F1 Vizesi yani Amerika Öğrenci Vizesi'ne sahip öğrenciler, ülkeye giriş yapmaya ve Amerika'da kayıtlı oldukları eğitim programları boyunca Amerika'da kalmaya hak kazanırlar.
Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır. Bir diğer önemli bilgi ise bu vize ile ülkeye sürekli giriş çıkış yapamazsınız.
Öğrenci vizesi yani F 1 vize başvuru ücretleri 260 dolardır. Bu ücretin 160 doları konsolosluk harcı 100 doları vize danışmanlık ücretidir.
Genellikle kolej veya üniversite düzeyindeki öğrenciler tarafından talep edilen F1 vizesi, eğitim süresince öğrenciye çalışma izni ve mezuniyet sonrası iş fırsatları sunmanın yanı sıra, Amerika'da geçici olarak yaşama ve öğrenim görmeye olanak tanır.
İlgili 41 soru bulundu
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
Okulunuz, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçileri Programı (SEVP) ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından onaylanmalıdır. Kurumda tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmalısınız. İngilizce yeterliliğine sahip olmanız veya İngilizce yeterliliği kazandıracak kurslara kayıtlı olmanız gerekir.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
F1 vizesi ile zaten 20 saatlik çalışma hakkına sahip olan uluslararası öğrenciler CPT ile kampüs dışında ve haftalık saat sınırı olmaksızın tam zamanlı da çalışabilirler. Programa başvurmak için en az 9 aydır Amerika'da yaşamak gerekirken okul tatillerinde de Amerika'da çalışmak mümkündür.
J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar. Öğrenciler okulun belirlediği şartlar dahilinde ve F1 vizesinde belirtilen kısıtlamaların geçerli olduğu koşullarda öğrenim süresince çalışabilir.
ABD'ye bu amaçla gidecek kişilerin F1 Öğrenci Vizesine başvurması gerekir. Başvuru sahibinin öğrenci vizesine uygun profilde olması ve ülkesiyle olan bağlarını belgeleyebilir olması durumunda Amerika öğrenci vizesini almak zor değildir.
Çalışanlar İçin Amerika Turist Vizesi Evrak Listesi
SGK -4A- Hizmet Dökümü - E-Devlet'ten alabilirsiniz. Maaş Bordrosu - Son 3 aya ait, kaşeli ve imzalı olmalı. Banka Hesap Cüzdanı - En az 5 bin TL bakiyesi olan, son 3 aya ait, banka tarafından kaşelenmiş ve imzalı olmalıdır.
Evet, yerel DMV (Motorlu Taşıtlar Departmanı) ofisinde bir ehliyet veya ehliyetsiz kimlik alabilirsiniz.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
Öğrenci I-20 formundaki üniversite başlama tarihinden en erken 120 gün öncesinde F1 Amerika vizesi başvurusu yapılabilir. Amerika F1 vizesine başvuran kişi evliyse, kişinin 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları Amerika F2 vizesi için başvuruda bulunabilir.
Grape Law ile F-1 Statüsünden H-1B Statüsüne Geçisiniz Sorunsuz Olsun. F-1 vizesi Amerika'ya lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi için giden öğrencilerin aldığı vize türüdür. Bu eğitim süreciniz bittikten sonra çalışma hayatına geçmek için geçiş yapmanız gereken vize türü ise H-1'dir.
F1 vizesi sahiplerine en geniş çalışma özgürlüğü okul içi çalışma bakımından tanınmıştır. Öğrenim zamanlarında haftada 20 saate kadar, tatil zamanlarında ise tam zamanlı olarak okul içinde ücretli çalışabilirler.
F1 vizesi olan öğrencilerin yalnızca kampüs içerisinde hafta içi maksimum 20 saate kadar çalışma hakkı var. Bu şartları sağlayan öğrenciler legal olarak çalışabilmek için gerekli olan Social Security Number (SSN) başvurusunda bulunabilir. F1 vizesine sahip olupta, SSN alabilmek için gerekli belgeler: Pasaport.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
Amerika'ya vize başvurusu yapıyorsunuz diye mülakatta İngilizce konuşmak mecburiyetinde değilsiniz.
Amerika turist vizesi için banka hesabında 35.000 TL ya da karşılığı para göstermenizi öneririz. Turist vizesi için Amerika Konsolosluğunun belirlediği bir rakam yoktur. Ayrıca paranın hesapta belirli bir süre beklemiş olması gibi bir zorunluluk da bulunmamaktadır.
10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
Vize memuru ile aranızda kalın bir cam olacaktır. Bundan dolayı duyamadığınız soru olursa tekrar sorulmasını isteyebilirsiniz. Mülakatınız İngilizce yapılacaktır ve beklenen mülakat süresi 1-5 dakika arasındadır. Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır.
Öğrenci vizesine başvuru yapan birçok kişinin vizesi genelde reddediliyor. Bu vize işlemleri sırasında yaşı çok ileri kişilerin dil eğitimi almak için başvuru yapması ya da öğrencilerin sponsor göstermeden vize işlemi yapmak istemesi ret almalarına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri