Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Örneğin =D2/D21 formülünü yazdıktan sonra F4 tuşuna bastığınızda formülünüzde hücrelerinize dolar işaretlerinin geldiğini görürsünüz. Tekrarlamak gerekirse F4 tuşu, 1- Yapılan bir işlemi yeniden yapmak için; 2- Formüllerinizde sabitleme yapmak için Dolar işaretinin getirilmesi için kullanılır.
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Formül yazarken sabitlemek istediğiniz alanı seçtiğiniz anda hiçbir tuşa basmadan F4 tuşuna bastığınızda $C$83 olarak hem satırı hem de sütunu sabitleyecek $ İşaretlerini otomatik koyacaktır. Genelde de hücre Sabitleme işleminde Dolar işareti koymak içinde F4 tuşuna basılır.
İlgili 26 soru bulundu
Klavyeler üzerinde yer alan ve F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan fonksiyon tuşlarından biri olan F2 tuşunun en çok bilinen özelliği, seçilen bir belgenin ya da nesnenin ismini değiştirmede kullanılmasıdır.
F3 - Aktif pencerede arama özelliğini açar. F4 - Alt + F4 aktif pencereyi kapatır. F5 - Sayfayı yenilemek veya yeniden yüklemek için kullanılır.
F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur. Web tarayıcısını başlatır ve Microsoft Office Web sitesine gider. (Bu işlev tüm klavyelerde kullanılamaz.) F5: Bu komutu destekleyen programlarda bir belge açar.
Formülde sabit kalmasını istediğimiz kısmın (kolon mu, satır mı sabit kalacak ona göre) başına $ işareti koyarak bunu çözüyoruz.
Excel programında tablo üzerinde çalışırken satır ve sütun sabitleme işlemleri bazen çok yararlı olabilir. Özellikle de bir satır ya da sütunu sabitlemek, diğer değişkenleri de onlara göre sıralamak farklı bakış açıları elde etmenizi sağlayabiliyor. Bu sebeple de Excel'de farklı sabitleme uygulamaları bulunuyor.
Demirdöküm kombi modellerinin genel olarak hepsinde F4 arızası ateşleme sorununa ya da gaz gelmemesi sorununa tekabül eder. Bu durumda kombi çalışmaz ve peteklerin ısıtılmasını sağlayamaz.
Klavyede CTRL+F Ne İşe Yarar? (
CTRL+F tuş takımı Word ve Excel programları üzerinde ara ve değiştir sekmesini açmak için kullanılır. Photoshop programında ise last filter özelliğini uygulamak için kullanılır.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Görünüm sekmesinde, Bölmeleri Dondur seçeneği altındaki oka tıklayın. Sonra da şunlardan birini yapın: Yalnızca bir satırı kilitlemek için Üst Satırı Dondur'a tıklayın. Yalnızca bir sütunu kilitlemek için İlk Sütunu Dondur'a tıklayın.
Çalışma sayfasında yalnızca kilitlemek istediğiniz hücreleri seçin. Hücreleri Biçimlendir açılan penceresini yeniden açın (Ctrl+Shift+F). Koruma sekmesinde, Kilitli kutusunu işaretleyin ve ardından Tamam'atıklayın. Gözden Geçir sekmesinde, Sayfayı Koru'yı tıklatın.
Dolar işaretli ($) başvurular mutlak başvuru olarak adlandırılır. Aşağı doğru doldurduğunuzda, A1'in başvurusu sabit kalır ancak Excel B1'in başvurusunu B2 ve B3 olarak değiştirir.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
alt+f4 ile kapat butonu aynıdır eğer oyun donduysa ve jkapatıysan kayıt ne kapat butonuyla yapılabilir nede alt+f4 ile.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır.
Ctrl + M: Topla.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
F5 Git (Go To) iletişim kutusunu açar. Özel seçim işlemleri yapar. SHIFT+F5 ile arama iletişim kutusu açılır. F6 Şerit, diğer alanlar ve bölmeler (panes) arasında geçiş yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri