Finlandiya'ya iltica başvurusu, sadece bizzat Finlandiya'da yapılabilir. İltica talebinde bulunmak için zulüm gibi geçerli bir nedeniniz olmalıdır. Bu sayfada iltica başvurusunda bulunanlara yönelik bilgiler bulabilirsiniz.
Evet, Avrupa Birliği vatandaşı olmayanların Finlandiya'ya göç etmesi için oturma izni gereklidir. Oturma izni olmayan Avrupa Birliği dışındaki vatandaşların Finlandiya'ya göç etmesi yasal değildir.
En çok kabul... TikTok. almanya ve avrupa birliği ülkelerinde. iltica başvurularının kabulünde artış olduğu açıklandı. almanya geçen yıl. %41'le en fazla sığınma talebini onaylayan ülke oldu.
En fazla iltica başvurusu 131 bin 970 kişiyle Suriye vatandaşları tarafından yapıldı. 2013 yılından bu yana iltica başvurularında ilk sırada yer alan Suriyeliler, 2022'de toplam başvuruların yüzde 15'ini oluşturdu.
Türk mültecilerin yarısı Almanya'da
Bu da toplam kabullerin yüzde 47'si demek. İkinci sırada 8 bin 975 (yüzde 17) kabul ile Fransa var. Hollanda 4 bin 630 başvuruya olumlu cevap verirken İtalya 3 bin 965; Belçika da 3 bin 330 kişiye iltica hakkı tanıdı. Yunanistan ise bin 325 kabul ile sekizinci sırada.
İlgili 26 soru bulundu
Finlandiya'ya sığınma başvurusunu sadece Finlandiya devleti içinde yapabilirsiniz. Sığınma başvurusu için önceden doldurulabilecek özel bir form yoktur. Finlandiya'ya vardığınız da, hemen hudut görevlisine ya da polise sığınma başvurusunda bulunmak istediğinizi bildirin.
İlk kez iltica başvurusu yapanların ülkelerine bakıldığında ilk iki sırada açık ara Suriye (131 bin 970) ve Afganistan (113 bin 495) vatandaşları yer alıyor. 2022 yılında üçüncü sırada 50 bin 50 başvuru ile Venezuela vatandaşları var. Dördüncü sırada ise 49 bin 720 başvuru ile Türk vatandaşları bulunuyor.
Finlandiya Parlamentosu ülkeye kaç tane mülteci alınacağına karar verir. Finlandiya'nın 2021 yılı mülteci kotası 1050 kişidir.
Kendi geldiğim ülkemdeki vatandaşlığımı kaybeder miyim? Türkiye hükümetinin sizin burada iltica başvurusu yaptığınıza dair herhangi bir bilgisi olmuyor. Yani Amerika'da ilticaya başvuran kişinin iltica başvurusu, Türkiye ya da kendi ülkesinin vatandaşlığına herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor.
İltica başvurusunda bulunmak
Bu oturum izni 5 yıl geçerlidir. Göç ve Vatandaşlık Dairesi'nde (IND) iltica başvurusunda bulunuyorsunuz. IND de, sizin iltica dolayısıyla bir oturum izni hakkınızın olup olmadığını değerlendirecektir.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir.
Bir mülteci olduğunu iddia eden herkese Kanada süresiz oturum izni verilmemektedir. Kanada Göçmenlik Ofisi ve Mülteci Kurulu tarafından gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilir ve şartların tümü sağlandıysa bu kişiler mülteci olarak kabul edilir.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, koruma altına alınma talebinde bulunan herkesin, sınırı yasa dışı yollarla geçmiş bile olsa, iltica başvurusunda bulunmasına imkan verilmesini öngörüyor.
Finlandiya vatandaşlığına başvurmak istiyorsanız Fince veya İsveççe dil becerinize dair resmî belgeye ihtiyacınız vardır. Şart koşulan dil yeterliliğini Fince veya Finlandiya İsveççesi işaret diliyle de belgeleyebilirsiniz.
Finlandiya da refah seviyesi yüksek bir ülke olduğu için göçmen akışını önlemek adına vize sürecini zorlaştıran ülkelerden biri. Özellikle temin etmenizi istediği belgelerin fazlalığıyla dikkat çekiyor.
Değerlendirme, mülteci statüsünün ya da ikincil koruma statüsünün sona erdirilmesi ya da iptal edilmesi ve sınır dışı edilmeyle son bulabilir. Finlandiya'da dört ya da beş yıl kesintisiz ikamet etmenin ardından Finlandiya vatandaşlığına başvurabilirsin.
İLTİCA EDENLER 12 YIL TÜRKİYE'YE GELEMEYECEKLER
Aslında iltica etmek sonraki 11-12 yılını gurbette, ülkeye gelemeden yaşamak demek.
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Vizeyi veren ülkeye iltica etmek için 6 ay beklemeye gerek yoktur. Ülkeye indikten sonra vizenin geçerlilik süresi içerisinde de iltica başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır.
Arkadaşlar, iltica yolları az önce saydığım gibi 5 tane ana sebep var. Bunlar ırk, etnik köken, politik görüş, din ve bir gruba aidiyetlik. Bu sebeplerden herhangi birinden dolayı iltica başvurusu yapılabilir.
Diğer ülkelerde olduğu gibi, İrlanda da mültecilik başvurusu iki asmadan oluşmaktadır. Öncelikle ülkeye girişte sınırda yetkililere veya ülkeye girdikten sonra Office of the Refugee Applications Comissioner'a başvuru yapılır. Başvuru yapanlara sığınmacı (asylum seeker) statüsü verilir.
Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor. Bu da Almanya'yı ilticacıların gözdesi yapıyor.
Bu sebeple Finlandiya'da çalışmak isteyen kişilerin önce şirketlerle iletişime geçmesi gereklidir. İş anlaşması yapıldığı takdirde şirket hem oturma iznini hem de çalışma iznini vatandaş için almaktadır. İşçi alımları için genellikle ön lisans ve lisans mezunu şartı aranmaktadır.
Finlandiya yaşam pahalılığı açısından önde gelen ülkeler arasında olduğu bilinmektedir. Finlandiya'da yaşam masrafları, kişisel yaşam tercihlerine ve yaşanılan bölgeye göre değişmektedir.
İşiniz üç aydan uzun sürecekse Göçmenlik Dairesinden mevsimlik iş oturma izni alın. Finlandiya'da herhangi başka bir gerekçeyle, örneğin aile bağlarına dayanarak, oturma izni almışsanız, Finlandiya'da çalışma hakkına sahipsinizdir. Böyle bir durumda, çalışmak için ayrıca izin almanıza gerek bulunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri