Farelerin en sevdiği besinler arasında kaşar peyniri ve çikolata ilk sırada yer alır. Ancak tahıllar, sebzeler ve etler de onlar için vazgeçilmezdir. Kokusunu beğenmedikleri yiyecekleri çok aç değillerse yemek istemezler. Bu nedenle peynir türleri yağlı ve kokulu olduğu için onlara daha cazip gelir.
Meyve, sebze ve fındık sever Günde 25 – 30 gr kadar besin tüketir. Çok az tüketicidir. Kemirerek ve azar azar beslenir. Tahıl - kuru gıda türlerini sever.
Yem için fındık ezmesi, çikolata, margarin, peynir tercih edebilirsiniz. Fare Yakalama Yapışkanı Nasıl Kullanılır? Tahta, mukavva, karton vb. sert yüzeye sürülüp farelerin geçiş noktalarına konulabilirler.
Tahıl, kök, meyve, ot, böcek gibi çok çeşitli yiyeceklerle beslenirler.
Kötü Koku – fareler sık sık idrara çıkarlar ve idrarları amonyak kokusuna benzer güçlü bir koku yayarlar.
İlgili 44 soru bulundu
Ultrasonik Sesler
Ulstrasonik sesler fareyi kaçırır. Kemirgenlerin nefret ettiği bu sesleri yayan elektronik kovucular piyasada bulunur.
Evin içerisinde bir kaç bölgeye naftalin koymak çok etkili olacaktır. Evde farelerin olduğu yere soğan konulduğunda fareler kokudan rahatsız olarak o bölgeden uzaklaşırlar. Ayrıca marketlerde satılan fare spreyleri de fareyi kaçırmak için etkili olur. Fare spreyi sayesinde fareler eve gelemez.
Tarla farelerinin başlıca doğal düşmanları kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılanlardır. Doğal dengenin bozulmadığı ortamlarda, bu doğal düşmanlar tarla farelerini büyük ölçüde baskı altında tutmaktadırlar.
Fareler hemen hemen yedikleri her şeyi severler. Bunların başında meyveler ve meyve tohumları, yeşil bitkiler, kökler bulunur. Ayrıca etçil olan fareler böcekleri, yiyebildikleri taze etleri tüketirler. Dişleri güçlü ve keskin olduğu için yemek yerken zorlanmazlar.
Fareler Naneye Gelmez
Nane bitkisinin güçlü ve tahriş edici bir kokusu vardır. Naneyi bitki olarak evinizin etrafına dikebilir ve bu şekilde tüm haşerelere karşı caydırıcı bir etki oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte nane yağını da onları uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz.
Vücut şekli nedeniyle, fareler muhtemel görünenden çok daha küçük deliklerden evlere girebilirler. Fareler ayrıca evlere pencere veya tavanlardaki boşluklardan ve kanalizasyon hatlarından girebilirler. Drenaj boruları uygun şekilde kapatılmazsa, fareler evlere lavabo veya küvet drenajları yoluyla girebilir.
Naftalinin bilindiği üzere ağır bir kokusu bulunmaktadır. Fareler naftalinin kokusundan rahatsız olurlar ve o eve girmezler bunun için evin içerisine birkaç bölgeye naftalin konulmalıdır. Farelerin gelmediğini göreceksiniz. Farelerin girdikleri yere soğan koyarsanız farelerin eve girişini engellersiniz.
*Ergin olanlar 2-3 ay aç kalabilir fakat susuzluğa 1 ay dayanabilirler. *Yiyecek ve içecek aramak için yuvalarından 7-30 metre ayrılabilirler. *Dişi bir kere döllenip ömrü boyunca yumurtlayabilir.
NANE, FESLEĞEN, KEKİK, KARANFİL, bu bitkilerin kokuları da keskin oldukları için en az naftelin kadar fareleri uzak tutmaktadır. NANE YAĞI, Farelerin bulundukları yere birkaç damla nane yağı damlatılması yada bu yerlerin, içine nane yağı katılmış suyla yıkanması farelerin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Gebelik süreleri 24 gün kadardır. Yavrular 45-50 günlük olduk- larında çiftleşme ve yavru verme yeteneğine kavuşurlar. Ortalama 3-4 yıl yaşarlar. Ev faresi yılda 4-8 doğum yapar ve her doğumda 6-12 yavru meydana getirir.
Farelerin beslenme alışkanlıklarını inceleyen İngiliz araştırmacılar, farelerin sanılanın aksine peynir sevmediğini buldu. Bilim adamları, farelerin şeker miktarı yüksek tahıllarla meyveleri, kokusu kuvvetli ve tadı zengin olan peynire tercih ettiklerini belirledi.
Sıcaklık ve Güvenli Yuva İhtiyacı
Bu nedenle yuvalarını yapmak Ve üremelerini devam ettirebilmek amacıyla sıcak ve güvenli alanlara ihtiyaç duyarlar. büyütmek için sıcak yerler bulmaları gerekir. Lağım fareleri ve küçük ev fareleri sıcak bir yer ve bol miktarda yiyecek ve su bulmak için evlerimizi istila ederler.
Tuz ruhu ve çamaşır suyunu aynı kovaya dökünce çıkan zehirli gaz fareyi öldürür.
Fare tuzağı yapışkanı, sert bir karton veya mukavva gibi bir yüzeyin üzerine sürülerek farenin geçtiği tahmin edilen yerlere bırakılır. Bu sayede fare, böcek gibi haşeratlar üzerinden geçerken bu yapışkana yapışır ve bu sayede yakalanmış olurlar.
Aktarlarda satılan nane yağıda farelerin sevmediği şeyler arasındadır. Farelerin geçtiği yere nane yağı sürmek farelerin kısa zaman içerisinde farelerden uzaklaşmasını sağlayacaktır.
O konuda meyve türleri, kökler ve yeşil bitkiler ile meyve tohumlarını tüketirler. Bir de etçil olan fareler bulunur. Bu fare türleri özellikte değişik böcek türlerini tüketirler. Özellikle dişleri güçlü ve keskin olduğu için kolayca tüketirler.
Fareler, ekosistemlerde önemli bir rol oynarlar. Avcılar için temel besin kaynağı olmalarının yanı sıra, tohum taşıyıcıları olarak bitki çeşitliliğinin sürdürülmesine katkıda bulunurlar. Ayrıca kemirgenler olarak, bitkilerin aşırı büyümesini kontrol edebilirler.
Soğanın keskin kokusu fareyi uzaklaştırır. Fareye Kesin Çözüm Nedir? Yaşam alanınıza yakın bölgelerde fare varsa; nane yaprağı, defne yaprağı, kedi dışkısı, çay ağacı yağı ve nane yağı gibi doğal fare kaçırıcıları evinizin çeşitli bölgelerine yerleştirerek farelerin içeri girmesini önleyebilirsiniz.
Çok güçlü koku duyuları vardır. Yetişkin bir ev faresi 0.5 cm delikten geçer ve 4 metre yüksekten atlayabilir. Ergin lağım faresi kuyruğu hariç 18-25 cm boyunda ve 200-600 gr ağırlığındadır. Küt burunlu, küçük kulak ve gözlere sahip, kaba tüyleri kahverengi siyah karın bölgesi gri beyaz arası bir renktedir.
Ev Faresi (musmusculus) yılda 5-10 kez, ortalama 7-10 adet yavru yaparlar ve bu doğan yavrularda 30 gün içerisinde doğum yapabilecek olgunluğa ulaşır ve çoğalırlar. Sıçanlar her yıl 3-6 defa doğum yapar ve her seferinde 6-13 yavru doğururlar. Doğan yavrular, 2-3 ay sonra erginliğe ulaşır ve 5 yıl kadar yaşayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri