Formülü, Excel penceresinin en üstünde yer alan formül çubuğunda da görebilirsiniz. Notlar: Sayı sütununu toplamak için, sütundaki son sayının hemen altındaki hücreyi seçin.
Formülleri ve sonuçlarını klavyeden görüntüleme arasında geçiş CTRL + ` (vurgu işareti) tuşlarına basın.
Formül çubuğunu görüntülemek için Görünüm sekmesine tıklayın ve sonra Formül Çubuğu onay kutusuna tıklayarak seçin. İpucu: Formülün daha büyük kısmını görmek için formül çubuğunu genişletmek isterseniz, CONTROL+SHIFT+U tuşlarına basın.
Formülleri ve sonuçları görüntüleme arasında geçiş yapmak için Formüller'e ve ardından Formülleri Göster'e tıklayın. CTRL + ` (vurgu işareti) tuşlarına basın. Not: Bu yordam, formül içeren hücrelerin düzenlenmesini de engeller. Formüllerini gizlemek istediğiniz hücre aralığını seçin.
İlgili 33 soru bulundu
Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar.
=TOPLA (=SUM) Formülü
Bir sütunda belirli hücrelerde bulunan sayıları toplamak için; Sonucun gösterileceği hücreye “=” ibaresi girerek, ana menüden “Formüller” sekmesine gelin ve sol üstte “İşlev Ekle” butonuna basın. “TOPLA” komutunu seçerseniz otomatik olarak rakam girilmiş hücreler seçilecektir.
Ayrı değerler, hücre başvuruları, aralıklar veya bunların üçünü birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin: =TOPLA(A2:A10) A2:10 hücrelerindeki değerleri ekler. =TOPLA(A2:A10, C2:C10) A2:10 ve C2:C10 hücrelerindeki değerleri ekler.
VE işlevinin yaygın bir kullanımı, mantıksal sınamalar gerçekleştiren diğer işlevlerin kullanım alanını genişletmektir. Örneğin, EĞER işlevi mantıksal bir sınama yapar ve sınama DOĞRU olarak değerlendirilirse bir değer ve YANLIŞ olarak değerlendirilirse başka bir değer verir.
Formül çubuğu Excel'in ayrılmaz bir parçasıdır.formül çubuğu olmadan Excel bir işe yaramaz.hesap yapmamızı sağlar.insan hayatında kolaylık sağlar.toplama,çarpma,bölme,çıkarma,ortalama gibi anında hesap çıkartan tek tek toplamak,çarpmak vs. yerine bir tuşla veya formülü yazarak bize kolaylık sağlamaktadır.
Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
Dosya sekmesini tıklatın. Bilgi'yi tıklatın.
Tüm hücrelerdeki formülleri göstermek için CTRL+` (bu minik işaret vurgu işareti tuşudur) tuşlarına basın. Formüller görünür durumdayken, çalışma sayfanızı normalde olduğu gibi yazdırabilirsiniz. Yeniden tüm hücrelerde formül sonuçlarını göstermek için CTRL+` tuşlarına bir kez daha basın.
Bir şey bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın veya Giriş > Düzenleme > Bul & Bul >Bul'a gidin.
Formül hesaplama yapmıyor
Dosya sekmesini seçin, Seçenekler'i seçin ve ardından Formüller kategorisini seçin. Hesaplama seçenekleri bölümündeki Çalışma Kitabı Hesaplaması altında Otomatik seçeneğinin belirlendiğinden emin olun.
Excel TOPLA (SUM) Formülü:
Excel'de en çok kullanılan Toplama formülü, herhangi bir şart olmadan toplam almak için kullanılan TOPLA Formülü'dür. TOPLA formülü seçmiş olduğunuz bir aralıktaki sayısal verileri direk olarak toplar.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
: ve ; nedir, ne işe yarar? : iki nokta, belirtilen hücre aralığındaki değerler demektir. A1:A10 ifadesi A1 ile A10 arasındaki değerleri temsil eder. A1,A2,A3,A4,A5,A6,A7,A8,A9,A10 ; noktalı virgül, sadece belirtilen hücredeki değerler demektir.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
Hücrede sayıları bölme
Bu görevi yapmak için / (eğik çizgi) aritmetik işleci kullanın. Örneğin, bir hücreye =10/5 yazın; hücrede 2 görüntülenir. Önemli: Sayıları ve / işleci yazmadan önce hücreye bir eşittir işareti (=) yazmanız gerekir; aksi takdirde, Excel yazacaklarını tarih olarak yorumlar.
Düzenlemek istediğiniz verileri içeren hücreye tıklayın ve sonra formül çubuğunda herhangi bir yere tıklayın. Bu, Düzenleme modunu başlatır ve imleci formül çubuğunda tık konumunun üzerine getirin. Düzenlemek istediğiniz verileri içeren hücreye tıklayın ve ardından F2 tuşuna basın.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
3. Formülde, hücre adresi ve hücreye tanımlanmış ad dışında herhangi bir alfabetik değer kullanılacak ise, mutlaka çift tırnak (“ “) içinde yazılmalıdır. Çift tırnak (“ “) içinde yazılmış her değer, Excel tarafından alfabetik bir değer olarak kabul edilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri