Fas'ın yeşil çay, nane, su ve şekerle hazırlanan geleneksel çayı “etey”, halkın günlük yaşantısında en çok tüketilen içecek kabul ediliyor. Faslılar "Eş-Şay el-Mağribi" olarak da bilinen eteyi, günün her anında "sohbetleri tatlandıran sihirli içecek" olarak görüyor.
Fas'ın meşhur nane çayı, Fas yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Taze nane yaprakları ve yeşil çayın birleşimiyle hazırlanan bu çay, Faslıların misafirperverlik sembolüdür ve sıcak çay saatleri için ideal bir içecektir.
Fas ne için bilinir? Geleneksel Fas el sanatları, şehrin tarihi merkezi olan imparatorluk şehirleri Medine'de bulunabilir. Medina, mücevherler, kilimler, deri eşyalar ve çaydanlıklar dahil tüm Fas ürünleri için tek adrestir. Kazablanka, Fas'ta çekilmiş en ikonik filmlerden biridir.
Dirhem (Arapça: درهم, çoğul: درهمان, دراهم veya درهما), Fas'ta şu anda kullanılan para birimidir. Paranın çoğulu "darahim" olarak okunur. Dirhem, Fas'ın merkez bankası olan Bank Al-Maghrib tarafından yayınlanır ve dağıtılır.
İlgili 22 soru bulundu
Fas'ta konaklama maliyeti, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için son derece ucuz olabilir. Bir şehir merkezindeki ucuz bir yurt yatağı, gecelik 5 dolara kadar düşebilir. Yemekler kişi başı 2 $ gibi düşük bir fiyata mal olabilir ve otostop ve kamp, şehirler arasında seyahat etmenin yaygın yollarıdır.
İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
Fas'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Vize Statüsü: Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fas'taki ana din, resmî devlet dini olarak kabul edilen İslam'dır. Resmi olarak nüfusun %99'u Müslüman ve bunların da neredeyse tamamı Sünni'dir. Fas'taki Müslümanların çoğu Sünniliğin Mâlikî mezhebindendir. Yapılan anketler, nüfusunun %80-95'inin en azından bir şekilde dindar olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Fas mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemek, tajindir. Tavuk, safran, zencefil, zerdeçal gibi farklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, toprak güveçte pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.
Fas seyahatinizi çöl ikliminin bir sonucu olan bu duruma hazırlıklı olarak planlamanızda fayda var. Fas'ta kış aylarında ise ılıman bir iklim hakimdir. Sıcaklardan hoşlanmıyor ve gezinizi bunalmadan gerçekleştirmek istiyorsanız Fas seyahati için kasım ve mart ayları arasındaki dönemi tercih edebilirsiniz.
Fas'ın yeşil çay, nane, su ve şekerle hazırlanan geleneksel çayı “etey”, sindirim sistemini rahatlatması ve hazmı kolaylaştırması nedeniyle ramazan ayında sahur sofralarında ve iftar sonrasında sıkça tüketiliyor.
Fas'ın birçok şehrini gezmek istiyorsanız toplamda en az 7-8 günlük bir gezi planlayın. Eğer imkanınız varsa ve Fas'ı anlamaya, tanımaya ve de yaşamaya zaman bırakmak istiyorsanız bizim gibi 12 gün boyunca yaklaşık 2000 kilometre yol yaparak daha uzun bir gezi planlamanız gerekebilir.
Terasta sakin bir akşam yemeği yemek veya Jemaa el-Fna pazarında yürüyüş yapmak için mükemmeldirler. Şort giymek Fas'ın kıyafet kurallarına kesinlikle aykırı olmasa da, istenmeyen dikkatleri üzerine çekebileceği için saçınızla örtülmedikçe önerilmez.
Sakinlerin kasabanın Yahudi kesiminde daha az sivrisinek görmesi kesinlikle mümkündür ve bu yüzden onu renge bağlamaya ve evlerini maviye boyamaya karar verdiler. Yöre halkından bir başka grup, ısının rengin nedeni olduğunu belirtiyor. Mavinin tonlarının sıcak aylarda evlerini serin tuttuğunu söylüyorlar.
Fas, ekonomik bakımdan fakir ülkeler arasında yer alır. Bunun sebebi iklim, topografya ve sosyal yapılar gibi faktörlerdir. Yoksulluk, kırsal bölgelerde daha da yoğunlaşmakta; yoksulluk sınırının altında yaşayan 4.000.000 kişiden 3.000.000'u bu bölgelerde yaşamaktadır.
Fas. Başörtüsü, devlet kurumları tarafından teşvik edilmediği gibi genellikle kentsel orta ve üst sınıfların kaşlarını çatmaktaydı, ancak yasalar tarafından yasaklanmış değildir.
Fas rekor seviyede turist çekiyor
Özellikle Batılı turistlerin çöl turu için gittiği Fas, Afrika'da ziyaret edilebilecek en güvenli noktalardan biri olarak gösteriliyor. Son yıllarda hava yolu şirketlerinin ucuz seferler başlatmasıyla bu ülke özellikle Avrupa'dan turistlerin cazibe merkezlerinden biri oldu.
Vizesiz bir seyahat yapılsa da kişilerden istenen bazı belgeler bulunur. Fas'a seyahat edecek olan kişilerin yanında en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport bulundurmaları gerekmektedir.
Adadaki tek casino. Çok küçük. İçecekler ücretsiz ama bir bulmaya çalışın.
Casablanca Lilyum Soğanı - ( Kazablanka ) , yunan mitolojisinde doğum ve anneliği simgeleyen casablanca lilium saflığın sembolü ve cennet çiçeği olarak görülür. Bu bitki diğer zambak türlerine göre daha büyük çiçekli, daha uzundur ve dünyadaki en göz alıcı çiçeklerden bir tanesidir.
1942'de efsanevi Hollywood filmi, Kazablanka ile şehrin popülaritesi artmış, uluslararası değerlendirmelerde dönemin modern mimari başkenti kabul edilmiştir. Şehir bu ününü 20. yüzyılda yaşadığı mimari değişikliğe borçludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri