Fas'a hayal ettiğiniz gezi içeriğine göre Ramazan hariç her dönemde gidilebilir arkadaşlar. Özellike Nisan Mayıs çöl sıcaklıkları açısından en ideal zaman dilimi. Ülke oldukça güneyde olduğu için deniz tatili dönemi erken başlıyor, yazın oldukça sıcak oluyormuş.
Fas seyahatinizi çöl ikliminin bir sonucu olan bu duruma hazırlıklı olarak planlamanızda fayda var. Fas'ta kış aylarında ise ılıman bir iklim hakimdir. Sıcaklardan hoşlanmıyor ve gezinizi bunalmadan gerçekleştirmek istiyorsanız Fas seyahati için kasım ve mart ayları arasındaki dönemi tercih edebilirsiniz.
Atlantik Okyanusu ve Akdeniz'e olan yakınlığı ile diğer komşu şehirlere kıyasla yıl boyu daha ılıman bir iklime sahip olan Kazablanka, yılın her mevsiminde ziyaret edilebilir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Marakeş'e çöl iklimi egemendir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıktır. Marakeş'i ziyaret etmek için en güzel dönem ise sonbahar aylarıdır.
Kış mevsimi Aralık- Şubat ayları, yaz mevsimi ise Haziran- Ağustos ayları şeklindedir.
İlgili 18 soru bulundu
Bir plaj tatilini iple çekiyorsanız, nefes kesen deniz manzarası ile meşhur, dinlendirici bir yer olan Kazablanka sizin için keyifli bir deneyim olabilir. İster midye kabukları toplamak ister sahil boyunca gezinmek isteyin, bu dinamik şehir sahile sıfır oteller arayan gezginler için harika bir tercih.
Fas'ta konaklama maliyeti, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için son derece ucuz olabilir. Bir şehir merkezindeki ucuz bir yurt yatağı, gecelik 5 dolara kadar düşebilir. Yemekler kişi başı 2 $ gibi düşük bir fiyata mal olabilir ve otostop ve kamp, şehirler arasında seyahat etmenin yaygın yollarıdır.
Fas'ın birçok şehrini gezmek istiyorsanız toplamda en az 7-8 günlük bir gezi planlayın. Eğer imkanınız varsa ve Fas'ı anlamaya, tanımaya ve de yaşamaya zaman bırakmak istiyorsanız bizim gibi 12 gün boyunca yaklaşık 2000 kilometre yol yaparak daha uzun bir gezi planlamanız gerekebilir.
Marakeş'te Nerede Kalınır? Marakeş eski şehir Medina ve yeni şehir Gueliz olarak iki bölümden oluşmakta olup, en az 2 -3 gün vakit ayırarak şehrin turistik yerlerini gezebilirsiniz.
Fas ne için bilinir? Geleneksel Fas el sanatları, şehrin tarihi merkezi olan imparatorluk şehirleri Medine'de bulunabilir. Medina, mücevherler, kilimler, deri eşyalar ve çaydanlıklar dahil tüm Fas ürünleri için tek adrestir. Kazablanka, Fas'ta çekilmiş en ikonik filmlerden biridir.
Fas, T.C. vatandaşlarını vizeden muaf tutsa da ülkeye girişte konaklama ve uçak biletlerinin gösterilmesi zorunludur. Gidiş uçak biletinizin yanı sıra dönüş uçak biletinizi de ibraz etmeniz ülkeye girişinizi kolaylaştıracaktır.
Marakeş-Kazablanka arası uçuş mesafesi toplam 215 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 40 dakika sürüyor.
Yaz boyunca Faslılar hafif pamuklu Djellaba giyiyorlar. Kışın ise vücutlarını sıcak tutmak için yünden yapılmış bir Djellaba tercih ediyorlar. Bu geleneksel uzun, bol ve rahat giysiler hem kadınlar hem erkekler tarafından giyiliyor. Aralarındaki tek fark, kadınlar için olan djellabanın işlemeli olması.
Fas'ın en renkli ve turistik şehri ise tabi ki de Marakeş. Jemaa El-Fna Meydanı, birbirinden güzel riad otelleri, çeşitli restoranları ve birbirinden güzel sarayları ile Marakeş'te kendinizi bambaşka bir zaman diliminde hissedeceğinize eminim.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
Kentin, yalnızca yöresel kıyafetleri bile oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Ancak geleneksel giysilerin dışında; çeşitli seramik ürünler, çaydanlık, barad, özel imal edilmiş lambalar ve argan yağı hediyelik eşyalar arasında öne çıkmaktadır.
İki resmi dil Standart Arapça ve Standart Fas Berberi'dir. Fas Arapçası ( Darija olarak bilinir), Fas'ta birçok Arap tarafından yerel olarak konuşulur. Faslıların yaklaşık %33'ü için Fransızca gibi bazı yabancı diller ikinci dildir.
Fas'ın resmi para birimi Dirhem. Kısaltması ise MAD. Türk Lirası'na göre değeri düşük olduğu için Fas'ın ucuz olduğunu söyleyebiliriz.
Söze, "Büyük bir kısmı denizlerle çevrili. Halkının yüzde 99'u Müslüman.
Fas. Başörtüsü, devlet kurumları tarafından teşvik edilmediği gibi genellikle kentsel orta ve üst sınıfların kaşlarını çatmaktaydı, ancak yasalar tarafından yasaklanmış değildir.
Fas'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Vize Statüsü: Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Sokaklarda gezmeye başladığınızda ise dikkatli olmanızda fayda var. Kazablanka'da hırsızlık oldukça fazla. Aracınız yok ise gece saat 10'dan sonra dışarı çıkılması güvenlik nedeniyle tavsiye edilmiyor. Fas'ta fotoğraf veya video çekerken dikkatli olmanızda yarar var çünkü insanlar yüzlerinin çekilmesinden hoşlanmıyor.
İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri