En ekonomik ısıtıcı olan fanlı ısıtıcılar, ılık havayı üfleyerek ortamı ısıtıyor. Çok karmaşık olmayan, basit bir sistem olması nedeniyle ekonomik ve etkili bir seçenek sunuyor. Aşırı miktarda elektrik tüketimine ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde ısınma sağlıyor.
Fanlı ısıtıcılar ortalama olarak 2000 Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcı bir saat boyunca çalıştığında elektrik tüketim miktarı 2 kw kadar olacaktır.
100 metrekarelik bir evi ısıtmak için günde 7 saate yakın çalışması gereken 4 bin 500 Watt gücündeki bir klima, ayda 900 kilovat saat elektrik harcayarak 639 TL karşılığı tüketim yapıyor. 8 bin Watt gücündeki fanlı ısıtıcı, günde 6.5 saat çalışarak ayda 1.560 kilovatsaat elektrik tüketerek 1.108 TL karşılığı maliyet ...
Uzun ömürlü ve az yakan bir elektrikli ısıtıcı arıyorsanız UFO duvar tipi ısıtıcıları tercih edebilirsiniz. Dış mekanlarda, iş yerlerinde kullanılabilecek olan duvar tipi UFO ısıtıcıları dilerseniz evinizin balkonunda ya da kış bahçenizde de kullanabilirsiniz.
Fanlı Isıtıcılar
Küçük odaları ya da banyoları ısıtmak için özellikle çocuklu ailelere, fanlı ısıtıcı tavsiye edilir. Havayı ısıtmak yerine, ortama sıcak hava vererek çalışan bu cihazlar, çalışma prensibi olarak UFO ısıtıcılara benzer.
İlgili 16 soru bulundu
Fanlı ısıtıcılar diğer bir çok ısıtıcıya göre verimli ve homojen ısı verebilen uzun ömürlü makinalardır istenen güç ve ebatlara uygun şekillerde imal edilebilmesi mümkündür. Tek bir fanlı ısıtıcı ile 350M2 yeri ısıtılması mümkündür. Sıcak hava ile kurutma,perdeleme işlemlerinde.
Elektrik tüketimini ölçmek için genellikle watt saat (Wh) veya kilowatt saat (kWh) kullanılır. 2500 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 2.5 kWh elektrik tüketir.
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür. Evlerimize satın alacağımız/aldığımız ev aletlerinin (çamaşır ve bulaşık makinesi, musluklar, rezervuarlar) verimli su tüketmelerine dikkat etmeliyiz.
Elektrikli ısıtıcı tüm odalarda gezdirileceği için her oda ayrı ayrı ısıtılabilir. Fakat klimalar bir yerde monteli olduğu için yalnızca monteli durumda olduğu odayı ısıtabilir. Elektrikli ısıtıcılar elektriği daha fazla harcar fakat klimalar elektrikli ısıtıcılara nazaran biraz daha ekonomiktir.
Fanlı elektrikli ısıtıcı alırken; ürünün motor gücü, ısıtma alanı, gövde niteliği, üründe kullanılan malzemelerin kalitesi gibi teknik özelliklere dikkat etmek gerekir. Çünkü bu özellikler, cihazın verimini etkiler.
Fanlı ısıtıcılar genellikle küçük ve kapalı ortamlar için tercih edilse de geniş bir odada örneğin oturma odalarında ya da bir kurumda insanların sürekli girip-çıktığı bekleme odası gibi alanlarda da konforlu bir sıcaklık sağlar.
Fanlı ısıtıcılar her ne kadar eski bir teknoloji ürünü olsa da, hala işlevini yitirmeyen ve tercih edilen bir elektrikli ısıtıcıdır. Havayı ısıtmak yerine, ortama sıcak hava vererek çalışırlar. Kapsama alanları daha yüksektir.
Ayda 30 günden 67500 Watt yani 67.5 kW. Tek zamanlı elektrik kullanıyorsanız kW başına (şehirden şehire değişmekle birlikte) yaklaşık 88 kuruş ödersiniz. Yani 0.88x67.5=59.4TL ~60TL aylık tüketimi olur 750 Watt günde 3 saat 30 gün boyunca kullanılınca.
100 wattlık bir ısıtıcı saatte 0,175 ₺ elektrik harcar. (Ocak-2023 - kWh). Diyelimki aralıksız çalışıyor, günde 4,2 TL tüketim yapar. Bir ay boyunca hiç kapanmasa 126 Türk lirası sarfiyat yapmış olur.
Elektrikli ısıtıcılar diğer elektrikli aletlere oranla daha fazla elektromanyetik radyasyon yaymaktadır. Bu radyasyon alanından kaçınmak için ise elektrikli ısıtıcılara 2 metreden fazla yaklaşmamak gerekiyor.
İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır. Bu enerji sınıfı etiketine sahip elektrikli cihazların harcadığı enerji, faturaları olumsuz yönde etkiler. Enerji sınıfı etiketleri söz konusu olduğunda A harfinden ilerledikçe enerji tüketimi artar.
Buzdolapları, günün 24 saati çalıştıkları için aylık ortalama %31 ile en çok tüketim yüzdesine sahip elektikli ev aletidir. Fırın, elektrikli kombi, ütü, klima gibi aletlerse düzenli kullanıldıkları takdirde buzdolabından daha fazla enerji harcar. Ne var ki bu cihazların kullanımı sınırlandırılabilir.
Maksimum güçte kullanılan 24000 BTU bir salon tipi klimanın saatlik enerji tüketimi 2,19 kWh'tir. Bu klimanın günde 10 saat çalıştırıldığı düşünülürse günlük tüketim 21,9 kWh, aylık tüketim ise 657 kW olarak bulunmuş olur.
Örnek olarak 2000 W gücüne sahip bir elektrikli şömine, saatte 2 kWh elektrik tüketimi gerçekleştirir. Buna göre günde 8 saat çalışan bir elektrikli şöminenin günde 16 kWh, ayda ise 480 kWh elektrik harcadığı söylenebilir.
Enerji sınıfları A sınıfından başlayarak enerji tüketimlerini olumsuz yönde artar. Dolayısıyla A sınıfı en iyi tasarrufu sağlayan sınıftır. F sınıfı diğer sınıflara göre çok fazla enerji tüketimi sağlar. F sınıfı enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW elektrik tüketilmesine neden olmaktadır.
2000 watt gücünde bir elektrik sobası aldığınızı düşünelim. Aylık elektrik tüketim bedeli bulunurken [2000x30 (1 ay)x3 (günde 3 saat kullanılacağını düşünelim)/1000]x1,5017=270,3 TL aylık elektrik tüketimi bulunur.
Priz tipi fanlı ısıtıcılar güvenlidir
Geri sayma özelliğine sahip fan çalışmaya devam etme fonksiyonu, prizden güvenli bir şekilde çıkarılması için mini fanlı ısıtıcının ısıtma elemanını, ısıtıcı kapatıldıktan 60 saniye sonra kendiliğinden soğutur.
Fanlı ısıtıcılar ortamın sürekli nemli kalmasını yani kurumayı önlediği için çok tercih ediliyor.
Ayrıca, termostat özelliği sayesinde ortamdaki sıcaklığın istenilen düzeyde kalmasını sağlayan bu ürünlerdeki emniyet kilidi özelliği, kaza risklerini ortadan kaldırıyor. Modern ve ergonomik tasarıma sahip fanlı ısıtıcılar, ortamlarda çok hoş bir görüntü yaratıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri