Dişlerin aralarının ve ağız içinin temizlenmesi amacıyla kullanılan su ve hava püskürtme özelliği bulunan cihaza ağız duşu adı verilir. Ağız duşu, diş ipi ve diş fırçası ile ulaşmanın söz konusu olmadığı bölgeleri etkili bir şekilde temizleme imkânı verir.
Ağız duşu diğer diş sağlığı ürünlerine göre çok daha az bilinir. Bu sebeple kullanıcılar “Ağız duşu zararları olan bir cihaz mıdır?” sorusunun yanıtını merak eder. Bu uygulamanın bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Ağzımızı ve dişlerimizi temiz tutmak ve düzenli bakım yapmak dişlerimizin sağlıklı olması bakımından dikkat edilmesi gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığı için uygulanan yöntemlerden birisi de ağız duşudur. Ağız duşu genellikle diş ipi kullanmayan kişilere alternatif olarak önerilmektedir.
Diş duşu olarak da bilinmektedir. Diş duşu diş fırçasının ve diş ipinin ulaşamadığı noktalara ulaşarak dişlerin arasına sıkışan besin artıkları ve plakları ağız ortamından uzaklaştırır. Sahip olduğu basınç ile diş eti cebinin çok daha derin bölgelerine ulaşıp daha etkin bir temizlik sağlamaktadır.
Ağız duşu bilhassa implant bakımı söz konusu olduğunda oldukça faydalı bir ürün olma niteliği taşır. İmplant üstüne yapılan protezlerin, sabit kron ve köprülerin altında biriken yemek artıklarının temizlenmesi noktasında hayli etkilidir. Bu nedenle ağzında implant ve köprü diş bulunan kişilere özellikle önerilir.
İlgili 34 soru bulundu
Ağız duşu uygulaması ile dişler arasında biriken yemek artıkları temizlenerek bu artıkların yol açtığı diş taşı oluşumu da önlenmiş olacaktır. Plak oluşumuyla baş edebilmenin en etkili yöntemlerinden biri olan ağız duşu uygulaması diş ipi ile beraber uygulanarak tam bir hijyen sağlanmış olacaktır.
Ağız duşu kullanımı sırasında su haznesine ılık su koyulur. İstenildiği takdirde ağız çalkalama suyu koyulması da mümkündür. Daha sonra uygun başlık ağız duşuna takılarak çalıştırılır. Ağız duşu hem suyu hem havayı aynı anda basınçlı bir şekilde püskürtür.
Diş fırçasının ve diş ipinin ulaşamadığı noktalara ulaşarak derinlemesine bir temizlik sağlar. Kullanımı pratiktir ve diş ipi kullanmayı istemeyenler için iyi bir seçenektir. Protez ve implant kullanan, diş eti hastalığı olan, ortodontik tedavi gören kişiler için ağız duşu temizlik açısından çok faydalıdır.
Ayrıca dişleriniz, neredeyse birbirine değecek kadar yakın olmalıdır ama birbirine değmemelidir. Dudaklarınızsa kapalı olmalıdır. Tüm bunlar olurken diliniz, dişlerinizi dışarı doğru ittirmemelidir; çünkü bu, zaman içinde diş düzeninizi bozabilir.
Diş fırçası ve diş ipinin ulaşamadığı her noktaya ulaşım sağlayarak derinlemesine temizlik sağlar. Kullanımı diş fırçası ve diş ipi gibi kolaydır. Protez, implant kullanan ve diş eti rahatsızlığı çeken, ortodontik tedavisi gören kişiler ağız duşu temizlik işleminden oldukça fayda görecektir.
Dişlerimizi fırçalamadan önce kullanılan diş ipi; ağızda kalacak ve sonradan oluşacak pisliklerin fırça sayesinde atılımını sağlayacağından dolayı daha faydalı bir kullanım olacaktır.
Diş ipi kullanmak kötü nefesi azaltır. Düzenli olarak diş ipi kullanmazsanız, yiyecek parçacıkları dişlerinizin arasında ve diş etlerinizin altında kalır. Bu da gayet doğal olarak ağız kokusuna neden olabilir.
Philips Sonicare Airfloss
Ağız sağlığı konusunda kaliteden ödün vermeyen bir alternatiftir. Güçlü ağız duşunu su veya sıvı ağız bakım suyu ile doldurun, başlığı diş eti hizasında tutun ve plağı yalnızca 60 saniyede yok edin. Sağlıklı diş etlerine merhaba deyin.
Ucu diş eti çizgisi boyunca hafifçe kaydırın, hafifçe fırçalamak ve suyun dişler arasında akmasına izin vermek için dişler arasında kısa bir süre duraklayın. Waterpik® Su Flosser'ınız gargara ve antibakteriyel solüsyonlar vermek için kullanılabilir.
Elektrikli Diş Fırçaları
Diş sağlıkları açısından ağız bakımı önemlidir. Watsons'ta Oral-B'nin elektrikli diş fırçaları arasında pilli ve şarjlı seçenekleri bulunur.
Ağız hijyenini sağlamak amaçlı bir çok yöntem vardır. Bu yöntemler, diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, ağzı bakım suyuyla gargara yapmak belli başlı yöntemler olarak sıralayabiliriz. Temizlenmiş bir ağızda ağız kokusu ortadan kalkar, diş eti kanaması görülmez, diş çürükleri azalır ya da kontrol edilebilir hale gelir.
Diş fırçasının ulaşamadığı alanların temizliğini sağlamak için ip ve ara yüz fırçası kullanılıyor olsa bile bakterilerin oluşumunu engellemek ve uzun süreli ağız sağlığını korumak için ağız bakım suyunun önemi büyüktür. Gargara yapmanın temelinde nefesi rahatlatmak vardır.
Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.
Ağız bakım suyu kullanımı son derece kolaydır. Gargara, dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanmanız gereken bir bakım ürünüdür. Ağzınızda 30 saniye ile 1 dakika arasında çalkaladıktan sonra tükürmelisiniz. Ağız bakım suyunun, tüm ağzınıza etkili bir şekilde nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Yaşayabilecek duruma gelmeden doğan yavru, ceninisakıt, sakıt, sıkıt (II). Fetusun, gebeliğin 28. haftasından önce ölümü, ve rahmin dışa atılmasıdır. Yavru atma.
GÜÇLENDİRİCİ DİŞ ETİ BAKIMI İLE AĞIZ RUTİTİNİZİ İYİLEŞTİRİN
Temizleme etkisini artırmak için mikro kabarcıklarla zenginleştirilmiş su.
Diş Temizleme İşlemi Acıtır mı? Diş taşı temizliği acı veren bir işlem değildir. Anestezi altında olmadan yapılan temizlik işleminde çok ufak sızlamaların dışında hastanın canını yakacak herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır.
Cevap: Macun olmadığı durumlarda sadece su ile de dişlerin fırçalanması yeterli olabilir. Ancak günde en az iki kere diş macunu ile fırçalanması gereklidir.
İşlemler sırasında dişler uyuşturulur mu? Diş eti altında kalan taşların derin temizliği ve kök yüzeyi düzeltmeleri gerekmedikçe işlemler sırasında herhangi bir anesteziye gerek duyulmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri