Fil, önünde bir taş olmadığı sürece istediği kadar hareket edebilir. Filin hareket istikametinde rakibin bir taşı varsa fil bu taşı alır ve aynı kareye kendisi geçer.
Fil, tahtada çapraz olarak önünde taş olmadığı müddetçe istediği kadar giden bir taştır. Fil rakip taşı, onun bulunduğu karenin üzerine gelerek ALIR. Bu durumda Beyaz Fil, Siyah Piyonu alabilir.
Satrançta fil çapraz yönlerde önünde engel yoksa istediği kadar gidebilir. Satrançta fil kaç kare gider? Fil önünde taş yoksa çapraz yönlerde istediği kadar gider.
Fil çapraz (diagonal) olarak istediği miktarda hareket eder. Filin hep aynı renkteki karelerde gidebildiğine dikkat ediniz. Eğer aynı karede iki Filiniz varsa hata yapmışsınız demektir! Filin önünde aynı renkten bir taş varsa fil o taşın üzerinden geçemez.
Fillerin başlangıç konumu beyaz taşlarla oynayan oyuncu için c1 ve f1, siyah taşlarla oynayan oyuncu için c8 ve f8 kareleridir.Bir fil yalnızca olduğu yerden kendi renginde çapraz olarak gidebilir.Fil bir orduda subaya benzetilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Fil karada yaşayan en büyük hayvandır. Afrika fillerinin boyları 3 ilâ 4 m arasında, ağırlıkları da 4.000 ilâ 7.000 kg arasında; Asya fillerinin boyu ise 2 ilâ 3,5 m ve ağırlıkları da 3.000 ilâ 5.000 kg arasında değişir.
Bir fil günde ortalama 100 kilogram besin tüketir. Bu değer yaklaşık 70.000 kaloriye denk gelir. Bir insanın günlük enerji ihtiyacı ise 2.000-2.500 kaloridir.
23. Filler- 40.23 km/sa
Filler hızlı koşucular değildir, kısa süreli tetiklenmelerle saatte 40 km/sa ulaşabilirler. Bununla birlikte, tipik olarak yaklaşık 24 km/sa sabit bir hızda hareket ederler. Filler, habitat kaybı ve fildişi dişleri için kaçak avlanma nedeniyle tehdit altındaki türler olarak kabul edilir.
Cevap. Cevap: C) şıkkı ayakları çarpık olduğu için.
Fil başına 50 kg dışkı
Günde 4 ila 6 saat uyuyan ve hayvanat bahçelerinde yaşayan fillerin aksine, doğal yaşam ortamlarındaki fillerin günde en fazla 2 saat uyuduğu ortaya çıkarıldı. Sürülerinin reisi olan dişi filler ise birkaç güne kadar uyanık kalabiliyor.
Filler, yaşayan en büyük kara memelileridir. Günümüzde yaşayan 3 türü tanımlanmaktadır: Afrika Savan Fili, Afrika Orman Fili ve Asya Fili. İnsanlar gibi uzun bir ömre sahip olan fillerin yaşam süresi yaklaşık 60-70 yıldır.
Satranç taşlarının puanları vezir 9 puan, fil 3 puan, at 3 puan, kale 5 puan, piyon 1 puan ve şah ise sınırsız ya da sonsuz puan olarak belirtilir.
FİL: Çapraz hareket eder. Filler oyun boyunca aynı renk karelerde kalırlar. VEZİR: Dikey, yatay ve çapraz gider.
Fil, Kelile Dimne, Mesnevî gibi pek çok edebî esere, hikâyelere konu olmuştur. Bazı Mâlikî âlimlerine göre fil eti yemek mekruh sayılırken, diğer üç mezhep imamına göre azı dişli yırtıcı hayvan olduğundan fil eti haramdır.
Hayvanlar dünyasının en zeki üyelerinden biri olan filler güçlü hafızaları ile bilinir. Hayvanlar dünyasının en zeki üyelerinden biri olan filler güçlü hafızaları ile bilinir. Filler sürülerindeki 30 kadar aile üyesini tanıyabilir.
1-Karadaki en hızlı hayvan ödülünün sahibi çitadır. Müthiş olan özelliklerinden biri 0'dan 100 kilometreye sadece 3 saniyede çıkabiliyor olmasıdır. 2-Denizlerin en hızlı yüzen balığı saatte 110 km kadar hız yapabilen yelken balığıdır. 3-Dünyanın en hızlı uçan kuşu Gökdoğan'dır.
Doğasında yer alan tüm yeşillikleri tüketebilen bir hayvan türüdür. Yeterli yiyecek bulamadıklarında ağaç kabuklarını yedikleri de görülmüştür. Ağaçların sahip olduğu ince dalları kolay bir şekilde yiyebilirler. Sevdikleri besinler arasında ağaç gövdeleri de bulunuyor.
Bir fil her gün 150 kilo kadar yer ve 100 litre kadar da su içer.
Filin sadece omuz ve kalçalarında mafsal vardır. Bu sebeple ya ayakta veya bir yere dayanarak uyuyabilir; yan tarafına düşerse kendi başına doğrulamaz ve ancak hemcinslerinin yardımıyla ayağa kalkabilir.
Günde ortalama 40-50 litre su içiyor. Elma, karpuz çeşitli meyveler veriyoruz. Ortalama bir filin günde 150-200 kilograma yakın bir tüketimi söz konusu." dedi.
Beyinleri 5, kalpleri 20 kilo ağırlığındadır
Devasa boyutlarıyla bildiğimiz fillerin beyinleri ve kalpleri canlılar arasında en büyüklerindendir.
"Begümcan", "Winner" ve yavruları "İzmir", "Deniz" ve "Ege"den oluşan "Türkiye'nin ilk fil ailesi", İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda hayatlarını sürdürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri