Angel farların muayeneden geçmeleri, ancak farlarda yıkama olduğu sürece mümkündür.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far camlarının ya da reflektörlerin matlaşması, Cam içlerinde buğu ve nem olması Far yükseklik ayarlayıcısının olmaması veya sorun olması Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması
Led ampüller muayeneden geçer. Eski tip xenon gazlı sistemler muayeneden geçmez.
ön far çatlağı geçmez. geçmez.
TÜVTÜRK - Far ayarlarının yönü veya yüksekliği hatalı olduğu durumlarda "Hafif Kusur" olarak değerlendirme yapılmaktadır. | Facebook.
İlgili 38 soru bulundu
Far Ayarsız İse Muayeneden Geçer Mi? Ayarsız farların muayeneden geçmesi durumu, güncel olarak mevcuttur. Yani, herhangi bir araba, eğer kendi aracına uygun bir far modelini aracına takmışsa, farlarında ayar olmasa da herhangi bir sorun yaşanmaz ve muayenede araçlar hafif kusurlu olarak görünürler.
Bazı araç sahiplerinin LED far ampulü ile girdiği TÜVTÜRK araç muayenesinde gaz deşarjlı far (ağır kusur) alarak muayeneden geçemediği bildirilmiştir. Ancak bu madde Xenon ampulleri için geçerlidir ve LED ampuller için uygulanması doğru değildir. LED, Xenon gibi gaz deşarjlı değildir.
Far ayarınızı yaptırınız,bunun içi muayeneyi beklemeyiniz, diğer sürücüler rahatsız olmasınlar... herhangi bir sıkıntı yok. farların yon hatası nedeniyle Hafif kusur yazılmakta.
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
Muayene sırasında araçta yedek lastik bulunmaması ağır kusur olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla araç muayeneden geçemez. Ancak stepnesiz üretilen yeni nesil otomobillerde lastik tamir kiti bulunmaktadır. Bu otomobillerin lastik tamir kiti bulunduğu sürece muayeneden geçmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, motorlu araçlarda kısa farlardan sonra ayarsız uzun farları da “ağır kusur” olmaktan çıkardı. Bu kararla yollarda yapılan denetimlerde ayarsız uzun far nedeniyle ceza kesilemeyecek, araç muayenesinde engel çıkarılmayacak.
Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
Düzenli aralıklarla far temizleme işleminin yapılması, araç farlarından maksimum verimin alınmasını sağlar ve far kaynaklı sorunların ortaya çıkmasını engeller. Ayrıca aracın çok daha şık ve estetik durmasına yardımcı olur. Bu nedenle farları temizleme işleminin her araç sahibi tarafından uygulanması gerekir.
Far yıkama*
Ön cam yıkma etkinleştirildiğinde farlar da açık olduklarında belirlenmiş bir aralığa göre otomatik olarak temizlenirler.
Yani kadranda çıkan far arızası eğer yanlışlıkla yanıyor, normalde farlarınız çalışıyorsa muayeneden sorunsuz geçer. Muayene istasyonu yanan arıza ışıklarını dikkate almayacaktır.
Aracınızın ücretsiz muayene tekrarı, bir önceki ücretli muayene tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda ücretsiz olarak yaptırılabilir. Her bir ücretli muayene için bir muayene tekrarı hakkı vardır.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Aracınız sararmış bir farla dahil uyarı da ağızdan muayeneden geçebilir.
Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir. Aynı şekilde yangın tüpü ve reflektörün bulundurulmaması da “hafif kusur”dur. Buna rağmen, araç ilk yardım kiti bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır.
Peki, LED far yasak mı? LED farların yasak olması, sonradan eklemelerde araç muayenesi sırasında problemler yaşatması nedeniyle sıklıkla karşılaşılan bir konudur. Standart olmayan, ayarları doğru yapılmayan ve modifiye amaçlı sonradan eklenen farlar aracın muayeneden geçmemesine sebep olur.
Far camında folyo,film vs ile karartılmışsa ağır kusur ama içten karartılmışsa geçer. Mercek, far yıkama ve otomatik far ayarı yoksa xenon da geçmez.
Örnek vermek gerekirse ilk zamanlarda hangi otomobil giderse gitsin far ayarından dolayı muayeneden geçemiyor ve ağır kusur alıyordu. Şimdi ise far ayarı hafif kusur olarak değerlendiriliyor. Araca sonradan takılan trafikte görüşü engelleyen veya tehlike oluşturan tüm malzemeler muayeneden geçememenize neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri