Fiber optikler verileri neredeyse ışık hızında taşır ve taşıma işlemini yaparken birden fazla veri bulundurabilir. Bakır kablolar ile taşınan internette durum böyle değildir. Bakır kablolar tek seferde tek bir veriyi elektrik formu halinde taşıyabilir. Aralarındaki bu fark sebebiyle fiber internet daha hızlıdır.
Fiber optik teknolojinin hız konusunda sunduğu esneklik de diğerlerine göre farklıdır. Öyle ki fiber ile 1.000 Mbps'e kadar internet hızı elde edilebilir. Şu anda evlere genel olarak en fazla 100 Mbps hızında fiber bağlantı yapılmaktadır.
Sabit internet sağlayıcıları arasında ise TurkNet, en yüksek indirme hızı ve en düşük gecikme süresiyle lider konumda. TurkNet kullanıcılarının ortalama indirme hızı 66,57 Mbps olarak kaydedildi. TurkNet'i sırasıyla Türksat Kablo, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone takip ediyor.
Hız da fiber ile VDSL farkı arasında. Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir.
Fiber internet hızının dalgalanmasına neden olan etkenlerden biri altyapı sorunudur. Zaman içerisinde kablolarda meydana gelebilecek deformasyonlar internet hızının değişmesine neden olabilir. Ayrıca Ethernet, ADSL gibi kabloların da kalitesi ve sağlamlığı oldukça önemlidir.
İlgili 30 soru bulundu
Fiber internet bağlantısı, 1000 Mbps'ye varan yükleme(download) hızı sayesinde büyük boyutlu dosyaları dakikalar, hatta saniyeler içerisinde indirmenize olanak sunar. Standart bir ADSL bağlantısına kıyasla çok daha hızlı bir bağlantı sunarak, bekleme sürelerini minimuma indirir.
İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı? İyi bir internet deneyimine sahip olmak için belli bir hız limiti bulunmaz. Bu noktada ise genellikle 50 mbps ile 100 mbps hız aralığı oldukça iyidir. Bunun yanı sıra teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı internet paketi, 100 ve daha yüksek mbps hız sağlamaktadır.
Daha yüksek internet hızı elde etmek için ise tercih etmeniz gereken bağlantı türü elbette ki fiber. Fiber internet kullanmak için uygun bir modemi tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Fiber internet, bakır kablo ile değil kendine özel cam kablolar ile sağlanır. İletim hızı daha yüksek olan bu kablolar daha yüksek hızlara ulaşılmasını sağlar. Aynı zamanda hız kaybı yaşanmasını da minimuma indirir.
Fakat ADSL, VDSL ve Fiber internetin ping değerleri farklıdır. Fiber internet en hızlı internettir ve ping sorununu tabii ki diğer internet türlerine göre daha az yaşarsınız. İnternet hızı daha yüksek olunca da doğal olarak daha fazla insan bağlanabilir.
“Ev internet hızı kaç olmalı?” sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 24 Mbps internet hızı, ev interneti için oldukça iyi bir alternatif. 24 Mbps hız ile yüksek hızda upload ve download yapabilir, videoları Ultra HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.
100 Mbps internet, eviniz için alabileceğiniz en ideal internet bağlantı hızlarından biridir. Saniyede 100 megabayt hızında aktarma hızına sahip bağlantıyla aynı anda birçok kullanıcı sorunsuz şekilde internete bağlanabilir ve ortalama bir filmi sadece 2 dakika içinde indirebilirsiniz.
Hiçbir kota olmadan ve kota aşımı korkusu yaşamadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. İnternet kullanımlarında bir limit yoktur. Üstelik kullanımlarınız ne kadar olursa olsun hiçbir şekilde internetinizde yavaşlama olmaz. Altyapınızın sağladığı en yüksek hızda ve sınırsız bir şekilde internetinizi kullanabilirsiniz.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
Ayrıca eve gelen fiber sinyali 30 altında olmalı. Ne kadar az o kadar iyi demektir.
ADSL ile alabileceğiniz hız maksimum 16 Mbps iken, Fiber internetten alacağınız hız Türkiye'de 100 Mbps ile sınırlıdır. Farklı ülkelerde fiber internet daha yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak Türkiye'de bulunan internet sağlayıcıları ve altyapılar sebebiyle bu hız 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
Fiber internet, veri iletimi için elektrik yerine ışığı kullanır ve bu da daha yüksek bant genişliğini idare edebilen çok daha hızlı internet bağlantılarını kolaylaştırır. Fiber optikler verileri neredeyse ışık hızında taşır ve taşıma işlemini yaparken birden fazla veri bulundurabilir.
Her şeyden önce fiber internet uyumlu modemler 1000 Mbps hıza ulaşabilmektedir. Bu da kullanıcılar için inanılmaz bir internet hızı anlamına gelir. Bu hız DSL modemlerde 24 Mbps, VDSL modemlerde ise 150 Mbps'e kadar ulaşabilmektedir.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Kısaca FOM (fiber optik modem) olarak da adlandırılan fiber uyumlu modemler, fiber optik kablolarla gönderilen ışığı oldukça hızlı şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir. Bu nedenle, internet sağlayıcısından aldıkları bağlantı hızını direkt olarak modeme aktarabilirler.
Öte yandan, 1.000 Mbps internet bağlantısı, son derece hızlı bir internet hızı. Bu hız, kullanıcılara çevrimiçi etkinliklerini hızlı ve akıcı bir şekilde yapma imkanı verir. Özellikle, yüksek çözünürlüklü video akışı ve çevrimiçi oyunlar gibi yoğun bant genişliği gerektiren etkinliklerde büyük bir fark yaratır.
İnterneti kullanacak kişilerin sayısına ve bu kişilerin internet kullanım miktarlarına bağlı olarak 35 Mbps hız limiti yeterli olabilir. İşyeri, okul, online oyun, canlı yayın ve görüntülü konuşma için bu hızda bir internet paketi satın almanız, büyük ihtimalle ihtiyacınızı karşılar.
16 Mbps'lik İnternet hızı ile saniyede 2 MB indirme yapmak mümkündür. 24 Mbps'lik İnternet hızı ile saniyede 3 MB indirme yapmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri