Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir. Telafi sınavının ham başarı puanına etkisi % 70 tir.
BUÜ Önlisan ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 30/6 uyarınca Final Sınavları için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir.
Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Ara sınav (vize) için mazeret sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavının (final) mazereti bütünleme sınavında uygulanır, bütünleme sınavının mazereti yapılmaz.
İlgili 19 soru bulundu
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır.
Hemen hemen tüm üniversitelerde final sınavına katılım sağlamazsanız dahi bütünleme sınavına girebilirsiniz. Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir.
Finale girmeyen büte giremez.
2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Final Sınavlarında, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Üniversite Hastaneleri, Özel Hekim, Aile Sağlığı Hekimlikleri ve İEÜ Hekiminden alınacak sağlık raporları kabul edilmektedir.
Mazeret Sınavı: Koşulları yerine getirmesine rağmen sınava geçerli bir nedenle giremeyen bir öğrencinin, süresi içerisinde bir dilekçe ile beyan ettiği mazeretinin ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilmesi üzerine sınav yerine yapılan sınavdır.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Buna göre Örgün Eğitimde 2022-2023 Bahar Yarıyılı Yarıyıl sonu (final) ve Bütünleme sınavları da çevrim içi olarak yapılacak.
? Her öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı bulunmamaktadır. Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir. Derste devamsızlık sebebi ile kalan öğrenciler bütünleme sınavına girmeleri mümkün olmadığı gibi girseler dahi bir etkisi olmayacaktır.
Bütünleme sınavıyla ilgili detaylar şöyledir: - Devamsızlıktan kalan öğrenciler bütünleme sınavına girememektedir. Yalnızca dersinde başarısız olan ve mazeretli olarak sınavlara katılamayan öğrenciler bütünleme sınavına girebilmektedir. - Dersten geçen öğrencilerin bütünleme sınavına katılma hakkı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri