Bu pompalar 6 metreden emiş yapabilen ve çok yüksek bölgelere kadar (40 metre, 100 metre veya 105 metre) basma yüksekliği sağlayan pompalardır;ancak bastığı su debisi azdır.
Preferikal Pompalar sürtme fanlı 0.5 Hp'den 1.5 Hp arasında üretilen santrifüj pompalardır. Pompaların basma yükseklikleri fazladır fakat bastığı su debileri düşüktür. Prefikal pompalar pratik kullanıma uygundur fiyat ve performans olarak en ekonomik pompalardır.
Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Kademeli bir pompa, suyun basıncını arttırmak için piston yerine bir çark kullanır. Her aşama için çark tipleri farklı veya aynı olabilir. Kademeli bir pompa, ayrıca çekme çubuğuna sahip bir pompa türüdür. Bunlarda, pompanın çıkışındaki su basıncı, giriş suyu basıncından çok yüksektir.
Çok kademeli santrifüj pompa, aynı işleve sahip iki çoklu pompadan oluşan bir koleksiyondur. Akışkan kanalın yapısı açısından, bir önceki aşamanın medya basınç tahliye portunun ve bir sonraki aşamanın girişi ile iletişim kurabilmesi ile kendini gösterir.
İlgili 39 soru bulundu
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Çift Kademeli Santrifüj Pompalar, normal santrifüj pompalara göre basınç olarak yüksek su pompası olmakla beraber Özellikle evsel hidrofor sistemleri pompası ve sanayi tesisleri pompası olarak kullanıma uygun su pompasıdır. Bu tip pompalarda 2 adet çark ve 1 adet difüzör vardır.
100 metre derinliğe kadar koyulabilir ve su çekme işlemleri gerçekleştirebilir. 2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Kademeli pompalar gibi birden fazla çark ve kademeye sahiptir. Bu tip pompalarda birden fazla çark ve difüzör vardır. İlk çarkın basınçlandırdığı su difüzör sayesiyle ikinci çarkın emişine gelir ve tekrar basınçlanan su diğer çarklar sayesinde çok daha yüksek irtifalara ulaşabilir.
Pompa tipinin seçiminde bilinmesi gereken çalışma şartlarının değişkenleri başlıca şunlardır: Debi (Q) ve çalışma noktasında istenilen basma yüksekliği (H) değerleridir. Pompanın büyüklüğü ve devri, pompa seçim eğrilerinden belirlenir.
Tek su pervanesi bulunan santrifüj pompalardır. Rotor mili ucuna yerleştirilmiş su pervanesi, ön gövdeye işlenmiş olan su emiş yatağına gider. Pompa emiş ağzından gelen su, pervane içindeki kanatlar ile hem basınç hem de hız artışı kazanır. Su atış gövdesi sarmalı ile dışarı basınçla atılır.
Santrifüj pompalar, karışık akışlı pompalar ve eksenel pompalar olmak üzere üç şekilde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmayı etkileyen en önemli unsur pompaların özgül hızı ve buna bağlı olarak çark yapısıdır.
Flatörlü drenaj pompaları su belirli bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak devreye girer ve suyu tahliye etmeye başlar. Flatörsüz drenaj pompaları da manuel olarak aktif edilir ya da durdurulur. Drenaj pompaları temiz ya da kirli su tahliyesinin yanı sıra foseptik çukurlarında da kullanılmaktadır.
Islak rotorlu pompalarda, basınçlandırılan akışkanın rotor gömleği içerisinden rotor etrafında dolaşmasına ve rotor milinin oturduğu karbon yatakları ıslatıp bir nevi yağlamasına izin verilir. Bu şekilde motorun sargı ve yatak grubundaki ısınma problemleri bertaraf edilir.
Aynı basma yüksekliği ve aynı devir sayısına sahip iki pompadan özgül hızı yüksek olanın debisi daha büyüktür. Genel kural olarak pompanın özgül hızı ve debisi arttıkça verimi artar.
Bu tip salmastra kutularında sızdırmazlık ya da havanın pompa içine girmesinin önlenmesi için yardımcı akışkan kullanılır. Bunlarda sızdırmazlık yapan sıvıyı kutu içinde dağıtan su halkası ya da fener halkası adı verilen pirinçten veya plastikten yapılan ve salmastrayı ikiye bölen halka vardır (Şekil 4.78).
Aksiyel pompalar sıkıştırılamaz akışkanların iletimi için kullanılır ve nispeten düşük basma yüksekliğinde büyük hacimli akışlar için kullanılır. Tüm santrifüj pompa türlerinde olduğu gibi, aksiyel akışlı pompalarda da enerji aktarımı yalnızca akışla ilgili işlemler aracılığıyla gerçekleştirilir.
Basınç, atmosferden daha düşük olduğu için emme borusundaki tüm havayı pompaya iter. Kendinden emişli pompa, havayı muhafazadaki devridaim suyu ile karıştırır. Hava, sıvıdan ayrılır ve muhafazadan boşaltılır. Emme hattındaki tüm hava yer değiştirdiğinde pompa dinamiktir ve diğer santrifüj pompalar gibi akış sağlar.
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
lux dafu 2 Hp(beygir) 1.5kw 220 Volt Dalgıç Pompa Motoru.
Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Güneş enerjisiyle çalışan, sınırsız enerjili pompa sistemi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri