Bütünleme sınavı, Yarıyıl/yılsonu sınavına girme hakkı kazandığı halde sınava girmeyen, Sınavına girilen ders/derslerden F1, F2 ve F3 notu alan.
1) F1: Devamsızlık nedeniyle genel ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız. 2) F2: Genel veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız. 3) F3: Genel veya bütünleme sınavına girdi, başarısız.
(KS – 1) ile 40 arasında not alan öğrenciler F1 notunu, 39 ve altında not alan öğrenciler F2 notu alır.
3) F3 notu: Devam eden, genel ve bütünleme sınavına giren, ancak sınav notu %50'nin veya başarı notu %60'ın altında kalan öğrencilere verilir, katsayısı sıfırdır. Uygulamalarda başarısızlığı nedeniyle genel veya bütünleme sınavına girme hakkı tanınmayan öğrencilere de bu not verilir.
Başarı Notu F2 olan dersler devamsızlıktan kaldığınızı ifade eder. Devamsızlıktan dolayı başarısız olan bir öğrenci devamsızlıktan kaldığı dersin bütünlemesine giremez.
İlgili 24 soru bulundu
Ders başarı notu, ara sınav notunun %30'u ile final sınav notunun %80'i alınarak hesaplanır. Ders başarı notu, en az 60 olan öğrenci başarılı sayılır. Ders başarı notu 60'ın altında olan öğrenciler (F1, F2 ve F3 harf notu almışlar), bütünleme sınavına katılabilir.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır? Vize, final ve büt notları ortalama hesabı, vize ve final sınav ortalaması alınarak yapılır.
Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda, (C3) ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı, (F1), (F2), (F3) ve (F4) harf notu aldığı derslerden ise başarısız sayılır.
f) F4: Bütünleme sınavına girdi, ancak sınav puanı veya ders başarı puanı öngörülen düzeyin altında olduğu için başarısız.
(2) Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda, C2 ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı, D1 aldığı derslerden şartlı geçer, F1 aldığı derslerden başarısız ve F2 aldığı derslerden devamsız sayılır.
b) Diğer harf notları ise şunlardır: 1) FF1: Yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu hâlde sınava girmedi, başarısız. 2) FF2: Devamsızlık nedeniyle yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı yok, başarısız.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
Formula 2, kısaltması F2 olan, Formula Two (Türkçe: Formula İki); tek kişilik ve açık tekerlekli formula araçları ile yapılan otomobil yarışlarından biridir. Formula 1 yarışlarından farklı olarak, daha küçük ve daha az güce sahip arabalar için düzenlenmektedir.
F2: Önceki eylemi iptal eder.
“b) Harf notu karşılıklarına göre; 1) F1: Devamsızlık nedeniyle genel sınava ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız, 2) F2: Genel sınava veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız, 3) F3: Genel sınava veya bütünleme sınavına girdi, başarısız, anlamına gelir.” “(4) Ders başarı notu F2 ...
FX : Toplam başarısı, öğretim elemanı tarafından belirlenen en düşük başarı düzeyini sağlayamayan öğrencilerden final sınavına katılmamış olanlara F notu yerine FX notu verilir. W : Öğrencinin dersten çekildiği durumlarda verilir.
4) Bir dersten (F0) harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır ve AGNO hesabına katılır.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
TEK DERS SINAVININ DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR? Tek ders sınavı, diğer sınavlardan bağımsız bir sınavdır. Tek ders sınavından alınan puan, dersin ham başarı puanının (Geçme Notu) tamamı olarak kabul edilir. Tek ders sınavında başarılı olmak için en az CC notu (50 puan) alınması gerekir.
bölüm/programlarda ilan edilir. (4) Devamsız sayılan öğrenciler o derse ait dönem sonu sınavına alınmaz. Bir dersten devam sağlayamayan öğrencinin F2 ile başarısız olduğu kabul edilir.
Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri