FD ders notu dersten büte kalındığını gösteren bir nottur. Dersten FD harf notunu alan kişiler dersin bütüne girerek notunu yükseltmelidir. Aksi halde ders bir sonraki seneye kalmış olur.
3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) veya (CC) notlarından birini almış olan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir.
İlgili 40 soru bulundu
Bu harf notunun harflendirme tablosuna eklenme gerekçesi öğrencinin ağırlıklı genel not uygulamasına katkı sağlamaktadır. FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.
Öğrenci devamsızlığı nedeniyle (FD) tekrarlayacağı teorik derslerin en az % 70'ine ve varsa teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80'ine devam etmek zorundadır.
3) Bir dersten (DD), (FD) ve (FF) harf notunu alan öğrenci, bu dersten başarısız sayılır ve AGNO hesabına katılır. 4) Bir dersten (F0) harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır ve AGNO hesabına katılır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Madde 24 - Bir dersten FF, FD, DD, DZ ve BZ notu alan veya dersi normal yarıyılında almayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli dersler ise öğrenciler, bunların yerine başka bir seçmeli ders alabilirler.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Şartlı başarılı öğrenciler, alt sınıflardan, sırasıyla; almadıkları, IA, NP, F aldıkları dersleri almak koşulu ile DF ve DD aldıkları dersler dâhil, dönemlik toplamda 30 AKTS'yi geçmeyecek şekilde bulundukları sınıftan da ders alabilirler. Bu durumda yeni alınan not eskisinin yerine geçer.
Öğrenciler, kalmış olduğu (FF harf notlu) dersleri ve koşullu geçmiş olduğu DC – DD harf notlu derslerini notunu yükseltmek için alabilir. Bunun dışında olan dersler alttan alınamaz.
Öğrenci, o yıla ait derslerin birinden dahi başarısız olursa, ertesi yılda, bir üst sınıftan hiçbir ders alamaz ve sadece başarısız olduğu dersi/dersleri tekrarlar. Ancak bunları başardıktan sonra, üst sınıfa geçer.
Daha önce geçtiğim bir dersi yükseltmek için tekrar alabilir miyim? Öğrenciler, AGNO'sunu yükseltmek amacı ile daha önce DD ve DC harf notu almış oldukları dersleri, söz konusu derslerde kontenjan bulunması şartıyla danışman onayı ile tekrar alabilir.
2) FD, FF notları öğrencinin dersten başarısız olduğunu belirtir. 3) Derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları sağlamadığı için başarısız olan öğrencilere DZ notu verilir. DZ notu, not ortalamaları hesabında FF notu işlemi görür.
Alttan kalan derslerini ve dönem derslerini aldıktan sonra GANO'suna göre belirlenen AKTS yüküne göre üstten ders alabilirler. GANO'm 1.80'in altında, yeni ders alamaz mıyım? MADDE 27 – (4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz.
(Değişik fıkra:RG-28/9/2017- 30194) Sınamalı statüdeki bir öğrenci, bu statüde bulunduğu yarıyıl sonunda da genel not ortalamasını 1.75'in üzerine çıkaramadığı takdirde başarısı yetersiz öğrenci sayılır. Başarısı yetersiz durumdaki öğrenci en fazla otuz kredilik ders alabilir.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri