Excel'de sütun harfleri A ile başlar ve XFD ile biter ki bu da 16.384 adet sütun demektir. Satır numaralarıda 1'den başlar ve 1.048.576 'da biter. Yani bir Excel sayfasında 1.048.576 satır, 16.384 Sütun bulunmaktadır. Excel'in bir sayfasında 17.179.869.184 adet hücre vardır.
Yeni bir çalışma kitabı varsayılan olarak üç çalışma sayfası içerir, ancak bu çalışma sayfası sayısını değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Yeni çalışma kitabındaki çalışma sayfalarının sayısını değiştirme. Ayrıca gerektiğinde çalışma sayfaları ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz.
Hücreye “=BAĞ_DEĞ_SAY(A1:A6)” formülünü işlediğimizde arada sayısal değer içeren kaç tane hücre olduğu boş veya dolu olup olmamasına bakılmaksızın hesap edilmektedir. Sayı haricinde başka verileri içeren hücre adedini bulmak için formülümüzü şu şekilde yazabiliriz: “=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(F1:F3)”.
Excel'de listelerinizde, tablolarınızda Dolu hücreleri saydırmak için =BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY fromülünü kullanmanız gerekir. İngilizcesi COUNTA olan BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY formülü ile bir aralıkta dolu olan hücreleri saydırırız.
Oluşturulan her yeni çalışma kitabında başlangıçta üç çalışma sayfası bulunurken, toplam çalışma sayfası sayısı en fazla 255 olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Bazen bir hücrenin boş olup olmadığını denetlemeniz gerekir; genel olarak bunun nedeni bir formülün girişi olmadan sonuç görüntülemesini istememenizdir. Burada EĞER işlevini EBOŞSA işleviyle birlikte kullanıyoruz: =EĞER(EBOŞSA(D2),"Boş","Boş Değil")
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
Yalnızca sütun başlığına tıklayın. Durum çubuğu pencerenizin sağ alt köşesindeki Excel satır sayısını gösterir. Aynı işlemi sütunları saymak için de uygulayabilirsiniz; ancak bu kez satırın sol ucundaki satır seçiciyi tıklatın. Tüm bir satırı veya sütunu seçerseniz, Excel yalnızca veri içeren hücreleri sayar.
Bir hücredeki karakterleri sayma
Hücrenin içine =UZUNLUK(A2) formülünü girip Enter tuşuna basın.
İşlevi kullanmak için formül çubuğuna =UZUNLUK(hücre) yazın ve klavyenizde Enter tuşuna basın. Birden çok hücre: Aynı formülü birden çok hücreye uygulamak için, formülü ilk hücreye girin ve doldurma tutamacını hücre aralığı boyunca aşağı (veya boyunca) sürükleyin.
Bir veri kümesinde k. en büyük değeri verir. Göreceli konumu temelinde bir değeri seçmek için bu fonksiyonu kullanabilirsiniz. Örneğin, en yüksek, ikinci ya da üçüncü puanı elde etmek için BÜYÜK fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Word veya Excel gibi herhangi bir Office uygulamasını açın ve Hesap'ı seçin. Not: Hesap düğmesini görmüyorsanız ya da bir dosyayı veya belgeyi açık bulunduruyorsanız menüden Dosya'yı, daha sonra ise sol taraftaki listeden Hesap'ı veya Yardım'ı seçin.
=Seriay(A2;0) dediğinizde, tarihin bulunduğu ayın son gününü, =Seriay(A2;4) dediğinizde ise, 4 ay sonraki ayın son gününü bulursunuz. Ödemelerin ayın son günü yapılması gibi tarih hesaplamalarında yoğun olarak SERİAY işlevi kullanılır.
Office 2016 kaç para? Office 2016, akıllı telefon ve tablet bilgisayarda ücretsiz olarak sunulacak. Ücretli kullanım ise Office 365 ile fiyatlandırılacak.
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.
Excel'de En sık kullanılan mantıksal fonksiyon kuşkusuz ki EĞER FORMÜLÜ'dür. Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Excel'de ÇOKEĞERSAY Formülü, birden fazla şarta uyan değerlerin sayısını bulmak için kullanılır. =ÇOKEĞERSAY(ölçüt_aralığı1; ölçüt1; [ölçüt_aralığı2; ölçüt2];…) şeklindedir.
Verileri Excel'e aktardığınızda, Access seçilen verilerin bir kopyasını oluşturur ve sonra kopyalanmış verileri Excel'de açılabilecek bir dosyada depolar.
Veri > Hızlı Doldurma kısmına giderek manuel olarak çalıştırabilir veya Ctrl + E tuşlarına basabilirsiniz. Hızlı Doldurmayı açmak için Araçlar > Seçenekler > Gelişmiş > Düzenleme Seçenekleri'ne gidip Otomatik Hızlı Doldurma kutusunu işaretleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri