Velhasıl, Türk tarihinin en kudretli padişahı Fatih sultan Mehmet'in cansız bedeni iktidar hırsıyla önce üç gün tamamen unutulmuş. Ardından hatırlanınca da ceset ne yazık ki çürümüş ve bu şekilde yıkanıp defnedilmişti. Biliyorsunuz, bu talihsizliği Atatürk de yaşamıştı.
Son seferinden önceki seferi ise 1480 yılında Osmanlıların İtalya yarımadasına çıkışıyla başlayan ve Fatih Sultan Mehmet'in ölümüyle 1481 yılında sona eren Otranto seferiydi.
Fatih'in sıradan bir komutan olmadığını, çağ kapatıp çağ açtığını ifade eden Büyükgöz, "Gebze özelinde Fatih'in Otağı Hünkar Çayırı diye adlandırılan bu yer, Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yer.
1481 günü Fatih Camisinde Hünkâr'ın cenaze namazını kıldırır ve toprağa verilmesine nezaret eder… 1481 – Fatih Sultan Mehmet'in cenazesi Fatih Camii avlusuna defnedildi. Cenaze namazını Şeyh Vefa kıldırdı.
Ölümünün ardından padişahın naaşı gizlice İstanbul'a gönderildi. Kısa bir süre sonra iktidar savaşı başlayınca devlet yetkilileri ne yazık ki Fatih Sultan Mehmet'in naaşını unuttu. Bundan daha beteri ise sultanın bedeni yıkandığında çoktan çürümeye başlamış olmasıydı.
İlgili 15 soru bulundu
6. Fatih Sultan Mehmed (1451 – 1481) tahta çıkar çıkmaz 2 yaşındaki Ahmet'i ve Hasan'ı öldürtür. Ayrıca hamile olan 2 cariyesini de öldürür. Ve Fatih, bir kanunname çıkarır ve bu kanunun meşhur maddesine göre, 'Nizam-ı alem için şehzadeler öldürülebilir.
Fatih Sultan Mehmet'in bilinen 7 eşi vardır. Bu eşlerden ise toplamda 5 tane çocuğu olmuştur. Fatih Sultan Mehmet'in eşlerinin isimleri ise şunlardır: Emine- Gül Bahar Hatun: Fatih Sultan Mehmet'in ilk eşi olan Gül Bahar Hatun'un cariye kökenli olduğu bilinmektedir.
Babası Sultan 2. Murat'ın talebiyle 1444'te, henüz 12 yaşındayken tahta çıkan 2. Mehmet, tahtı iki yıl sonra 1446'da tekrar babasına devretti.
Mehmet (1595-1603), içlerinde kundakta olan çocukların da olduğu 19 kardeşini tahta çıktığı günün gecesi öldürttü. Oğlu şehzade Murat'ı da boğdurttu.
2. Mehmet, defalarca girişimde bulunulmasına rağmen ele geçirilemeyen Bizans'ın elindeki İstanbul'u, 54 gün süren kuşatmanın ardından 1453 yılında henüz 21 yaşındayken fethederek "Fatih" unvanını aldı.
Padişahın naaşı gizlice İstanbul'a gönderildi. Kısa bir süre sonra iktidar savaşı başlayınca devlet ricali ne yazık ki Fatih Sultan Mehmet'in cansız bedenini unutacaktı. Daha beteri Sultanın bedeni yıkandığında çoktan çürümeye başladığı da kahreden başka bir detaydır. Ceset öylesine kokmuş ki kimse gidip yıkayamıyordu.
4 Dakikada Fatih Sultan Mehmet'in Ölümü - Fatih'in Cesedi Neden Koktu? - YouTube.
I. Ahmed (Osmanlı Türkçesi: احمد اول, Ahmed-i evvel, Divan Edebiyatı'ndaki mahlasıyla Bahtî; 18 Nisan 1590, Manisa – 22 Kasım 1617, İstanbul), 14. Osmanlı padişahı ve 93. İslâm halifesidir.
Cem Sultan oradan da Hac mevsiminde Hicaz'a gitti. Cem Sultan, hacca giden ilk Osmanoğlu'dur.
Fatih Sultan Mehmet Han, 9 yaşınnda hafız, 12 yaşında padişah oldu ve 21 yaşında istanbul " u fethetti.
Sultan Mehmet'in tahta çıkar çıkmaz ilk işi 19 kardeşini boğdurtmak olmuştur. Bu olay Osmanlı tarihinin en kanlı olaylarından birisidir, çünkü öldürülenlerin çoğu bebektir. Halkın bu olaydan sonra III. Mehmed'e kin beslediği ve onu sevmediği rivayet edilir.
Yine Fatih Sultan Mehmet bebek kardeşini boğdurtmuştur. Yine 19 kardeşini öldüren padişah bile vardır. Diğer eğitim videolarımız: Genç Osman ölümü : • Yeniçeriler İkinci (G... Yavuz Sultan Selim: • Yavuz Sultan Selim Nas...
Padişahlar arasındaki önemli şahsiyetlerden birisi de I. Ahmet'tir. Neden mi?
2 Oca 1642 - 6 Oca 1693
Padişah İbrahim'in Turhan Sultan'dan olan oğludur. Babasının tahttan indirilmesinin ardından 1648'de 6 yaşında tahta çıkan en genç padişah oldu. Ava düşkünlüğünden dolayı avcı lakabıyla anılmıştır. 39 yıllık saltanatıyla I. Süleyman'dan sonra en uzun süre hükümdarlık yapan Osmanlı padişahıdır.
Osmanlı sultanı III. Murad'ın Safiye Sultan'dan doğma oğlu olan III. Mehmed, 26 Mayıs 1566 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. Fatih Sultan Mehmed'e benzesin diye büyük dedesi Kanuni Sultan Süleyman, ona Mehmed adını verdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri