Ülkemizde de çevre konusunda çalışan Türkiye Çevre Vakfı, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), Türkiye Ormancılık Derneği, ...
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature ya da kısaca WWF), doğanın zarar görmesini durdurmayı ve verilen zararları onarmayı amaçlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.
İlgili 38 soru bulundu
Ayrıca, çevre koruma, çevrenin insan aktiviteleriyle zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması, kirlilik kontrolü, atık yönetimi, enerji ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı, doğal ekosistemlerin korunması, biyoçeşitlilik veya hayvan ve bitki türlerinin korunması gibi konuları da kapsamaktadır.
Çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını önlemeye, mevcut bozulmaları gidermeye, çevreyi iyileştirmeye ve geliştirmeye yönelik çalışmaların bütününe çevre koruma denir.
Yangınları önleyici projeleri desteklerken, çıkabilecek orman yangınlarında yaban hayvanlarına zamanında ilk yardım için çalışıyoruz. Orman yangınları kaderimiz olmasın! Doğa ve insanın yangınlara karşı korunması için projeleri destekliyor, kayıpları en aza indirmeye çalışıyoruz.
Çevre ve Orman Bakanlığından aktarılan çevre yönetimi ile ilgili genel müdürlükler; Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüdür.
Doğayı ve çevreyi koruyan sivil toplum örgütleri özellikle günümüzde çok önemli sorumluluklara sahip. Küresel ısınmanın hızla arttığı, ormanların ve canlıların katledildiği bir dönemde, toplumsal farkındalık yaratmak, çeşitli organizasyonlarla bilinçlenme sağlamak için bu örgütler çalışıyor.
DOÇEV - Doğa ve Çevre Vakfı
Erozyon ve çölleşme ile mücadele Türkiye'de acilen müdahale edilmesi gereken konular olmaya başlamıştı. Bu nedenle bu iki doğasever, konunun hassasiyetini iş dünyasının diğer liderlerine açtı ve 11 Eylül 1992 tarihinde Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nı kurdu.
World Wide Fund for Nature (WWF) uluslararası bir doğa koruma kuruluşudur.
Gençlerin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla çevreye ve yeşile sahip çıkmalarını, çevreyi ve yeşili korumak için yeni çözümler bulmalarını ve bunları uygulamalarını sağlamak amacıyla kulüp faaliyetleri yapılmaktadır.
Hava kirliliğini önlemeye yönelik olarak merkezi düzeyde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar görev ve sorumluluklara sahiptir.
WWF (World Wide Fund for Nature), 1961 yılında İsviçre'nin Gland kentinde kurulmuştur. Bernhard, Prince Philip, Julian Huxley, Max Nicholson, Peter Scott, Guy Mountfort, Godfrey A.Rockefeller kurucu öncüleri arasındadır. 100'den fazla ülkede çalışmalar yürüten uluslararası bir doğa koruma kuruluşudur.
Vince McMahon - WWE'nin sahibi eski başkanı/CEO'su. WWF, finansal çöküşün eşiğine gelmişti ve büyük bir sermaye yatırımı gerektirecek bir girişim için dünya turları oluşturmaya başladı.
İstanbul merkezli bir tasarım ve üretim ofisi olarak sadece genel merkezimiz değil, üretim ağımızın kumaş sonrası bu şehirde. Koleksiyon fikirleri İstanbul'da hayat buluyor, organik pamuktan üretilen kumaşların büyük çoğunluğu yine bu şehirdeki fabrikalardan alınıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol bölümü hava, toprak ve su kirliliğine yol açan atıkların imha edilmesini sağlayan elemanlar yetiştirir. Bireylerin sağlığını her türlü olumsuz şarttan koruyan bölüm, ihtiyaç duyulan önlemlerin alınmasını da sağlar.
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı; 08.07.2011 tarih ve 27988 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Bazı Kuruluşların Bağlı ve İlgili Oldukları Bakanlıkların Değiştirilmesine Dair Tezkere” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanmıştır.
ÇEVRE KORUMA - T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri