Konuşmaya çalışan muhabbet kuşunun belli başlı bazı belirtileri ön plana çıkmaktadır. - Öncelikle heceleme üzerinde kelimelerin baş harflerini söylemeye başlar. - Özellikle tekrar edilen kelimeleri mırıldanmaya başlar. - İnsan sesine benzer sesleri taklit eder.
Muhabbet kuşunu konuşturmak için konuşma eğitimine başlamadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler bulunur. İlk olarak dikkat etmeniz gereken, kuşunuzun yaşıdır. Muhabbet kuşları, eğitim için en uygun yaşta olduklarında daha kolay öğrenirler. Genellikle 3-6 ay arasındaki kuşlar en kısa sürede konuşmayı öğrenebilir.
Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Muhabbet kuşunun konuşması için mutlaka onunla belli bir kelime üzerinde sürekli çalışma yapmak gerekir. Hatta gün içerisinde defalarca aynı kelime ona karşı söylenmelidir. Böylece muhabbet kuşu bir süre sonra konuşmaya başlayacaktır.
Boş vakitlerde sürekli olarak kelimeyi tekrar ederek, muhabbet kuşunun o kelimeye alışmasına olarak verilmelidir. Muhabbet Kuşları Ne Kadar Zamanda Konuşur? En merak edilen konular içerisinde muhabbet kuşlarının ne kadar zaman içerisinde konuşacağıdır. Bu genel olarak 7 ya da 8 ay içerisinde gerçekleşir.
İlgili 31 soru bulundu
Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha sessiz bir yapıdadırlar. Konuşmaya yatkınlığı ve insan canlısı olması ile de bilinen açık yeşil muhabbet kuşları muhabbet kuşu türleri arasında en doğru seçim olacaktır.
Minik kuşunuza konuşma eğitimi vermeye basit tek bir kelimeden başlamanız gerekir. Öğrettiğiniz ilk kelimeyi doğru söyledikten sonra ikinci kelimeyi öğretmeye başlayabilirsiniz. Minik kuşunuza öğretmek istediğiniz 4-5 kelimeyi öğrettikten sonra iki kelimeli bir sözcük öbeği öğretmeyi deneyebilirsiniz.
Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Dolayısı ile de muhabbet kuşu; Boncuk, Şapşal, Çapkın, Çarli Şapşik ve Bambiş gibi isimler taşıdığı zaman bunları kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Kuşların daha rahat söyleyebildiği insan isimleri için de durum aynıdır.
Muhabbet Kuşunuz Öğrettiklerinizi Kaç Günde Öğrenir? Muhabbet kuşunuza öğrettiğiniz kelimeleri unutmaması için düzenli olarak tekrarlamalısınız. Öğrenme aşamasında kuşunuz mutluysa ve siz de yeteri kadar onunla ilgilendiyseniz ortalama olarak 2 – 3 gün içerisinde kelimeleri öğrenebilmektedirler.
Nasıl ki insanlar da konuşma kabiliyeti var ise muhabbet kuşlarında da bu kabiliyet vardır.
Muhabbet kuşları 7 - 8 haftalık olduklarına ailelerinden ayrılmaya hazırdır. 16 haftalık oluncaya kadar da bebek olarak kabul edilmektedir. 8 - 16 hafta aralığı muhabbet kuşu eğitimi ele alıştırma ve konuşmayı öğretmeye başlamak için idealdir.
5-6 haftalıkken kanat ve kuyruk tüyleri gelişimlerini tamamlar, uçmaya ve kendi başlarına beslenmeye başlarlar. Bu dönemde yavru yemi kullanmanızda fayda vardır. YUMURTLAMA VE YAVRULARIN BAKIMI: Muhabbet kuşları 12 aylıkken en iyi yaşlarındadırlar ( erişkin ).
Muhabbet kuşları günde 10-12 saat kadar uykuya ihtiyaç duyarlar. Onlar için ideal hava sıcaklığı 24-27°C arasıdır. Uyumak için sessiz ve karanlık ortamları severler.
Haftada en az 10 saat. Tabi havalar isindigi zaman cikamiyorlar pek yoksa biz yasayamayiz sicaktan.
Muhabbet Kuşunun En Kolay Söylediği İsimler
Kuşların en sevdikleri ve rahat bir şekilde söyleyebildikleri isimler olarak da boncuk, aşkım, babacık, pişt, cici kuş gibi birçok detay olarak da ilk sıralarda yer almaktadır.
Muhabbet kuşları, sık sık tekrarlanan kelimeleri taklit etmeye çalışır. Genellikle kısa kelimeler veya basit cümlelerin taklit etmesi kolay olur. Türlerine ve cinsiyetine göre muhabbet kuşlarının konuşma yeteneği değişiklik gösterir. Genellikle erkek muhabbet kuşları daha çok konuştuğu bilinmektedir.
Muhabbet kuşlarının içerisinde “B, Ş, P ve K” harflerinin yer aldığı kelimeleri daha rahat telaffuz ettiği bilinmektedir. Çünkü gaga yapıları bu harfleri söylemek için daha uygundur. Dolayısıyla muhabbet kuşu; Şapşal, Boncuk ve Bambiş gibi isimler taşıdığında bunları kolayca öğrenebilir.
Bunun için kuşlara sevgi göstermek ve onlarla konuşmak gerekir. Zamanla kafesin içine elin içini yerleştirmek ve kuşun el üzerine konması konusunda alıştırmalar yapmak gerekmektedir. Muhabbet kuşunun kafesi içerisinde eli sabit tutmak v kendiliğinden konmasını sağlamak da yapılacak pratikler arasında bulunmaktadır.
Genellikle güneş ve ses duyduğunda (ses olarak diğer kuşlar) bağırmaya başlıyor. Eğer aniden kanat çırpma varsa parazit vb. şeylerin belirtisidir. Eğer yoksa az önce anlattıklarımdan da olabilir. Heyecanlanıyor veya mutlu da olabilir.
Kuşların kafalarını bir dış kulak gibi kullanmaktadır. Kuşların sağ ve soldan aldıklarını frekanslar farklı olduğu için kuşlar seslerin yönünü kolaylıkla anlayabilmektedir. Kuşların dış kulakları olmasa da kulak zarları mevcuttur ve sesleri duymaları beyinlerinin yaptığı bir şeydir.
İris Rengi İle Yaş Hesaplama: 0 ile 4 aylık bir muhabbet kuşunun gözleri tamamen siyahtır. 6 ay geçtikten sonra göz çevrelerinde koyu gri iris oluşur. 8 - 9 ay sonralarında koyu gri olan iris açılır. 1 yaşından daha sonrasında göz çevresinde bulunan iris beyazlamaya başlar.
Yaş ilerledikçe (6 aydan sonra) gözün çevresinde ise halka şeklinde koyu bir gri iris ortaya çıkmaya başlar. 8-9 aydan sonra bu koyu gri irisin rengi yavaş yavaş açılmaya başlar. Kuşlar, 1 yaşından sonra ise yaşı daha da ilerledikçe gözlerinin çevresindeki halka şeklindeki iris beyaz renk almaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri