Filial oyun terapisi sürecinde anne ve babalar terapist yardımı ile oyun ortamında çocuk ile doğru ilişkiler kurmayı öğrenir. Bu sürecin ardından uygun ortam oluşturulduktan sonra evde oyun terapisi, ebeveyn eşliğinde günlük hayata uygulamak yolu ile devam eder.
Filial Oyun Terapisi
Filial Terapi, 3-10 yaş arası çocuklar ve ebeveynlerinin arasındaki ilişkiyi oyunu kullanarak güçlendirmeyi amaçlar. Hem sorunların oluşumunu önlemeyi hem de var olan problemleri çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir yaklaşımdır.
Filial Terapinin tamamlanması genellikle 3 ile 6 ay arasında sürer ve takip seanslarında daha uzun sürebilir. 3 ila 12 yaş arası çocuklar için uygundur.
Filial terapi, genellikle çocuklarla çalışan terapistler tarafından uygulanır. Terapistler, filial terapi teknikleri ve aile terapisi yöntemleri konusunda uzmanlaşmış olmalıdır. Ayrıca, terapi sürecinde ebeveynlerin de aktif bir rol oynaması önemlidir.
İlgili 31 soru bulundu
Filial terapi, ebeveynleri çocukları ile çocuk merkezli oyun terapisi seansları yürütmeleri konusunda eğitmeyi ve onlara bu seanslarda rehberlik etmeyi amaçlayan yapılandırılmış, kısa süreli ve kanıta dayalı bir oyun terapisi modelidir.
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi çocuğun problemleri yerine ilişkiye odaklanmayı tercih eder. Bu ilişkinin çocuğun iyileştirme gücünü harekete geçireceğine inanır. Çocuk iyileşmeyi özenle hazırlanmış oyun terapi odasındaki oyuncaklar yolu ile gerçekleştirir.
300 TL - 650 TL
Profesyonel ve güvenilir Oyun Terapisi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Oyun Terapisi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Filial terapi, 3-10 yaş arasındaki çocuklara ve ailelerine yardımcı olan gelişimsel bir oyun terapisi yaklaşımıdır. Hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal ve gelişimsel güçlükleri olan çocuklar ile kullanılır. İlk olarak 1960 yılında Bernard ve Louise Guerney tarafından geliştirilmiştir.
Oyun terapisinin türleri, non-direktif (yönlendirilmemis), kognitif (bilissel davranisçi) ve Filial Terapidir. (anne-baba'da dâhil olur) Seanslar yaklasik 45 dakika sürmektedir. Ancak Filial Terapi 30 dk, 15–20 seans sürmektedir. Çocuk oyun terapi seansina geldiginde terapist yalnizca çocukla iletisim kurar.
Oyun Terapisi hangi yaş grubuna uygulanır? Oyun Terapisi 2.5 yaşından 12 yaşına kadar uygulanabilir. Duygusal olgunluğu gecikmiş çocuklarda 16 yaşında da kullanılabilir. Oyun terapisinin ne sıklıkta ve kaç seans süreceği, çocuğun problemine, terapiye uyumuna ve kullanılan oyun terapisi yaklaşımına göre değişir.
Oyun terapisinde kullanılan oyuncaklar arasında bebekler, oyuncak arabalar, kuklalar, kukla evleri, bloklar, oyun hamurları, resimler, oyun setleri, oyunlar ve oyun alanları bulunur. Bu oyuncaklar, çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek için kullanılır.
Alanında uzman terapistlerin uyguladığı terapilerden sonra çocuklarda hızlı bir şekilde olumlu değişimeler gözlemlenir. Çocuklara uygulanacak terapi sayısı önceden belirlenemez. Bazı çocuklarda 10 seans yeterli olurken, bazı çocukların 2 sene boyunca terapi alması gerekebilir.
Yılan: sır, düşman, gizli, problem… Ev: Yuva, güvenlik, içsel, koruma, çatışma, evlilik, ebeveynler gibi anlamlara geliyor olabilir. Burada Oyun Terapisinde kullanılan oyuncakların çok küçük bir kısmı mevcut. Oyuncakların anlamları elbette bunlarla sınırlı değil.
Oyun terapisi seansları 30 dakika ya da 1 saat sürebilir. Seanslar genelde haftada bir kez gerçekleştirilmektedir. Terapinin kaç seans süreceği danışanın terapiye ne ölçüde yanıt verdiğine bağlıdır.
Oyun terapisi genelde, 2 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarda uygulanır. 2 yaş çocuğun genellikle oyun oynamaya başladığı yaştır. 11 yaşından büyük çocuklarda da bazen, yaşadığı soruna göre oyun terapisi tercih edilebilir.
Ebeveynlerin kendi evlerinde, kendi çocuklarına uygulayabilecekleri özel bir oyun terapisi yaklaşımı öğrendikleri 10 haftalık eğitim programıdır. 4 kişilik gruplar halinde 10 hafta boyunca, haftada bir kez düzenlenir ve 90 dk süren eğitim oturumlarından oluşur.
Oyun terapisi süreci çocuğun yaşadığı soruna ve geçmiş ile bugün yaşadığı deneyimlere bağlıdır. Oyun terapisi genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere düzenli şekilde devam ettiğinde 16-20 seans arası sürmektedir. Bu süreci çocuğun gelişimsel dönemi ve terapinin gidişatı da etkilemektedir.
Bu süre çocuğun probleminin türü, geçmiş öyküsü, gelişimsel özellikleri, kendi iyileşme temposu ve ailenin sürece düzenli katılımı gibi faktörlerden etkilenmektedir. Ancak ortalama seans sayısı 10 ile 18 arasında arasında değişebilmektedir.
Not: UZAKTAN ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLERDE GENEL KABUL OLARAK 1 DERS SAATİ MİNUMUM 15 DAKİKA VE MAKSİMUM 25 DAKİKADIR. Eğitim programımızın 75 saat uzaktan eğitim şeklinde Offline ve 25 saat süpervizyon eğitimi online olarak gerçekleşecektir.
Hastanemizde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde Oyun Terapi ve Bebek Gözlem Odası Açıldı.
Oyun Terapisini Kimler Uygular? Akredite oyun terapisi eğitimi almış (yaklaşık 250 saat) ve süpervizyonlarını (yaklaşık 150 saat) tamamlamış psikolog ya da psikiyatristler tarafından uygulanır.
Oyun terapisi, genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere birkaç oturumdan birkaç aya kadar sürebilir.
Çocuk Merkezli/Yönlendirmesiz Oyun Terapisi
Bu yaklaşıma göre çocuğun doğuştan içinde taşıdığı olumlu özellikler, öz-güven ve iyileşme/iyiye doğru gitme dinamiği mevcuttur. Yaşanan deneyimler bunların üzerini örtmüştür ve unutulmaya yüz tutmuşlardır. Terapinin amacı bunları ortaya çıkarmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri