Fotoğrafları Google Fotoğraflar kullanarak yedekleyin
Fotoğraflar uygulamasını açın. Fotoğraflar uygulamasını ilk kez açıyorsanız Yedekle ve eşitle seçeneğini açıp Bitti öğesine dokunun. > Ayarlar > Yedekle ve eşitle > Aygıt klasörlerini yedekle öğelerine dokunun. Eşitlemek için klasörleri açın.
Android'te yedekleme
1.Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın. 2.Sol üstteki menü simgesine dokunun. 3.Ayarlar > Yedekle ve senkronize et'i seçin.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
İlgili 45 soru bulundu
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Fotoğraf ve video silme. Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir.
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
İlk olarak uygulama ekranına gidin. Ana ekran üzerinden 'Ayarlar menüsünü seçin ve 'Yedekle ve sıfırla' yazısına dokunun. Yedekle ve sıfırla menüsü açıldığında tüm Android telefonlarda 'Google Hesabı ile yedekle' seçeneği çıkacaktır.
Mobil cihazlarınız üzerinde Google Fotoğrafları otomatik yükleme ile kullanmaya başladıysanız ve kullanmaktan vazgeçtiyseniz, uygulamayı silmeniz, Google Drive ve Google Plus uygulamalarını pasif etmeniz bile fotoğraf yüklemelerini durdurmuyor.
İster iCloud.com'da ister iCloud Drive özelliği açık başka bir aygıtta silmiş olun, iCloud.com'da son 30 gün içerisinde hem iCloud Drive hem de diğer uygulamalardan silinen dosyaları kurtarabilirsiniz. Ancak kalıcı olarak sildiğiniz dosyaları kurtaramaz ve geri yükleyemezsiniz.
Her Google Hesabı 15 GB depolama alanı içerir. Bu depolama alanı; Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılır. Pixel 5 veya daha eski bir cihazınız varsa cihazınızdan yedeklenen fotoğraf ve videolar için ücretsiz olarak sınırsız depolama alanına sahip olursunuz.
Ayarlar > Kullanıcılar ve Hesaplar'a gidin. iCloud'u seçin. iCloud Fotoğrafları'nı açın.
iCloud'da saklanan yedeklemeleri bulma ve yönetme
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda: Ayarlar > [adınız] > iCloud'a gidin. Hesap Saklama Alanını Yönet'e, ardından Yedeklemeler'e dokunun. Daha ayrıntılı bilgi görmek için bir yedeklemeye dokunun, hangi bilgilerin yedekleneceğini seçin veya yedeklemeyi silin.
Yedekle ve senkronize etmek, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Bu fotoğraflara ve videolara, hesabınıza giriş yaptığınız tüm cihazlardan erişilebilir.
iCloud Yedekleme, aygıtınıza indirdiğiniz uygulamalarla ilgili uygulama verilerini içerir. Buna üçüncü taraf sosyal medya uygulamaları, oyunlar ve mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra iCloud ile eşzamanlanmayan Apple uygulamaları da dahildir.
iCloud, iPhone güç kaynağına takılı, kilitli ve Wi-Fi ağına bağlıyken iPhone'unuzu her gün otomatik olarak yedekler.
Yedeklemenizin boyutuna ve ağınızın hızına bağlı olarak ilerleme çubuğunun tamamlanması birkaç dakika ila bir saat arasında sürebilir. Wi-Fi bağlantınızı çok erken keserseniz bağlantı yeniden kurulana kadar ilerleme duraklatılır. Artık ayarlama işlemini tamamlayabilir ve aygıtınızın keyfini çıkarabilirsiniz.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Android telefondan silinen fotoğrafları geri getirme
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri