Büyükelçiliğimizde evlenen çiftlerin evlilik bildirimi tarafımızdan yapılmaktadır. Fas makamları önünde evlenenlerin evlilik bildirimi için Türk vatandaşı olan eşin gerekli belgelerle şahsen veya dilekçeyle Büyükelçiliğimize ya da yurt içinde nüfus müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
Fas'tan 20.000 TL'ye evlenmek için kadın getiriliyor.
Yurtdışındaki iki Türk vatandaşı veya bir Türk vatandaşı ve bir yabancının evlenme işlemi bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamı huzurunda gerçekleştirilir. Bu evlilik, Türk Medeni Kanunu hükümlerine uygunluk göstermesi koşuluyla geçerlidir.
Nikah günü çiftlerin ve birer nikah şahidinin kimlikleriyle beraber Başkonsolosluğumuzda hazır bulunması gerekmektedir. Başkonsolosluğumuzdaki nikah akdini müteakip, çiftlerin kütüklerine evlenme tescili gerçekleştirilmekte ve çiftlere Uluslararası Aile Cüzdanı verilmektedir.
Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarında nikah kıydırabilecekleri gibi, evlenmek istedikleri ülkenin evlilik şartlarını karşılamaları durumunda o ülkenin resmi makamları huzurunda da evlenebilir. Ancak konsoloslukta evlilik için çiftlerden her ikisinin de Türk vatandaşı olması gerekiyor.
İlgili 24 soru bulundu
BAŞKONSOLOSLUĞUMUZDA EVLENME:
Başkonsolosluğumuzca, Türk Medeni Kanununa göre evlenebilecek kişilerden sadece Türk vatandaşlığını taşıyanlar ve Fransa'da ikamet edenlerin evlilik işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Yabancılık unsuru taşıyan evlenmenin şekli, evlenme merasiminin yapıldığı devletin hukukuna tabidir. Ancak bu kural konsolosluklarda yapılan evlilikler açısından geçerli değildir. Konsolosluklarda yapılan evliliklerin şekli geçerliliği konsolosun bağlı olduğu devletin hukukuna tabidir.
Yurtdışında evlenmek isteyen iki Türk vatandaşı Türk konsolosluklarında evlenebilir. Evleneceklerden birinin yabancı uyruklu veya çifte uyruklu olması halinde, evlenme ilgili ülkenin makamında yapılır.
Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fas 1956 yılına kadar Fransa hakimiyeti altında kalmış, aynı yıl bağımsızlığını ilan etmiş ve ülkede anayasal monarşi kurulmuştur. Ancak ülke geçmişi 9. Yüzyıla kadar dayanmaktadır.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
Fas'ta konaklama maliyeti, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için son derece ucuz olabilir. Bir şehir merkezindeki ucuz bir yurt yatağı, gecelik 5 dolara kadar düşebilir. Yemekler kişi başı 2 $ gibi düşük bir fiyata mal olabilir ve otostop ve kamp, şehirler arasında seyahat etmenin yaygın yollarıdır.
Dünya haritası üzerinde Fas'ın Afrika'nın kuzeybatı ucunda, Akdeniz'in güneyinde Atlas Okyanusu'nun ise doğusunda yer aldığını görebilirsiniz. Fas'ın sınır komşuları ise Tunus ve Cezayir'dir. Fas, İspanya'nın güneyine yalnızca 13 km uzaklıktadır.
Evliliğin tescilini gerçekleştirmek için evlendiği ülkedeki Türk konsolosluğuna bildirimde bulunmak yeterli. Bu bildirim, nikahtan sonraki bir ay içinde yapılmazsa idari para cezası uygulanabiliyor.
Yurtdışında yapılan evliliklerin Türkiye'de geçerli olabilmesi üç şekilde olabilir: Yurtdışında yapılan evliliğin en yakın Türk konsolosluğuna bildirilmesi, yapılan evliliğin bizzat Türkiye'ye gelinerek yetkili makamlarda tescil ettirilmesi veya evliliğin yurtdışındaki Türk konsolosluklarından birinde yapılması.
Yurtdışında, iki Türk vatandaşı veya Türk vatandaşı ile yabancı bir ülke vatandaşı, Türk Konsoloslukları dışında bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda tarihi şato, villa ya da ihtişamlı Belediye Saraylarında evlenebilirler.
Destekleyici veya sponsor eşiyle 3 yıl veya daha fazla süre evli kalınmasının ardından boşanan yabancılar kısa dönem ikamet iznine geçebilirler.
FAS: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. FİJİ: Resmi pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Evlilik yoluyla vatandaşlık 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununda düzenlenmiştir. Kanuna göre yabancı bir kişi bir Türk vatandaşı ile evlenirse ve bu evlilik en az üç yıl boyunca devam ederse Türk vatandaşlığına hak kazanabilir. Yabancının ayrıca kanunda yazılı diğer şartları da sağlaması gerekmektedir.
Kendileriyle evlenilmesi haram olan kadınlar şunlardır: Anne, anne veya baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani torunlar, kız kardeş, kız ve erkek kardeşin kızları, hala, teyze, eşin annesi, kendisiyle birleşilen eşin başka kocasından olan kızı, oğlun eşi, evlilikleri devam ettiği sürece ...
Pasaportlar Türkçe tercümesi ile birlikte Türkiye'deki Noterlere tasdik ettirilecektir. Müracaat esnasında pasaport aslı ibraz edilecektir. Çiftler Türkçe bilmiyor ise 2 adet Evlenme Beyannamesi tercüman eşliğinde doldurularak Noterden onaylatılacaktır. Müracaat ve nikah esnasında tercüman bulunduracaklardır.
Vize başvurunuzdan 2 yıl sonra, evlilik / beraberlik devam ediyorsa, daimi vizeye başvuru hakkı doğar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri