F LOCK ışığı yanmadığında, alternatif komutlar etkinleştirilir. Çalışmasını istediğiniz modu seçebilir veya sık kullandığınız komutlara erişim sağlamak için F LOCK tuşunu açıp kapatabilirsiniz. F1 ile F12 arasındaki İŞLEV tuşlarının özel alternatif komutları bulunmaktadır. Bu tuşlara gelişmiş işlev tuşları denir.
F Tuşları (Fonksiyon Tuşları), bilgisayarın klavyesinin en üst kısmında konumlandırılan tuşlardır. F Tuşları F1'den başlayarak F12 tuşuna kadar ilerleyen sıralamaya sahiptir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
F Lock tuşunu kullanma
Klavyenizde bir F Lock tuşu varsa standart komutlar ve alternatif komutlar arasında geçiş yapmak için bu tuşa basın. F Lock ışığı Kapalı olduğunda alternatif işlevler çalışır (Yardım, Geri Al gibi). F LOCK ışığı açık olduğunda standart işlevler çalışır (F1, F2 vb.).
F1: Programların bir çoğunun yardım penceresini açmaya yarar. F2: Windows'ta seçili olan tüm dosyanın ismini değiştirir. F3: Aktif olarak kullandığınız programın arama özelliğini açar. F4: Alt + F4 aktif olan pencereyi veya programı kapatır.
F2 Tuşu: Windows üzerinde yer alan bir dosya, belge ya da dokümanın isminin değiştirmesini sağlamaktadır. F3 Tuşu: Ara ve bul özelliği açar. Word üzerinde ise Shift+F3 kombinasyonu kullanıldığında seçilen yazıyı küçük ya da büyük harf yapar.
İlgili 42 soru bulundu
FONKSİYON TUŞLARI
F3 : Arama penceresini açar. F4 : Adres çubuğu menüsünü açar. F5: Dosya veya klasörün içeriğini yeniler. F11 : Pencereyi tam ekrana dönüştürür.
Windows masaüstü: Bir pencereyi zorla kapatmak için alt + f4 tuşlarına basın.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
F10 Tuşu: Bilgisayar üzerindeki menü çubuğunu açmak için kullanılır. Ayrıca Ctrl tuşu ile birlikte kullanılan F10 tuşu, Word'de açık olan pencereyi büyütür. F11 Tuşu: İnternet tarayıcıları üzerinde tüm ekranı tam ekran moduna çevirir.
F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın. F6: Bilgisayar (LCD) ekranını aydınlatın. F7: Klonlamayı veya genişletilmiş masaüstünü etkinleştirmek için harici ekranları yönetin.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür. Alt + Shift + x = Seçilen metni monospaced bir fontta görüntüle. Alt + Shift + h = Klavye kısayollarını göster (Bu yardımı görüntüle)
Örneğin, bir web tarayıcısında F3 tuşuna bastığınızda, sayfa içinde metin araması yapabilirsiniz. Bu, uzun web sayfalarında belirli bir terimi veya kelimeyi hızlıca bulmanıza yardımcı olur. Ayrıca, F3 tuşu, Microsoft Word veya diğer metin düzenleme programlarında da kullanılır.
Alt + C: İnternet tarama geçmişini ve sık kullanılanları görüntüler. Alt + F4: Aktif unsuru kapatır yahut aktif bir programdan çıkar. Alt + Sekme: Bariz programlar arasında geçiş yapmaktadır. Alt + Space: Etkin pencere arasında geçiş yapar.
#windows #klavye #kısayol Windows tuşu + L = Ekranı kilitle CTRL + A = Tümünü kopyala CTRL + F = Sayfada ara CTRL + Z = Geri al Shift + Delete = Dosyayı kalıcı olarak sil Windows 10'da işinizi hızlıca halletmenizi sağlayacak sayısız kısayol tuşu olduğunu biliyor muydunuz?
ctrl+t. windows media player'da "repeat" (tekrar) kısayolu. windows commander'da 'multiple rename tool'u açar.
Bu tuş, Türkçesi son anlamına gelen İngilizce “End” ifadesiyle adlandırılmıştır. İmleci, üzerinde bulunduğu satırın sonuna getirir.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Bu tuş, Türkçesi silmek anlamına gelen İngilizce “Delete” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Seçilmiş dosyaları veya klasörleri silmek için kullanılır.
ALT + P = Önizleme panelini görüntüler. ALT + Enter = Seçili öğenin özellikler kutusunu açar.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
Seçili içeriği belirli bir konuma kopyalama. Shift+F2, imleci hedefe getirip Enter tuşuna basın. Seçili içeriğe sahip bir Otomatik Metin bloğu tanımlama. Otomatik Metin bloğu ekleme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri