F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Örneğin, Fn ve F12 (hoparlör simgesi) tuşlarına birlikte basmak hoparlörlerin ses düzeyini yükseltmek yerine F12 tuşuna atanmış olan eylemi gerçekleştirir. Klavyenizde Fn tuşu yoksa bir işlev tuşuna basarken Kontrol tuşunu basılı tutmayı deneyin.
Tarayıcınızın sağ üst köşesindeki düğmeden (sekiz dişli çark simgesi, Araçlar) "F12 Geliştirici Seçenekleri"ni seçin.
Windows üzerinde yer alan herhangi bir belge, doküman ya da klasörün isminin değiştirilmesini sağlamaktadır. İsmi değiştirilmek istenen dosyanın üzerine bir kere tıklanmasının ardından F2 tuşuna basılması halinde, seçili dosyanın ismi kolaylıkla değiştirilebilmektedir.
F Lock tuşunu kullanma
Klavyenizde bir F Lock tuşu varsa standart komutlar ve alternatif komutlar arasında geçiş yapmak için bu tuşa basın. F Lock ışığı Kapalı olduğunda alternatif işlevler çalışır (Yardım, Geri Al gibi). F LOCK ışığı açık olduğunda standart işlevler çalışır (F1, F2 vb.).
İlgili 20 soru bulundu
F9 Tuşu: Excel'de "F9" tuşu, bir formül içindeki ifadeleri hesaplamak için kullanılır. Formül çubuğunda bir formül yazarken, formülün bir kısmını seçip "F9" tuşuna basarak o kısmın sonucunu hesaplayabilir ve görebilirsiniz.
F1: Programların bir çoğunun yardım penceresini açmaya yarar. F2: Windows'ta seçili olan tüm dosyanın ismini değiştirir. F3: Aktif olarak kullandığınız programın arama özelliğini açar. F4: Alt + F4 aktif olan pencereyi veya programı kapatır.
Klavyede F12 Tuşu Hangisidir? Bilgisayarların birtakım komutları yerine getirmesini sağlayan ve kısayol tuşları olarak ifade edilen fonksiyon tuşları, klavyemizin en üst kısmında yer almaktadır. F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan bu tuşlar arasında yer alan F12 tuşu ise F11 ile PrtSc tuşları arasında yer almaktadır.
Belgeyi açtıktan hemen ardından Shift+F5 tuşlarına basın. Metin kutuları veya resimler gibi kayan şekiller arasında geçiş yapma. Kayan şekil gezintisinden çıkma ve normal gezintiye dönme.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder.
Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Windows masaüstü: Bir pencereyi zorla kapatmak için alt + f4 tuşlarına basın.
Ekran parlaklığını azaltma (fn+f7)
Ekran parlaklığını azaltmak için fn+f7 tuşlarına basın.
CTRL I : CTRL tuşu ile I harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, Sık kullanılanlar listenize ulaşırsınız CTRL J : CTRL tuşu ile J harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, karşıdan yüklemeler sayfanızı açarsınız.
Kontrol-F6 veya Fn-Kontrol-F6: Odağı serbest pencereye taşıma. Kontrol-Shift-F6: Odağı önceki panele taşıma.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
[Video] Oğuzhan ÇOLAK LinkedIn'de: Excel'de Hızlı Doldurma | CTRL+E.
Microsoft Office programlarından bir tanesi olan Word üzerinde hazırlanmış bir belgenin yenilenmesini sağlar. Microsoft Outlook programında e-posta gönderir ve alır. Yine Word üzerinde çalışırken, Ctrl tuşu ile birlikte kullanıldığında (Ctrl+F9) belgeye boş alanlar ekler.
F1 genellikle yardım menüsünü açmak için kullanılır. Windows'ta, bu tuşu basılı tutarak ve bir uygulama simgesini tıklatarak, o uygulama için yardım menüsünü açabilirsiniz. F2, genellikle dosya isimlerini hızla yeniden adlandırmak için kullanılırken; F3, birçok programda ve işletim sisteminde arama işlevini başlatır.
F4, Excel'de son komut veya eyleminizi yineleyen önceden tanımlanmış bir klavye kısayoludur.
CTRL+F1 ile şerit (ribbon) alanı kapatılır/açılır. formülün değiştirilmesini sağlar. SHIFT+F2 ile açıklama girişi yapar. CTRL+F2 ile yazdırma ekranı açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri