Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
F-1 vizesi bir lise, kolej, üniversite gibi eğitim kurumlarında eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvuracağı vize türüdür. Buna karşılık olarak M-1 vizesi, mesleki eğitim amacıyla Amerika'ya gelmek isteyen kişilerin başvurduğu vizedir.
Eğitim ücreti dışında 350 Dolar X 12 Hafta= 4.200 Dolar öğrencinin veya öğrenciye sponsor olan yakınının hesabında bulunmalıdır. Gerekli bu finansal dökümanlar sağlanmadan I-20 formunun düzenlenmesi mümkün değildir. I-20 formu en az pasaport kadar hayati öneme sahip bir belgedir.
Öğrenci vizesi yani F 1 vize başvuru ücretleri 260 dolardır. Bu ücretin 160 doları konsolosluk harcı 100 doları vize danışmanlık ücretidir.
Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz.
İlgili 41 soru bulundu
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar. Öğrenciler okulun belirlediği şartlar dahilinde ve F1 vizesinde belirtilen kısıtlamaların geçerli olduğu koşullarda öğrenim süresince çalışabilir.
Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika'da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
F-1 vizesi sahiplerinin eş ve çocukları: F-1 vize sahiplerinin eşleri ve çocuklarına verilen vize turu F-2'dir. Bu vizeye sahip eşler tam zamanlı okula gidemezler. F-2 vizeli çocuklar ise 21 yaşına kadar okula gitme hakkına sahiptirler. 21 yaşından sonra kendileri adına F-1 vizesine başvurmaları gerekir.
J1 vizesi başvurularında, Amerika'ya çalışmak için giden bir öğrenci Amerika vize mülakatını İngilizce olarak yapmak durumundadır. J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
ABD F1 Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır? Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır.
Geçerli F1 vizesi ve J1 vizesi sahibi öğrencilerin, uygunluk şartlarını yerine getirmeden ve resmi izin almadan çalışmalarına izin verilmez. M1 vizesi sahibi öğrencilere ise çalışma izni verilmez.
Bir "akademik" eğitim, dil kursu veya mesleki bir programa kayıtlı olmanız gerekir. Okulunuz, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçileri Programı (SEVP) ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından onaylanmalıdır. Kurumda tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmalısınız.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
F2 Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Amerika F2 vizesi almak için ceac.state.gov adresinden göçmen olmayan vize başvuru formunu (DS-160) online olarak doldurunuz. DS-160 formunun seyahat bilgileri kısmında sırasıyla “Academic or Language Student (F)” ve “Spouse/ Child of an F1 (F2)” seçeneklerini işaretleyiniz.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
İşte bazı olası seçenekler ve dikkat edilmesi gereken hususlar: Vize Uzatma Başvurusunda Bulunun: F-1 vizenizin süresi dolmuşsa ancak hala izin verilen kalış süreniz içindeyseniz (I-94 kaydınızda belirtildiği gibi), F-1 vizenizin uzatılması için başvuruda bulunabilirsiniz.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Öğrenimi sona erdikten sonra OPT kapsamında çalışmak isteyen F1 vizesi sahipleri, I-765 Formu doldurarak USCIS'e EAD (Employment Authorization Document) başvurusunda bulunup çalışma izni almaları gerekmektedir. Bu başvuru, en erken mezuniyet tarihinden 90 gün önce, en geç 60 gün sonra yapılabilir.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
F1 vizesi olan öğrencilerin yalnızca kampüs içerisinde hafta içi maksimum 20 saate kadar çalışma hakkı var. Bu şartları sağlayan öğrenciler legal olarak çalışabilmek için gerekli olan Social Security Number (SSN) başvurusunda bulunabilir. F1 vizesine sahip olupta, SSN alabilmek için gerekli belgeler: Pasaport.
ABD'de , F–1 vizesi ile en az 9 aylık veya daha fazla sertifika, diploma veya master programlarına katılan ve de başarıyla bitiren öğrencilere tanınan bir yıllık yasal çalışma hakkıdır OPT ( Optional Practical Training).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri