Banka hesap özetlerinde gerekli olan miktar; okul, program ve programın uzunluğuna göre değişir. Bununla birlikte, genel bir kural olarak, öğrencilerin veya ailelerinin 3 aylık eğitim için banka hesaplarinda 5.000 doların üzerinde olması gerekir.
Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi. SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz) Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 16.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir. Şahsi vadesiz banka hesap dökümü: En az 25.000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Başvuru ücretni ödemelisiniz
Ocak 2020 itibariyle bu ücret 160 $'dır. Ücret artabileceğinden büyükelçilik veya konsolosluk internet sitelerini her zaman kontrol edin. Vizenizin onaylanması veya reddedilmesine bakılmaksızın, hiçbir başvuru ücreti iade edilemez.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
İlgili 29 soru bulundu
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Geçerli F1 vizesi ve J1 vizesi sahibi öğrencilerin, uygunluk şartlarını yerine getirmeden ve resmi izin almadan çalışmalarına izin verilmez. M1 vizesi sahibi öğrencilere ise çalışma izni verilmez.
Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika'da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
Amerika'ya ne kadar nakit para götürebilirim? Amerika'ya yanınızda getirdiğiniz para miktarı 10,000$'ın üstünde ise bu miktarı beyan etmeniz gerekmektedir. Yalnız veya biriyle birlikte seyahat ediyorsanız ve iki kişi birlikte 10,000$'ın üstünde para getirdiyseniz bu miktarı da beyan etmeniz gerekmektedir.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Amerika'da yaşam masrafları, yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasındadır ve bu da aylık ortalama 1.000 ila 1.500$ eder. Buna konaklama masraflarınız, oda ve yemek, yemek, seyahat, ders kitapları, hava koşullarına uygun giysiler ve eğlence masrafları da dahildir.
J1 vizesi başvurularında, Amerika'ya çalışmak için giden bir öğrenci Amerika vize mülakatını İngilizce olarak yapmak durumundadır. J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
E2 Vizelerinin başvuru ücreti 250 ABD dolarıdır ve bu ücretin geri iadesi yoktur.
Amerika E-2 Vizesi, göçmen olmayan bir vizedir ve yalnızca belirli ülke vatandaşları için geçerlidir ve ABD'de yaşama, çalışma ve okuma hakkı verir. E-2 tipik olarak yaklaşık 250.000 ABD Doları tutarında bir yatırım gerektirir ve başvuru sahibi ticari faaliyetlerini sürdürdüğü sürece süresiz olarak yenilenebilir.
Bir "akademik" eğitim, dil kursu veya mesleki bir programa kayıtlı olmanız gerekir. Okulunuz, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçileri Programı (SEVP) ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından onaylanmalıdır. Kurumda tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmalısınız.
Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır. Bir diğer önemli bilgi ise bu vize ile ülkeye sürekli giriş çıkış yapamazsınız.
Evet, yerel DMV (Motorlu Taşıtlar Departmanı) ofisinde bir ehliyet veya ehliyetsiz kimlik alabilirsiniz. I-20, pasaport, F-1 vizesi, I-94'ün kopyasını, adres kanıtı, Sosyal Güvenlik Numaranızın uygun olmadığını gösteren mektubu ve okula kayıt kanıtınızı hazırlamanız gerekir.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
F-1 vizesi sahiplerinin eş ve çocukları: F-1 vize sahiplerinin eşleri ve çocuklarına verilen vize turu F-2'dir. Bu vizeye sahip eşler tam zamanlı okula gidemezler. F-2 vizeli çocuklar ise 21 yaşına kadar okula gitme hakkına sahiptirler. 21 yaşından sonra kendileri adına F-1 vizesine başvurmaları gerekir.
Vize için banka hesap dökümünün banka tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Vize başvuruları için kişinin seyahat edeceği ülkede yapacağı harcamaları karşılayabileceği yeterli finansal kaynağa sahip olduğunu kanıtlaması için banka hesap dökümü gerekli bir belgedir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Dolayısıyla vize başvuru sahiplerinin banka hesabı, konsolosluğun vize başvuru sahibinin düzenli maddi gelire sahip olup-olmadığını ve düzenli geliri varsa seyahat edebilecek miktarda parası var mı gibi bilgileri öğrenebileceği bir evraktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri