MATCH Fonksiyonu =MATCH() fonksiyonu satır veya sütundaki bir hücrenin konumunu döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =MATCH("Blog";B2:B11;0) ile doğrudan belirtilen ifade (Blog) veya hücre içeriği (Örn. A13) seçili alanda aranır ve bulunduğu ilk hücrenin satır değerini döndürür.
İndis formülü, bir tablo veya belirli bir hücre aralığındaki satır ve sütunların kesişimi sonucu çıkan hücrenin değerini verir. 👉 Formülün ingilizcesi; INDEX 'tir. İndis formülü Excel de 2 farklı işlevde kullanılır.
KAÇINCI, aranan_değer'e eşit veya bundan küçük olan en büyük değeri bulur. Aranan_dizi bağımsız değişkenindeki değerlerin artan düzende sıralanması gerekir; örneğin: ... -2, -1, 0, 1, 2, ..., A-Z, DOĞRU, YANLIŞ. KAÇINCI, aranan_değer'e tam olarak eşit olan ilk değeri bulur.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
Hücrelerdeki karakterleri saymanız gerektiğinde uzunluk işlevini kullanın. Bu işlev harfleri, sayıları, karakterleri ve tüm boşlukları sayar. Örneğin, "Bugün hava 38 derece; yüzmeye gideceğim" ifadesinin uzunluğu (tırnak işaretleri hariç) 39 karakter olup 31 harf, 2 rakam, 5 boşluk ve 1 noktalı virgülden oluşmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Örneğin, HÜCRE("en";İNDİS(A1:B2;1;2)) formülü, HÜCRE("en";B1) formülünün eşdeğeridir. HÜCRE işlevi, İNDİS işlevinin sonuç değerini bir hücre başvurusu olarak kullanır. Öte yandan, 2*İNDİS(A1:B2;1;2) gibi bir formül İNDİS işlevinin sonuç değerini B1 hücresindeki sayıya çevirir.
Belirli bir değer için tablonun en üst satırını veya bir dizi üst satırını arar ve belirlediğiniz tablo veya dizideki satır ile aynı sütundaki değeri verir. Karşılaştırma değerleriniz veri çizelgesi üzerinde bir satırda yer alıyorsa ve belirli bir sayıda aşağı satıra bakmak istediğinizde YATAYARA işlevini kullanın.
Excel'de fonksiyonlar arasındaki kullandığımız değerlerin sonuçlarını görmek için F9 tuşunu kullanabiliriz. Formül çubuğunda yer alan formülü seçtikten sonra F9 tuşuna bastığınızda seçtiğiniz alandaki formülün değerini görürsünüz.
Excel'i iyi bilmek, verileri analiz etmek, raporlamak ve işletme performansını izlemek için önemlidir. Bu nedenle, işletmelerde çalışan herkesin Excel'i etkili bir şekilde kullanabilmesi, işletmenin başarısı açısından kritik bir öneme sahiptir. 1. Excel sadece tablo yapmak için kullanılan bir program değildir!
ÇAPRAZARA işlevi, bir aralığı ya da bir diziyi arar ve bulduğu ilk eşleşmeye karşılık gelen öğeyi verir.
Bir metni büyük harfe dönüştürmek için, örneğin, kemal can'ı Kemal Can veya KEMAL CAN'a dönüştürmek için UPPER işlevini kullanın. Bir işlevi kullanmak, tek seferde bir sütunun tamamındaki metnin büyük/küçük harf durumunu değiştirebilmeye yarar.
Excel'de bir tablo içinde aradıklarımızı kolay şekilde bulmak için DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanırız. İngilizce karşılığıyla VLOOKUP olarak kullanılan bu işlev, Excel'in bir sütunda belirli bir değeri aramasını sağlar.
BAĞ_DEĞ_SAY işlevi sayı içeren hücre sayısını ve bağımsız değişkenler listesindeki sayıları sayar.
Yatay arama. Bir aralığın ilk satırında bir anahtar arar ve bulunan sütunda belirtilen hücrenin değerini döndürür.
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
Üst simge veya alt simge, normal yazıdan daha küçük olan ve yazının biraz üstüne (üst simge) veya biraz altına (alt simge) yerleştirilen bir sayı, şekil, simge veya göstergedir. Sununuza ticari marka, telif hakkı veya başka simgeler eklediğinizde, simgenin metninizin biraz yukarısında gösterilmesini isteyebilirsiniz.
İNDİS ve KAÇINCI, DÜŞEYARA işlevinin ihtiyaçlarınızı karşılamadığı birçok durumda iyi seçeneklerdir. İNDİS/KAÇINCI işlevlerinin en önemli avantajı, arama tablosunun herhangi bir konumundaki sütununda yer alan değerleri arayabilmenizdir.
=SOLDAN() Formülü
Bir metin dizesinin en solundaki belirtilen sayıdaki karakterlerini gösterir. anlamına gelmektedir. İlk olarak Ürün Kodu alanındaki verilerin ilk üç karakterini alacağız. Yani şehir isimlerinin kısaltmalarını bulacağız.
F8: Etkin penceredeki e-postayı iletir.
Klavyeler üzerinde yer alan ve F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan fonksiyon tuşlarından biri olan F2 tuşunun en çok bilinen özelliği, seçilen bir belgenin ya da nesnenin ismini değiştirmede kullanılmasıdır.
F3 - Aktif pencerede arama özelliğini açar. F4 - Alt + F4 aktif pencereyi kapatır. F5 - Sayfayı yenilemek veya yeniden yüklemek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri