F5 Tuşu: Tüm internet tarayıcılarında açık olan sayfayı yeniden yükler. F6 Tuşu: İnternet tarayıcılarının tümünde, imleci adres çubuğuna taşımaya yarar. Ayrıca, Ctrl ve Shift tuşlarıyla birlikte kullanıldığı takdirde açık halde bulunan diğer Word belgesini açar.
Hepsi Bir Arada Medya Klavye'de FN Lock tuşunu etkinleştirmek için aynı anda FN tuşuna ve Caps Lock tuşuna basın. FN Lock tuşunu devre dışı bırakmak için tekrar aynı anda FN tuşuna ve Caps Lock tuşuna basın.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
F5: Bu komutu destekleyen programlarda bir belge açar. F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar.
Birden fazla işlevi gerçekleştirmek için F1, F2 ve diğer işlev tuşlarını (varsayılan olarak kısayol tuşları olan) kullanabilirsiniz. F tuşlarını işlev tuşları olarak iki yolla kullanabilirsiniz: Fn tuşu ışığı yanana kadar Fn tuşunu basılı tutun.
İlgili 17 soru bulundu
F4: Mikrofonların sesini kapatır veya açar. Mikrofonların sesi kapatıldığında tuş üzerindeki gösterge yanar. F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın. F6: Bilgisayar (LCD) ekranını aydınlatır.
Fn Lock'u etkinleştirmek ve kısayol tuşu işlevini devre dışı bırakmak için Fn + Esc tuşlarına basın.
F5 Web Application Firewalls (WAF), web uygulamalarınızı siber tehditlere karşı korumak ve verilerinizi güvende tutmak için güçlü bir araçtır.
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip System Configuration sekmesinin hemen altında, Action Keys Mode seçeneğinde Enabled/Disabled seçeneğinden Fn tuşunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Başlat => Çalıştır => osk yazıp Tamam'a basın ve Ekran Klavyesini etkinleştirdikten sonra yeniden deneyiniz.
Bir onay kutusuna onay işareti koymak gibi seçimler yapmak için boşluk çubuğuna basın. Nesne vurgulanmışken, shift + f10'a (f10 işlev tuşu) basın.
fn (işlev) modunu etkinleştirmek için fn ve sol shift tuşuna aynı anda basın. Fn tuşu ışığı yanıyorken, varsayılan eylemi etkinleştirmek için fn tuşuna ve bir işlev tuşuna basmanız gerekir.
Esc tuşlarıdır. İşlev tuşları. İşlev tuşları belirli görevleri yerine getirmek için kullanılır. Bunlar, F1, F2, F3'ten F12'ye kadar etiketlenmiştir.
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Bir yük dengeleyici, ağ veya uygulama trafiğini bir dizi sunucu arasında dağıtan ve ters proxy görevi gören bir cihazdır. Yük dengeleyicileri, uygulamaların kapasitesini (eşzamanlı kullanıcılar) ve güvenilirliğini artırmak için kullanılır.
F5 Networks; tüm kullanıcıların her yerden, her cihazdan en hızlı ve en güvenilir şekilde uygulamalara erişimini sağlamaktır. F5 Networks; ağınızı, uygulamalarınızı, fikri mülkiyet haklarınızı ve kullanıcılarınızı her yönden gelebilecek güvenlik tehditlerine karşı koruyarak riskleri en aza indirir.
F5 Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) ile, güvenlik açıklarını gidererek uygulamalarınızı veri ihlallerinden koruyabilir ve saldırıları zamanında durdurabilirsiniz.
Klavye ve mouse kilidini açmak için CTRL+ALT+DEL tuşlarına aynı anda basmanız ve ardından Esc tuşuna basmanız gerekir, mouse ve klavye kilidi açılır.
Klavyede F12 Tuşu Hangisidir? Bilgisayarların birtakım komutları yerine getirmesini sağlayan ve kısayol tuşları olarak ifade edilen fonksiyon tuşları, klavyemizin en üst kısmında yer almaktadır. F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan bu tuşlar arasında yer alan F12 tuşu ise F11 ile PrtSc tuşları arasında yer almaktadır.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
İşlev anlamına gelen ve İngilizce bir kelime olan "function" sözcüğünün kısaltması olan Fn tuşu, adından da anlaşılacağı üzere, bilgisayar üzerinde yapılacak olan birtakım fonksiyonların kısa yoldan yapılmasını sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri