Fatiha Suresinin sırrının çok büyük olduğu alimler tarafından belirtilir. Alimler 7 gün üst üste okunması durumunda, kişinin dileklerini gerçekleştirebileceğini belirtirler. Hikmetleri arasında murada erme, doğruyu bulma, Allah'a yakın olma gibi durumlar bulunur.
Fâtiha sûresi inanan insana kesin bir düstur ve şaşmaz bir formül halinde hidayetle ibadetin önemini ve ebedî nimetin elde ediliş yöntemini bildirmektedir. Böylece sûreyi okuyan mümin Allah'a kul olduğunu ifade ve ikrar ettikten sonra kendisiyle yaratıcısı arasında hiçbir aracı bulunmadan doğrudan doğruya ona seslenir.
21 FATİHA SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ VE FAYDALARI “Fatiha Suresi her derde devadır.” Abdülmelik bin Umeyr'in rivayet ediyor. “Fatiha bütün dertlere karşı şifadır.” Abdülmelik bin Umeyr'in rivayet ediyor. “Fatiha Suresi, zehirden kurtulmak için bir şifadır.” Abdülmelik bin Umeyr'in rivayet ediyor.
Zira övgü ve yüceltilmeye lâyık bir tek Allah'ın varlığı, onun hâkimiyeti, tek mabut oluşu, kulluğun ancak O'na yapılıp O'ndan yardım isteneceği, bu sûrede özlü bir şekilde ifade edilir. Fâtiha sûresi, aynı zamanda baştan başa eşsiz güzellikte bir dua, bir yakarıştır.
Besmele Ile Birlikte 7 Kere Fatiha Suresini Okumaya Devam Eden Kimseye Allah. Besmele Ile Birlikte, 7 Kere Fatiha Suresini Okumaya Devam Eden Kimseye Allah, fatiha suresi dilek için kaç kere okunur,dilek için fatiha suresi,fatiha sures...
İlgili 26 soru bulundu
41 Gün 41 Fatiha Okumanın Fazileti
Okuyan kişilerin gönlü ferahlık ve huzur ile dolar. Kişilerin kalpten istediği her şeyi elde edebilmesine yardım eder. Rızık kapılarını açarak rızkın genişlemesini sağlar. Kişilerin daha başarılı olmasına yardım eder.
1-Kim akşam namazının farzından sonra 40 defa Fatiha suresini okuyup dileğini söylerse en kısa zamanda isteğine nail olur. . 2- Yatsı namazını kıldıktan sonra her birinin başında besmele çekerek artarda Fatiha suresi okunur. Arkasından da 7 kere bu salavat okunup dileği Allah'a arz edilir.
- Fatiha Suresini okumak, Allah'ın gazabını önler. - En hayırlı dualardan olup, sık sık okunması tavsiye edilir. - Gün içinde Fatiha ve Ayetel Kürsi okuyan bela, kaza ve her türlü musibetten korunur.
Sure, 7 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir ve iniş sırasına göre 5. suredir. Kur'an'ın ilk suresi olduğu için, adını ''başlangıç, açılış'' anlamlarına gelen ''fatiha'' kelimesinden almıştır. Önemine ithafen Fatiha-ı Şerife olarak da hitap edilir.
Gelenler arasında hoca veya güzel Kur'an okumasını bilen biri varsa Kur'an'dan bir sure okur ve ardından erkek ise "merhum" kadın ise "merhume" nin ruhu için el Fatiha der, orada bulunanlar fatiha okurlar. EI fatiha diyen kişinin amin demesi ile amin denilerek eller yüze sürülür.
Kim onu abdestli olarak yedi gün, günde 70 kez okur da tertemiz bir suya üfler ve onu içerse, Allah kendi fazlü kereminden ona ilim ve hikmet verir, kalbini fâsit (bozuk) düşüncelerden temizler.
Dolayısıyla âyet-i kerîmeler ve hadis-i şeriflerde yer alan dualar şifa niyetiyle okunabilir. Rivâyetlerde sahâbenin şifa için Fâtiha sûresini okuduğu ve Resûlullah'ın da bunu onayladığı yer almaktadır (Buhârî, Fezâilü'l-Kur'ân, 9 [5007]; Müslim, Selâm, 65-66 [2201]).
Allah Teâlâ, putperestlerin Hz. Peygamber'i üzen ve inciten inatçı, alaycı tutumlarına karşı resulünü teselli etmek üzere, kendisini âdeta çok değerli bir hediye ile, tekrar tekrar okunan yedi (âyeti) ve yüce Kur'an'ı vermekle onurlandırdığını ifade buyurmaktadır.
Mes'ûd, Abdullah b. Ömer ve Abdullah b. Abbas gibi sahâbîlerle bazı tâbiîn âlimlere göre Resûlullah'a verilen es-seb'u'l-mesânî, Bakara-A'râf arasındaki altı sûre ile Yûnus sûresinden (veya Enfâl ve Tevbe'nin birleştirilmiş şeklinden) oluşan yedi uzun sûredir (seb'-i tıvâl).
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz.
Fatiha ve Ayetel Kürsiyi okuyan; cin, şeytan ve insan şerrinden emin olur. Fatiha'yı okuyan Allah'a şükrünü yerine getirmiş olur. Fatiha Suresi şifa verir. Ruhsal ve bedensel hastalıkları iyileştirir.
Cevap: Hayır niye kılsın ki? Zaten çekeriz besmele. 1. rekatta Fatiha'ya başlarken eüzü besmele ile başlıyoruz. diğer rekatlarda da Fatiha'ya başlamadan besmele çekiyoruz. Mekruh olmaz.
Aynı şekilde namazlarda da Fâtihâ'dan sonra söylenmesi Hz. Peygamber tarafından tavsiye edilmiştir. Bu uygulamanın temelinde konuya dair rivayetler yer almaktadır. Söz konusu rivayetlerden hareketle farz, nâfile tüm namazlarda, Fâtihâ'dan sonra âmîn demenin sünnet olduğu konusunda mezhepler ittifak halindedir.
Örnekler, peygamberlerin izlerinden giden fert ve ümmetlerde, ibretler ise onlara cephe alan ve Cenâb-ı Hakk'a meydan okuyanlarda görülmektedir. Bazı rivayetlerde sapanların “hıristiyanlar”, ilâhî gazaba uğrayanların da “yahudiler” olarak açıklanması (meselâ bk.
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.
Büyük belâya, haksızlığa, derde veya azaba düştüyseniz bu duayı sıklıkla okumanız tavsiye olunur. Duanızın makbul olması için sürekli okumalısınız. Duanızın kabul edileceği umuduyla, en az 40 gece okumalısınız. Büyük hacet duasını gece namazından sonra yapabiliyorsanız secdede okumaya çalışın.
Hamd[4], Âlemlerin Rabbi[5], Rahmân[6], Rahîm[7], hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki Allah'a mahsustur. Ödül ve ceza gününün tek hâkimi. Ceza gününün mâlikidir.
7 AYET OKUMANIN FAZİLETİ
Bu ayetleri taşıyan kimseyi her gören sever, onu taltif eder ve taleplerini de severek yerine getirir. Üzerinde bulunan dünya ve ahrete ait her çeşit üzüntü gam ve kederleri yok olur. Kimse ona zarar veremeyeceği gibi bu ayetlerin bereketiyle bütün düşmanlarına galip gelir.
1 Seb'ûl-Mesani: “Tekrarlanan yedi” anlamında Kur'anî bir kavramdır. “Mesânî”, bükülmek, kıvrılmak, katlanmak, tekrar edilmek suretiyle ikilenen, ikişer, ikili, mükerrer, bükülü, büklümlü ve cilveli anlamlarına, “seb'a” ise yedi anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri