E-fatura mükelleflerinin e-fatura keserken kullandığı değer birimine e-fatura kontör denilmektedir. E-fatura mükellefleri müşterilerine e-fatura keser ise ya da alıcı olarak kendisine e-fatura düzenlenirse bakiyesinden 1 e-fatura kontör düşmektedir.
1 fatura = 1 kontördür. Gelen-giden fatuarlar 1 kontör ücretlendirilir. efatura ve earşiv ayrımı yoktur. Sistem ile birlikte tüm efatura kurulumu ve işlemleri tarafımızdan ücretsiz yapılmaktadır. Hizmet ve kontör fiyatlarına 10 yıl saklanma ücreti dahildir.
E-Arşiv, e-fatura uygulaması dışında kalanlara kâğıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkân tanıyan uygulamadır.
Müşteri girişi sağladıktan sonra sol panel üzerinde yer alan "Ürün Yenile / Satın Al" bölümüne tıklanır. Buradan kullandığınız Özel Entegratörünüze göre Digital Planet , EDM , İZİBİZ , Süper Entegratör" e-Fatura e-Arşiv e-İrsaliye Kontör Paketlerinden istediğiniz adeti seçip "Satın Al" düğmesine tıklanır.
E-fatura mükelleflerinin e-fatura keserken kullandığı değer birimine e-fatura kontör denilmektedir. E-fatura mükellefleri müşterilerine e-fatura keser ise ya da alıcı olarak kendisine e-fatura düzenlenirse bakiyesinden 1 e-fatura kontör düşmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Faturalı müşterilerimiz; ilk fatura ödemelerini gerçekleştirdikten sonra Lira Paylaş servisini kullanabilirler. Faturasız müşterilerimiz; hat aktivasyonlarının üzerinden bir (1) ay geçtikten sonra Lira Paylaş servisini kullanabilirler.
Satın alınan paketlerin geçerlilik süresi 12 ay olup her e-belge tüketimi 1 kontördür.
E-Fatura; faturalarınızı elektronik ortamda düzenleyebilme, iletebilme ve saklayabilme imkanı sunan sistemdir. E-Arşiv Fatura ise, e Fatura sistemine kayıtlı olmayan kişi ve kuruluşlara düzenlenen e-Faturalardır. E-Arşiv sistemi aracılığıyla düzenlenir, gönderilir ve saklanır.
2023 yılında fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak belirlendi. 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 544 Genel Tebliğinde 2023 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 4.400 TL oldu.
Özetle, 3. sorunun cevabında da belirttiğimiz gibi, herhangi bir firmaya 1 gün içerisinde KDV dahil 4.400 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine 1 gün içerisinde KDV dahil 5000 TL ve üzeri fatura kesecekseniz e-arşiv fatura kesmeniz gerekir.
E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5 Bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler için 4.400 TL'yi aşması halinde, faturaların kağıt fatura yerine e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
GİB'in son düzenlemesine (2022) göre, aynı gün içerisinde vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen toplam fatura tutarı 5 bin TL'ye indirilirken, vergi mükellefi olanlar için ise bu tutar, GİB tarafından belirlenen fatura kesme sınırına eşitlendi. Bu sınır her yıl güncellenmekle birlikte, 2023 yılı için 4.400 TL'dir.
9333'ü arayarak ya da TL yazıp 9333'e mesaj göndererek hattınızdaki bakiyeyi öğrenebilirsiniz. 3. *123# ile bakiye sorgulamak için: *123#'yi arayarak telefonunuzun ekranında mevcut TL miktarınızı görebilirsiniz.
1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.
2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.
e-Fatura'da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.
e Fatura Ücretli mi?/e Fatura Ücretsiz mi? Normal şartlar altında e-fatura kesme işlemi de tüm e-dönüşüm hizmetleri gibi ücretlidir. e fatura ücretli mi sorusunun karşılığı bir tek BirFatura.com özelinde hayır olarak cevaplanabilmektedir.
E-İrsaliye Kontör Fiyatları
e-Fatura'da gelen ve giden her bir Fatura için 1 kontör, e-Arşiv Fatura'da giden her bir Fatura için 1 kontör düşmektedir. e-Defter çözümünde, 60 satır = 1 sayfaya eşittir. Her bir sayfada 1 kontör harcanmaktadır.
11. 12. Her gönderilen veya alınan "e-Fatura"nın transferi için 1 kontör düşülecektir. Saklama hizmeti de bu 1 kontör'e dahildir. e-Arşiv Hizmeti'nin yanında e-Arşiv e-Mail Hizmeti'ni de satın alan kullanıcıların sistem üzerinden ilettiği faturalar, aynı zamanda otomatik olarak e-Mail yoluyla da iletilebilmektedir.
Kampanya kapsamında; gönderilen ve alınan e-Fatura işlemlerinde kullanılmak üzere 5.000 kontör tanımlanacaktır. Gönderilen ve alınan her bir e-Fatura'dan 1 kontör düşülecektir.
Kontör yüklemek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: cep telefonuna konuşma süresi yüklemek.
Hattınıza BİM, A101, PTT, Migros, Tansaş, MacroCenter, anlaşmalı Shell İstasyonları, DiaSA, Multinet Noktaları, Adese, Pehlivanoğulları, Uyum Marketleri, Kim, Yeni Saypa, Bimeks, Praktiker'den TL yükleyebilirsiniz.
TL istemek için *115* tuşlayın, boşluk bırakmadan TL isteyeceğiniz telefon numarasını yazın ve tekrar * tuşlayın, boşluk bırakmadan istediğiniz TL miktarını yazıp, # tuşu ve arama tuşuna basın. TL isteğiniz yakınınıza anında iletilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri