FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
e) Yarıyıl/yılsonu veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde sınava girmeyen öğrencilere FG notu verilir. f) Mazeretsiz olarak girmediği bir sınav için öğrenciye 0 (sıfır) notu verilir.
İlgili yarıyıl dersinin final sınavlarında FD, FF, FG notu ile başarısız olmuş öğrenciler yarıyıl sonu yapılacak Bütünleme Sınavına girerler.
Eğer NA'dan (devamsızlıktan) kaldıysanız, derse devam zorunluluğunuz maalesef var. Eğer FF'den kaldıysanız devam zorunluluğunuz bulunmamakta. Devamsızlık zorunlu mı değilmi ona gore degisir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
İlgili 29 soru bulundu
ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir. Ancak bu durumda bütünleme sınavından alınan son başarı notu geçerli olacaktır.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
"Z" notu; seminer ve tez derslerinde başarısız olan öğrencilere verilen nottur. "P" notu; Yüksek Lisans Tezi II çalışmalarını başarı ile sürdüren öğrencilere verilir. "F1" notu; derse devam ettiği halde başarısız olan, "F2" notu ise devamsızlık nedeniyle o dersten başarısız sayılan öğrencilere verilir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
FF harf notu almak, dersten başarısız olduğunu gösterir. Üniversite öğrencilerinin korkusu olan FF, öğrencinin bir dersten kalmış olduğunu gösterir. Bir dersten kalan kişi, bir sonraki dönemde bu dersi tekrar almak zorundadır.
b) Harf notlarının açıklaması aşağıdaki şekildedir: 1) F3: Final sınavına girme hakkı olduğu halde sınava girmedi, başarısız. 2) F4: Devamsızlık nedeniyle final sınavı ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız.
FZ : Final sınavına girme hakkı elde edemeyen öğrencilere final sınavları öncesinde akademik takvimde belirtilen tarihler içinde FZ notu verilir. F : Toplam başarısı, öğretim elemanı tarafından belirlenen en düşük başarı düzeyini sağlayamayan öğrencilerden final sınavına katılmış olanlara F notu verilir.
Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda; (C3) ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı, (F1), (F2), (F3) ve (F4) harf notu aldığı derslerden başarısız sayılır.
AÖF DC GEÇER Mİ? AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise AÖF koşullu geçer olarak adlandırılan sonuçları geçer harf notlarıdır.
BC Kaç Puan? BC puanı alan bir öğrenci dersinden geçtiğinin kanaatine varabilir. Bu puanın rakamsal değeri 75 ile 79 puan arasındadır. Üniversitelerin kendi not sistemlerinde genel olarak bu not dersten başarı ile geçtiğini gösterir.
AÖF final sonuçlarının belli olmasıyla öğrencilerin harf notları açıklandı. AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
Bu durumda AA harf notu, 90 ile 100 puan arasını kapsar. Bu harf notuna sahip olmak her öğrencinin hayalidir. Bunun dışında 89 ile 85 arası puanların harf notu karşılığı BA, 84 ile 80 arası BB, 79 ile 75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64 ile 60 arası DD ve 49 altı FF olarak ifade edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri