Yer fıstığı unu,aflatoksin analizi yapılmış yer fıstığının kabuklarını soyduktan sonra özelöğütücü makinalar kullanılarak elde edilir.
Hindistan cevizinin mutfak robotuna veya blendera girerken tamamen kuru olması çok önemlidir. Mutfak robotu veya blenderin de tamamen kuru olduğundan emin olun. Yüksek hızda, kurutulmuş hindistan cevizi blenderdan geçirilir. Unu cam kavanoza alarak saklayın.
Rutubetli ortamlarda toz Antep fıstığının saklanması sağlıksız olduğu biliniyor. Daha çok kuru ve nemsiz alanlarda saklanması öneriliyor.
Bezelye kurutulur,ince şekilde öğütülür ve suyla karıştırılır.Bitkilerden elde edilen organik enzimler ile lif ve nişastasından ayrılır.Geriye sadece yüksek oranda protein bulunan bir macun kalır.Bu macun kurutulup,ince bir toz haline getirilerek bezelye proteini tozu haline gelir.
İlgili 21 soru bulundu
Yapay tozlama, çiçek- lenme başlangıcında toplanan erkek çiçek salkımlarının dişi ağaçlara asılması şeklinde uygulanabilir. Bunun dışında toplanan erkek çiçek salkımları, gerilmiş bir ince elek teli üze- rine konularak bunların çiçek tozlarını saçma- sı sağlanır.
YEŞİL FISTIK YERİNE FASULYE
Özellikle baklavalarda hileye sıkça rastladıklarını belirten Yapıcı, "Yeşil fıstık yerine soya fasulyesini yeşile boyayla boyayarak, baklavanın içerisine yeşil fıstık görünümü vermek için öğütüp koyuyorlar.
Oldukça lezzetli bir o kadar da zor yetişen Antep fıstığını saklarken dikkat edilecek hususlar; Antep fıstığını saklarken mutlaka güneş görmeyen ve nemsiz ortamlar tercih edilmelidir. Nem derecesinin yüksek olduğu yerlerde Antep fıstıkları nemlenir ve bozulur. Dalından koparılan Antep fıstığı uzun süre taze kalmaz.
Kuruyemişleri cam kavanozlara veya buzdolabı poşetine doldurarak ağızlarını kapatın. Serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Kavanoz kapağının içerisine peçete koymak, kuruyemişlerin nemden uzak olmasını sağlar.
Kapalı bir saklama kabında muhafaza edildiğinde kabuğu kokabilir bu yüzden kısa bir sürede yaş antep fıstığı tüketilmelidir. Güneşe sererek kurutabilir ya da daha uzun süre tüketmek istiyorsanız buzdolabında ya da buzlukta saklayabilirsiniz.
Fındık unu, un kıvamında olmamakla beraber, 2 mm ölçülerindeki fındık parçacıklarından oluşan bir üründür. Fındıkların kabuklarından soyulduktan sonra beyazlatılmaları, kavrulmaları, ardından tekniğine uygun olarak öğütülmeleri veya yontularak parçacıklara ayrılmasıyla elde edilir.
Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip 30 dakika boyunca haşlayın. Yumuşayan bademleri süzün ve ılımasını bekleyin. Ardından haşlanan bademlerin kabuklarını ayırıp peçeteyle kurutun ya da güneş ışığında kurumasını bekleyin. Kuruyan bademleri mutfak robotunda toz haline getirin.
Badem toz, çiğ ve tuzsuz bademlerin kabuğu soyulmadan öğütülmesi ile elde edilir. Toz badem ve badem unu aynı ürünler değildir.
Özellikle pasta, kek vehamur işlerinde pastacıların vazgeçilmezi diyebiliriz. Yer fıstığı unu ilelezzetli kurabiyeler, baklava, kek, bisküvi, helva, fıstık ezmesi yapılabildiğigibi aynı zamanda et, tavuk ve salata gibi gıdaların yanına sos olarak dahazırlanabilir.
Bitkinin kökleri kuru topraktan ayrıldıktan sonra yukarı çekilir. Kökte kalan toprak temizlenir ve hasat edilen yer fıstıklarının arasına eklenir. Yer fıstığı hasadı için tohumların ekilmesinden 4 ay sonrası uygundur.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
1- Taze Kuruyemişi Anlamanın En Kolay Yolu: Tadı
Taze kuruyemiş, tadından anlaşılabilir. Bayat kuruyemişler, acı bir tada sahiptir. Bunun nedeni, kuruyemiş çeşitleri içindeki yağ dengesinin kaybolmasıdır. Yağ dengesi kaybolan ürünler, bozulmaya başlayan ürünlerdir.
Kuruyemiş doğru saklandığı sürece uzun aylar boyunca taze kalabilen besinlerdir. Kapalı poşetlerde alınan kuruyemişlerin hava ile bağlantısı kesildiği için güvenerek satın alınabilir. Açtığınız zaman hava ile etkileşime girmeye başlar ve ne kadar çok etkileşimde bulunursa o kadar hızlı bozulma görülür.
Kuruyemişler de eğer birkaç ay içinde tüketilmeyecekse buzdolabında saklanmalı. Zira kuruyemişler oda sıcaklığında dört ay kadar bir süre, bir yıl kadar buzdolabında, hatta bir yıldan biraz daha uzun süre derin dondurucuda taze olarak saklanabilir. Bunun sebebi de çok çok az sıvı içermeleri.
Oda sıcaklığında muhafaza edilen Antep fıstığı hava ile etkileşime gireceğinden dolayı oksitlenerek kabuğu da kararır. Bu yüzden de taze Antep fıstığı genelde buzdolabında saklanır ve mutlaka en fazla 15 gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Kavurmak için yaş fıstık alacağınız için fıstıklarınızı öncelikle 2-3 saat boyunca suda bekletmelisiniz. Ilık su, fıstıkların üzerindeki kırmızı kabukların daha kolay sıyrılmasını sağlayacak ve böylelikle kavurma işleminizi daha kolay şekilde gerçekleştirmenize yardım edecektir. *Kapalı Fıstıkları Çıtlatın!
Temiz antep fıstığını doğrudan güneş ışığına maruz kalan bir tepsi veya pamuklu bez üzerine koyun, ancak kuşlara dikkat edin. Kurutma işlemi sırasında, çok kuru olmadıklarından emin olmak için bunları test edebilirsiniz. Antep fıstığı genellikle 3 ila 4 gün sonra kurur.
Limon suyu ya da sirke
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Baklava Şerbetinin Şekerlenmemesi İçin Ne Yapılır? Baklavanın şerbetinin şekerlenmemesi için baklava şerbeti kaynama aşamasına geçtiğinde limon suyu ya da limon tuzu ekleyebilirsiniz. Ayrıca suya şekeri ekledikten sonra şeker eriyene kadar karıştırıp sonrasında ocağın altını yakarsanız tatlınız şekerlenmez.
Baklavanızın şerbeti çok fazla kıvamlı ya da kıvamı daha suluysa bekledikçe şekerleniyor ve lezzeti kayboluyor. Bir diğer sebep ise sıcaklık. Baklavanın da şerbetin de sıcak olması gerekir ki baklava şerbetini güzelce çeksin, daha uzun süre dayansın ve şekerlenmesin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri