Amazon Lojistik, bir diğer adıyla FBA ile ürünlerinizi Amazon Türkiye'nin anlaşmalı lojistik merkezlerinde depolarsınız. Amazon hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini yönetir ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmeti sağlar.
Amazon FBA 2006 yılında, satıcılara depolama ve lojistik konusunda yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş bir hizmettir. Yapmanız gereken tek şey ürünlerinizi Amazon depolarına göndermektir. Geri kalan depolama, paketleme, nakliye ve iade gibi işlemlerin hepsini şirket sizin yerinize halledecektir.
Bireysel plan satılan birim başına 0,99 ABD doları, Profesyonel plan ise kaç birim sattığınıza bakılmaksızın aylık 39,99 ABD dolarıdır. Ayda 40 birimden fazla satıyorsanız Profesyonel plan size para kazandıracaktır.
Amazon, Türkiye'de de FBA programı sunmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Amazon deposuna 1 adet veya 1000 adet de ürün gönderebilirsiniz. Genelde yeni açılan hesapların 5000 adet ürün limiti bulunmaktadır. Sizin satış yaptığınızı gördükçe Amazon bu limiti daha ihtiyacınız olmadan arttıracaktır. FBA için hesabınızın bir şirket veya kişi hesabı olmasının bir önemi yok.
Aylık üyelik bedeli
Amazon Türkiye satıcı hesabı aylık sabit üyelik bedeli 99 TL + KDV'dir. Hemen şimdi hesap açtığınız takdirde aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaf olursunuz. Bu fırsat, sınırlı bir süre için geçerlidir.
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
Cevap: Web sitesi sahibi şirketin web sitesi üzerinden vermiş olduğu aracılık hizmeti karşılığında aldığı komisyon için yedi gün içinde işletmeniz adına fatura düzenlenmesi gerekmektedir.
ShipEntegra ile ister Amazon FBA ister (FBM) satış stratejisi ile hızlı bir şekilde gönderim yapabilirsiniz. Türkiye'den Amazon'a gönderim hizmetimiz başarılı ve güvenli bir şekilde sağlanmaktadır.
Amazon FBA ile Dropshipping arasındaki en büyük fark, FBA yaparken stoğa zaten sahip olmanız ve siparişlerinizi göndermek için Amazon'un gönderim imkanlarını kullanıyor olmanız. Dropshipping'de ise bir müşteriden sipariş alana kadar herhangi bir stok için ödeme yapmıyorsunuz.
Amazon Lojistik, bir diğer adıyla FBA ile ürünlerinizi Amazon Türkiye'nin anlaşmalı lojistik merkezlerinde depolarsınız. Amazon hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini yönetir ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmeti sağlar.
Limited şirket sermayesi en az 10.000TL olmalıdır. Limited şirket sermaye ortaya koyması gereken bir şirket türüdür.
Satıcı, satılan her ürün üzerinden bir satış komisyonu öder. Amazon Türkiye, tüm ürünler için toplam satış fiyatı üzerinden yüzde olarak hesaplanan komisyonu düşer. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve kargo ücretleri dahil olmak üzere, alıcı tarafından ödenen toplam tutardır.
Amazon'un vermiş¸olduğuaracılık hizmeti karşılığında aldığıkomisyon için işletmeniz adına yedi gün içerisinde fatura düzenlenmesi gerekmektedir.” Amazonun komisyon faturasında KDV 2'yi unutmayın” Sizin de Amazona Gelen tutar + komisyon bedeli kadar bir fatura kesmeniz gerekmektedir.
Amazon Global Store Siparişleri
Amazon Global Store aracılığıyla satın alınan ürünlerin ithalat KDV'si ve vergileri, İthalat Ücreti Depozitosu ile ödenir. Kargo şirketi, teslimatın alıcısı adına tüm ithalatları beyan eder.
Amazon'da stoksuz satış yapabilmek için ise tedarikçiler ile satıcılar arasında güven anlaşması yapılır. Ürün paketlerinde ve evraklarda yazılı iletişim bilgilerinin yalnızca satıcı bilgileri olacağı konusunda anlaşılır. Siparişleri kargolarken satıcı, tekrar tedarikçi ile iletişime geçer.
Dropshipping yaparken kâr marjı, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve genellikle %20 ila %50 arasındadır. Örneğin, bir ürünün maliyeti $10 ise ve satış fiyatı $20 ise, kâr marjı %50 olur. Ancak ürünlerin yüksek maliyeti veya yüksek rekabet seviyesi gibi faktörler, kâr marjınızı düşürebilir.
Amazon Türkiye satıcı hesabı aylık sabit üyelik bedeli 99 TL + KDV'dir. Hemen şimdi hesap açtığınız takdirde aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaf olursunuz.
Amazon'da Mağaza Açma Ücreti
Şöyle ki; Amazon mağaza açma ücreti 2021 yılı için aylık 99 TL + KDV şeklindedir. Mağaza, aylık abonelik şeklinde ücretlendirilir. Yani sadece Amazon mağaza açmak için değil, mağazanın açık olduğu her ay için abonelik ücreti ödenir.
Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri