Ezine ilçe merkezinin denize kıyısı yoktur. Ezine, sınırları dahilindeki sahil şeridine 15 km mesafededir. Ezine'ye 17 km mesafedeki bu plaj Bozcaada'ya olan ulaşımı sağlayan Geyikli İskelesi'nin yanında bulunmaktadır.
Tuz oranı yüksek ve biraz dalgalı olan Geyikli Plajı, her ne kadar popüler olsa da kısmi olarak bakir kalabilmiş olan sahiller arasında yer almaktadır. Duş ve soyunma kabini hizmeti veren tesis olmamasına karşın şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcut durumdadır.
Gökçeada'nın dört bir tarafında mavi bayrağa sahip olan birçok plaj bulunuyor. Özellikle sakinlik ve gürültüden uzak plajlar tercih edenler için ilk sırada yer alır. Bu konuda kefalos (Aydıncık) plajı çok fazla öne çıkıyor. 1200 metrelik genişliğe sahip olan plaj ücretsiz şekilde değerlendirilebilir.
Kumu çok güzel, denizi sığ, plajı alabildiğine uzundur. Ayazma Plajı, kamp alanımızın sol tarafında (yani güneydoğusunda) kalan ve yaklaşık 300 m uzaklıkta, birçok tesisi olan, şezlong ve gölgeliklerin bulunduğu bir plajdır. Özellikle hafta sonları en popüler plaj burasıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Ayazma plajına giriş ücreti kişi başı 20 TL'dir. Öğrenci veyahut çocuk indirimi bulunmamaktadır. Ayazma plajı içerisinde şezlong ve şemsiye için de ayrıca bir 20 TL ödemek durumundasınız. Ekstradan 20 TL ödedikten sonra WC ve diğer imkanlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.
Yaz tatili denilince akla ilk gelen denize girmek, kum ve güneş geliyor. Küçükkuyu tüm bunlar için harika bir yer. Güneşi bunaltmaz ve kum ve ufak taşlık olan denizleri çoktur. Ayrıca denizi temizdir ve bazı bölgeler mavi bayraklıdır.
Sivrice koyu ı sahilde küçük işletmelerin bulunduğu sakin ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir koy. Deniz güzel sahili taşlık denize işletmelerin iskelesini kullanarak girebilirsiniz. Deniz bazı günler dalgalı ve su genellikle serin. Hava çok güzel .
Berrak, yosunsuz ve kum tabanlı bir deniz bizi çok şaşırttı ve mutlu etti. Kabin ve duş olanakları da oldukça yeterli.
Eceabat tatilinizde tercih edebileceğiniz plajlar; Kabatepe Plajı, Zargana Plajı, Eceabat Halk Plajı, Kilye Koyu, Kocadere Plajı, Cennet Koyu, Kemikli Plajı olarak sıralanmaktadır.
Çanakkale'de küçük bir tatil cenneti olan Ayvacık, ziyaretçilerini doğal güzellikleriyle büyülerken aynı zamanda uzun sahil şeridi ile birlikte sınırsız bir plaj keyfi sunuyor. Yaklaşık olarak 78 kilometrelik sahil uzunluğuna sahip ilçede birçok halk plajı ve özel beachler hizmet vermektedir.
Kaz dağlarının oksijeninin bol olmasıyla birlikte burada yetiştirilen hayvanlardan elde edilen sütler sayesinde ezine peyniri oldukça lezzetlidir. Hayvanların otladığı bu bölgede hem aromatik hem de yağlı otların bulunması en önemli etkendir.
Sanılanın aksine ilçe merkezinin denize kıyısı yoktur. Biga adının su kaynağı anlamına geldiği söylenen Pigas ya da Pegai adından geldiği söylenmektedir. Karabiga'da bulunan asıl Biga'nın, büyük bir yangından sonra şimdiki yerine taşındığı, eski Biga'nın da Karabiga olarak kaldığı rivayet edilmektedir.
Büyükevren Sahili Saros Körfezinde denize girilebilecek en güzel plajlardan biridir. Keşan-Enez yolu üzerinde Keşan'a 45 kilometre uzaklıkta Büyükevren beldesinin içinden sola girilerek sahil yerleşim bölgesine varılır.
Ayvacık / Sivrice Plajı
Taşlık bir sahile sahip olan Sivrice Plajı'nın denizi ise oldukça berrak ve sığ bir yapıya sahip.
Doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini mest eden ilçe, ormanlık alanlardaki yeşil ağaçların boğazın mavi suları ile birleştiği eşsiz bir lokasyonda yer almaktadır. Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı manzarasına sahip Gelibolu'nun denizi de son derece temiz ve berraktır.
Kıyıköy Plaj ve Kumsalları
Suyu berrak ve temiz olan Kıyıköy'de deniz sezonu Temmuz-Ağustos aylarında toplasanız 30-35 gün kadar. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz kendini hemen göstermeye başlıyor. Kıyıköy'ün kıyı şeridi boyunca pek çok koy kumsal bulunuyor.
Bünyesinde bulunan yaklaşık 78 kilometrelik uzun kıyı şeridi ile dikkat çeken ilçede hizmet veren birçok plaj bulunmaktadır. Sırtını Kaz Dağları'na dayayan Ayvacık, yüzünü Ege Denizi'ne çevirmiş, yeşilin maviyle buluştuğu güzel bir noktada konumlanmıştır.
Plaj çakıllı bir yapıya sahiptir ancak deniz tabanı kumludur. Sığ yapısı nedeniyle çocuklu aileler için son derece uygundur. Plajda soyunma kabini, duş ve tuvalet imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda yakınlarda bulunan kafe ve restoran gibi işletmelerden yeme içme ihtiyaçları karşılanabilir.
3- Sevgi Plajı
Sığ, berrak, temiz ve masmavi denizi ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen misafirleri tarafında da çokça tercih ediliyor. Plaja giriş ücretsiz.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı'na kendiniz gelirseniz girişte yetişkinler ve 10 yaşından büyük kız çocuklar için 2023 yılı itibariyle kişi başı hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 250 TL ödemeniz gerekiyor. 6-10 yaş aralığı ise %50 indirimli.
Kilyos halk plajı Sarıyer belediyesine ait olan bir plajdır. Halk plajı olan Kilyos halk plajı aynı zamanda ücretsiz bir plajır. Kilyos halk plajında bulunan otopark da aynı zamanda ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri