Windows tuşu + nokta (.)
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
firefox'taki ctrl+f5'in ikizi. aynı onun gibi önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. böylece sayfa kendine gelir.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri