Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde, Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde, Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.
Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde. Tahsis numarasını öğrenmek için E-Devlet üzerinden SGK emeklilik işlemleri sayfasına girip, evrak takip numaraları üzerinden bu bilgiyi edinebilirsiniz.
Numarayı öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapın. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
Henüz tahsis numaranız görünmüyor ise, emeklilik işlemlerinizin sıraya alındığı ve devam ettiği anlamına gelir. EYT'ye başvuran kişi sayısı fazla olduğundan emeklilik başvurularında gecikmeler yaşandığından henüz tahsis numarası düşmüyor.
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
İlgili 40 soru bulundu
Sonuçların 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 7 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.
SGK tahsis numarası sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinde sorgulama yapabilmek için sisteme girdikten sonra SGK'nın hizmetleri arasında evrak takibi sorgulaması ile SGK Tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
Emekli dilekçesi verildikten sonra Emekli tahsis numarası sorgulandiginda belli olmuşsa Emekli olmussunuzdur. Aylık verilmeden önce belli olduysa o ay maaş bağlanır alırsınız.
Yaşlılık aylığı tahsis kodu 2100, 65 yaşını dolduran kişilere ve ayrıca prim gün şartlarını yerine getirenlere verilmektedir. Başvurular SGK'ya yapılmaktadır.
Tahsis kodu ve dosya numarası birleşiminden oluşan rakam sayısı 10'dan az ise tahsis kodu ile dosya numarası arasına gelmek üzere yeteri kadar “0” ilave edilerek, tahsis numarası 10 haneye tamamlanır.
Tahsis talep formu sigortalı bir bireyin vefat ettikten sonra 18 yaşından büyük hak sahiplerinin maaş, cenaze ve evlenme yardımı alma talepleri yapmak için teslim etmeleri gereken bir formdur.
EYT ile emekli olacakların aylık maaşlarıyla ilgili bilgi veren Aydemir, şunları söyledi: “Ortalama aylık tutarı SSK'dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL, BAĞ-KUR'dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL, Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için de 12 bin 389 TL olarak hesaplanıyor. Bunların ortalaması 8 bin 733 TL.
Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır.
Örneğin, EYT'li olup emekli aylığı 7 bin 550 lira olan 9 bin 437 lira, 8 bin lira 10 bin lira, 8 bin 700 lira 10 bin 875 lira aylık alacak. Kesinlikle EYT'li ayırımı söz konusu olmayacak.En düşük SSK, Bağ-Kur, memur emekli aylığı ne kadar oldu? En düşük memur emekli aylığı 9 bin 877 liraya çıktı.
Emekli Maaşı Kaç Günde Bağlanır 2019 Emekli maaşının bağlanma süresi ortalama 45 gün olarak belirlenmiştir.
Emekli tahsis numarası olarak bilinen bu numara aracılığıyla maaş sorgulama işlemleri yapılabiliyor ve herhangi bir durumda Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılacak olan işlemlerde hız kazandırılabiliyor. Maaş tarihleri de bu numaranın sonunda yer alan rakama göre yapılıyor.
EYT'den emekli olup olmadığınızı, il veya ilçedeki SGK Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Hatta gidemeyecek durumdaysanız SGK'nın ilgili birimine telefonla ulaşıp emeklilik işlemlerinizin hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Emeklilik tahsis numaraları genel olarak 4 haneden oluşmaktadır. Ve son rakamına göre de emekli maaşını hangi gün alabileceği öğrenilmektedir.
uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girditen sonra, T.C kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra sorgula butonuna basılarak emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyor.
GELEN EVRAK BEKLEMEDE: SGK ile ilgili bir işlem yapmak için evrak teslim edildiğinde evrakın henüz işleme alınmadığını ve beklemede olduğunu ifade eder. Bu durumda, evrakın işleme alınması için bir süre daha beklemek gerekebilir.
SGK tahsis havuzu ise bireylerin emekli olduktan sonra emekli maaşlarının günü gelene kadar bu havuzda birikmesine denmektedir. Emekli olabilmenin şartları ise prim sayısı, bireyin yaşı ve sigorta olduğunuz süre ile ön plana çıkmaktadır. Bu şartlar sağlandığı zaman bireyler emekli olmaya hak kazanmıştır.
- YouTube. Emekli dilekçesi verildikten sonra Emekli tahsis numarası sorgulandiginda belli olmuşsa Emekli olmussunuzdur. Aylık verilmeden önce belli olduysa o ay maaş bağlanır alırsınız.
EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? Emekli maaşının bağlandığını e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca maaş bağlandıktan sonra telefona SMS bildirimi de gelecektir.
Emeklilik tahsis talebi, emekli olmak isteyen kişilerin SGK'ya yaptıkları başvurudur. Emeklilik tahsis talebi yapmak için gerekli belgeleri tamamlayan kişiler, e-devlet üzerinden veya SGK il müdürlüklerine giderek başvuru yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri