Final sınavı okulun kapanacağı hafta yapılan sınavlara verilen addır. Yılın son haftasında gerçekleştirilir. Genel anlamda %40 ile %60 oranında notunuzu etkileyen bir puan elde etmenizi sağlar. Yüzdelik dilimi dersinizin iki vize olmasına ya da tek vize olmasına bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir. Son sınav anlamına gelen finalin notlarıyla vize notlarının ortalaması alınır. Üniversitelerde en yüksek not A'dır. Bir öğrencinin dönem notu sonunun F olması ise o dersten kaldığı anlamına gelir.
Üniversite öğrencileri tarafından sıklıkla işitilen sözcükler olan vize, ilk yani birinci sınavdır. Final üniversitelerde yapılan ikinci sınav, büt ise bütünleme sınavı demektir.
Cevap: Bir ara sınav (VİZE SINAVI ) ve birden yarıyıl sonunda yarıl sonu sınavı (FİNAL) olmak üzere iki sınav yapılmaktadır. Bu iki sınavdan başarılı olamayan öğrencilerimiz için Final sınavı yerine geçerli olan bütünleme sınavı yapılır.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.
İlgili 39 soru bulundu
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
(5) Dönem sonu final sınavında baraj uygulanmaz. MADDE 21 – (1) Dönem sonu bütünleme sınavı; dönem geçme notu 60'ın altında olan veya dönem sonu final sınavına giremeyen veya dönem sonu finalde 50'den düşük not alan öğrenciler için yapılan sınavdır.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır. Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir. Bu arada 55 almak çok zor değil finalde, yaparsın. Kurul cikmislarina ve geçen seneki final çıkmışlara bak.
Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir.
Üniversitelerde finalden önce girilen sınavlara vize denir. Vize sınavının yazılı mı yoksa test mi olacağına öğretmen karar verir. Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir.
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Şurada Paylaş!
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
Finale girmeyen büte giremez.
Sadece kaldığın dersin bütüne giriyorsun ondan da geçemezsen alttan ders olarak kalıyor. Yaz okulunda o ders açılırsa alabilirsin açılmazsa seneye alttan alıyorsun.
Cezai bir durum yok.
2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Final Sınavlarında, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Üniversite Hastaneleri, Özel Hekim, Aile Sağlığı Hekimlikleri ve İEÜ Hekiminden alınacak sağlık raporları kabul edilmektedir.
Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Ardından alınan kararda ise “ 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim düzeylerinde yıl içi sınavlarında olduğu gibi yıl sonu sınavlarının da çevrimiçi (online) yapılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri