2) F2 notu: Devam eden, ancak genel veya bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere verilir, katsayısı sıfırdır. Tek başına başarı notu olmamasına rağmen ara sınava girmeyen öğrencilere de ara sınav notu olarak F2 notu verilir.
Yarıyıl /yıl sonu sınavından 100 üzerinden 49,99 ve altı puan alan öğrenci başarısız sayılır ve F2 harf notu alır.
Başarı Notu F2 olan dersler devamsızlıktan kaldığınızı ifade eder. Devamsızlıktan dolayı başarısız olan bir öğrenci devamsızlıktan kaldığı dersin bütünlemesine giremez.
1) F1: Devamsızlık nedeniyle genel ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız. 2) F2: Genel veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız. 3) F3: Genel veya bütünleme sınavına girdi, başarısız.
f) F4: Bütünleme sınavına girdi, ancak sınav puanı veya ders başarı puanı öngörülen düzeyin altında olduğu için başarısız.
İlgili 25 soru bulundu
bölüm/programlarda ilan edilir. (4) Devamsız sayılan öğrenciler o derse ait dönem sonu sınavına alınmaz. Bir dersten devam sağlayamayan öğrencinin F2 ile başarısız olduğu kabul edilir.
3) F3 notu: Devam eden, genel ve bütünleme sınavına giren, ancak sınav notu %50'nin veya başarı notu %60'ın altında kalan öğrencilere verilir, katsayısı sıfırdır. Uygulamalarda başarısızlığı nedeniyle genel veya bütünleme sınavına girme hakkı tanınmayan öğrencilere de bu not verilir.
Formula 2, kısaltması F2 olan, Formula Two (Türkçe: Formula İki); tek kişilik ve açık tekerlekli formula araçları ile yapılan otomobil yarışlarından biridir. Formula 1 yarışlarından farklı olarak, daha küçük ve daha az güce sahip arabalar için düzenlenmektedir.
Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda; (C3) ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı, (F1), (F2), (F3) ve (F4) harf notu aldığı derslerden başarısız sayılır.
En çok bilinen yöntem, klavyemizin en üstünde yer alan F1, F2 vb. tuşlarını uygulamalarda da kullanabilmek için “fn” tuşuna basılı tutarak kullanmak.
(18) Derse devam koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere F2 notu verilir.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır? Vize, final ve büt notları ortalama hesabı, vize ve final sınav ortalaması alınarak yapılır.
2) F2: Genel veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız. 3) F3: Genel veya bütünleme sınavına girdi, başarısız. 4) (Değişik:RG-1/6/2019-30791) F6: Hazırlık sınıfında yıl içinde (devam dışında) yeterlik sınavına girme koşullarını yerine getiremediği için yeterlik ve bütünleme sınav hakkı yoktur.
Kesme değerinin 0,5 standart sapma üstü: Dersin sorumlu öğretim elemanının sınıfın özelliklerine göre belirleyeceği 50-59 değerleri arasındaki not kesme değeri(KS) olarak alınır. (KS – 1) ile 40 arasında not alan öğrenciler F1 notunu, 39 ve altında not alan öğrenciler F2 notu alır.
Ders başarı notu, ara sınav notunun %30'u ile final sınav notunun %80'i alınarak hesaplanır. Ders başarı notu, en az 60 olan öğrenci başarılı sayılır. Ders başarı notu 60'ın altında olan öğrenciler (F1, F2 ve F3 harf notu almışlar), bütünleme sınavına katılabilir.
“a) Bir eğitim-öğretim yılı güz ve/veya bahar yarıyılında düzenlenen final sınavına girme hakkı kazandığı halde sınava girmeyen veya sınavına girilen ders/derslerden F1, F2 ve F3 notu alan öğrenciler bütünleme sınavına girebilirler.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
F1: Programların bir çoğunun yardım penceresini açmaya yarar. F2: Windows'ta seçili olan tüm dosyanın ismini değiştirir. F3: Aktif olarak kullandığınız programın arama özelliğini açar. F4: Alt + F4 aktif olan pencereyi veya programı kapatır.
Yeni jenerasyon F2 araçları, 620 beygirler ve 0-200km arasını 6.6 saniyede çıkabiliyorlar. En düşük kanat açılarıyla yarışıldığında ise azami hız 330 km/saate çıkabiliyor.
F1 pilotları neden tartılır? Yarış boyunca normalin üzerinde kilo ve sıvı kaybı yaşanıp yaşanmadığını tespit etmek için pilotlar hem yarış öncesinde hem de yarış sonrasında tartılırlar. Kurallar gereği pilotların dengeleyici ağırlıklar dahil olmak üzere minimum 80 kg ağırlığında olmaları gerekir.
c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır. ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
b) F notu, başarısız öğrenciler için takdir edilir. F notu almış bir öğrencinin ağırlıklı not ortalaması başarı için yeterli olsa bile, bu ders tekrarlanır.
"Z" notu; seminer ve tez derslerinde başarısız olan öğrencilere verilen nottur. "P" notu; Yüksek Lisans Tezi II çalışmalarını başarı ile sürdüren öğrencilere verilir. "F1" notu; derse devam ettiği halde başarısız olan, "F2" notu ise devamsızlık nedeniyle o dersten başarısız sayılan öğrencilere verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri