Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir. Bütünleme sınavından alınan not ile birlikte dersten geçmeleri mümkündür.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünleme sınavına giremiyor. Finale girmeyip de bütünlemeye girmek isteyen öğrencilerin geçerli bir mazereti olması gerekiyor. Atatürk Üniversitesi'nde de bütünleme sınavlarına hem vize ve finale girmeyen hem de bu sınavlara girdiği kalan derslerden kalan öğrenciler girebiliyor.
Finale girmeyen büte giremez.
Önlisans/ lisans diploması almak için gereken diğer şartları sağlamış ve kayıtlı olduğu yarıyılda/yılda aldığı dersleri başarı ile tamamladığı takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerden en çok üç dersi kalanlara tanınmış olan öğrenciler bütünleme sınavı hakkından yararlanabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bütünleme sınavına başarı notu E, F1, D1 ve D2 olan öğrenciler girebilir. Bunun dışındaki öğrenciler bütünleme sınavına giremezler. Girseler dahi sınavları geçersizdir.
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
Birinci, ikinci sınavlardan geçer puan alamayanların girmesi gereken üçüncü sınav (BÜT) bütünlemedir. Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır.
Bütten para alınmıyor, yaz okulundan para alınıyor. Çünkü ders veriliyor.
Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir. Derste devamsızlık sebebi ile kalan öğrenciler bütünleme sınavına girmeleri mümkün olmadığı gibi girseler dahi bir etkisi olmayacaktır.
BUÜ Önlisan ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 30(6) uyarınca Final Sınavları için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
Bütünleme sınavı isteğe bağlı bir durumdur. Yani öğrenci dersten kalmayı göze almışsa eğer bütünleme sınavına girmeyebilir. Bu durumda geçerli olan not final notu olur ve öğrenci o dersten kalmış sayılır.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Bütünleme sınavı ile ilgili çok fazla kişinin merak ettiği sorulardan biri de bütünleme sınavına kimler girebilir? Şeklindedir. Final sınavından kalmış olan öğrenciler bütünlemeye girebilirler. Fakat bu sınav zorunlu bir sınav değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri