Exp date, son kullanma tarihi anlamına gelmektedir. Exp date ifadesi, son kullanma tarihini belirten kısaltılmış bir ifade olarak bilinmektedir. Satın alınan ürünlerin üzerinde exp date ifadesi yer almaktadır ve alınan ürünün o tarihten önce kullanılması gerektiğini ifade etmektedir.
Bu, ürünün renginde, kokusunda ve dokusunda değişikliklere neden olabilir. Ayrıca, bu tür mikroorganizma birikimi, ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Oksidasyon, kremlerin hava ile teması sonucu başlar.
EXP de son kullanma tarihinin kısaltılmışıdır.
EXP tuşu 106, 10-9 gibi on sayısının kuvvetlerinin girilmesinde kullanılır. Exp tuşu tıklanınca ekranda E harfi görünür. Örneğin, 106 yerine E6, 10-9 yerine E-9 yazılır.
İlaçların ambalajları üzerinde ürünün son kullanma tarihi belirtilir. Standart olarak EXP simgesinin yanında son kullanma yılı ve ayı ile ilgili bilgiler bulunur.
İlgili 43 soru bulundu
Exp date, son kullanma tarihi anlamına gelmektedir. Exp date ifadesi, son kullanma tarihini belirten kısaltılmış bir ifade olarak bilinmektedir. Satın alınan ürünlerin üzerinde exp date ifadesi yer almaktadır ve alınan ürünün o tarihten önce kullanılması gerektiğini ifade etmektedir.
EXP Date Kelimesinin Anlamı
Açılımı expiration date olan bu kelime dilimize geçerlilik tarihi veya son kullanma tarihi olarak çevrilmiştir.
Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Üs olarak e'yi (doğal logaritmaların tabanı) belirten bir Double değeri döndürür. Gereken sayı çiftbağımsız değişken veya geçerli herhangi bir sayıdır sayısal ifade. Sayı değeri 709,782712893'ü aşarsa, hata oluşur.
üs - e sayısının yükseltileceği üs.
Tarihi geçen kozmetiklerinizi kullanmaya devam etmeniz halinde cildinizde tahriş, kızarıklık, döküntü, enfeksiyon gibi alerjik ve mikrobik reaksiyonlar oluşabilir. Ayrıca, aldığınız tüm kozmetiklerin saklama koşullarına da dikkat ederek, ürünlerin kullanım süresi boyunca bozulmasını önleyebilirsiniz.
Kozmetik Ürünlerde son kullanma tarihi:
Kozmetik ve dermokozmetik ürünlerde, ilgili yönetmelikler gereği raf ömrü 36 aydan daha uzun olduğu durumlarda ürün ambalajı üzerinde son kullanma tarihi belirtilmemiş olabilir.
Bu ifade son kullanma tarihi (SKT) veya son tüketim tarihi (STT) olarak ifade edilir.
Eğer kapağını hiç açmadıysanız iki yıl içinde tüketmelisiniz. Açılıp kullanıldıysa en fazla altı ay içinde artık kullanıma müsait olmayacak kadar bozulmuştur.
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır.
Kremlerin kullanım ömrünün bittiğini renklerindeki ve kıvamlarındaki değişimden anlamanız mümkündür. Bir süredir kullanmadığınız bir kremin kapağını açtığınızda üzerinde bir yağ tabakası görüyorsanız, bu durum da artık o ürünün bozulduğu anlamına gelmektedir.
Üstel fonksiyon e^x ise exp(x) olarak tanımlanmıştır. Herhangi bir tabanda logaritma fonksiyonu için; log(x,base) fonksiyonu kullanılır burada “base” tabandır. Hazır fonksiyonlarda parametreler sırasıyla yazılırsa parametrelerin isimlerini kullanmaya gerek yoktur.
exposure meter (foto). ışıkölçer, pozometre.
exp() fonksiyonu, euler sayısı veya e sayısı sabiti sayısının üslerini x değeri kadar döndürür. Euler sayısı sabiti 2.718281828459045 reel sayısıdır. Bu fonksiyon taban olarak aldığı bu sayının x kadar üssünü döndürür.
Son kullanma tarihi ilacın neresinde yazar? Son kullanma tarihini ilaç ambalajında veya etiketinde bulabilirsiniz. Son kullanma tarihi şu şekillerde yazıyor olabilir: *S.K.T.
Bir gıdanın TETT'si geçtiyse bazı özelliklerini kaybetmiş olabilir fakat bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyecek durum değildir. O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.
İlaç son kullanma tarihi, bir ilaçın üretildiği gibi kullanıma uygun olmayabileceği tarihtir. Tüketiciler, son kullanma tarihi için ilaç ambalajını kontrol ederek bir ilacın raf ömrünü görebilir. Raf ömrünü geçen ilaçlar etkisiz ve hatta zararlı olabilir.
Kredi Kartı Son Kullanma Tarihi
Kartın ön yüzünde, kartın son kullanım tarihine ait bilgiler de bulunmaktadır. Kredi kartı veya banka kartı numarasının (16 haneli sayı dizisi) altında yer alan 4 haneli sayı dizisidir.
Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin kullanılması uygun değildir. Ayrıca mevzuat gereği Son tüketim tarihi (STT) geçmiş ürünlerin satışı mevzuat gereği yasaktır.
SKT, her dilde kendine özgü şekilde yazılır ve okunur. Türkçedeki uygulama, gün/ay/yıl şeklindedir. İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri