Finlandiya ev kiraları m2 başına 10 ile 30 Avro arasında değişiklik göstermektedir. Finlandiya ev kiraları iehir merkezlerinde veya yeni yapılan binalarda üst sınıra yakınken, eski veya şehirden uzak yerlerde kira ücretleri daha düşüktür. Satılık binalar içinse ortalama m2 fiyatı 2.300 Avro'dur.
Finlandiya'da ikamet giderleri
Finlandiya'daki kiraların ortalama fiyatı m² başına 15 Euro'dur. Bu yeni kira sözleşmeleri için geçerlidir. Kiralık konutların fiyatları 10-30 Euro/m² arasında değişiklik gösterir. En yüksek kiralar büyük şehirlerin merkezi bölgelerinde yer alır.
Finlandiya'da maaş, yaşam masrafları ve vergiler AB ortalamasının bir miktar üzerindedir. Bununla birlikte, birçok hizmet vergiler sayesinde finanse edilmektedir ve bu hizmetler ülke sakinleri için, diğer birçok ülkeye nazaran daha ucuzdur.
Finlandiya iklimi soğuk-ılıman olarak nitelendirilir. Ülkede kış aylarında -20'ye varan soğuklar görülür. Yaz aylarında ise oldukça ılıman bir iklim hakimdir. Bu dönemlerde sıcaklık 13-22 derece aralığında seyreder.
Finlandiya'da asgari ücret yoktur, ancak Finlandiya'da ortalama maaş aralığı ise 2.995 Euro ile 5,718 Euro arasında değişmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Kış Finlandiya'da kış ayları Aralık, Ocak ve Şubat'tır. Kasım ve Mart aylarında da hava soğuk olur. Sıcaklık kış boyunca genellikle sıfır santigrat derecenin altındadır ve -20 dereceye kadar düşebilir.
Türk göçmenlerinin çoğunun kendi işi yoktur ve başta kebap ve pizza işletmeleri olmak üzere restoran veya fast food sektörlerinde çalışmaktadırlar.
Finlandiya ekonomisi, Fransa, Almanya, İsveç veya Birleşik Krallık gibi diğer batı ekonomileriyle eşit bir kişi başına üretimle son derece sanayileşmiş, karma bir ekonomidir. Ekonominin en büyük işkolunu yüzde 72,7 ile hizmetler, ardından yüzde 31,4 ile imalat ve rafine etme işleri oluşturmaktadır.
1. Finlandiya'nın yurt dışından aldığı göç, sürekli artış göstermektedir. Finlandiya'nın yurt dışından göç kazancı bir önceki yıl 15.495 kişiden 2020'de 17.814 kişiye yükselmiştir.
Finlandiya'da 90 günden fazla kalmak, yaşamak veya çalışmak istiyorsanız oturma iznine sahip olmanız gerekir. Alacağınız oturma izni sizin ve ailenizin Finlandiya'da yaşama, çalışma, eğitim ve sağlık gibi sosyal haklardan ücretsiz olarak yararlanmanıza imkan sağlar.
Finlandiya'ya iltica başvurusu, sadece bizzat Finlandiya'da yapılabilir.
Kesintisiz oturma izni (4 yıl) için sürekli ikamet izninde (izin belgesi) Finlandiya'da ikamet ettiğinizde daimi ikamet izni alabilirsiniz. Finlandiya'da kesintisiz ikamet izninde (A izin), beş yıllık kesintisiz bir süre için yaşadığınızda bir P_EU ikamet izni alabilirsiniz.
Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile Finlandiya arasındaki vize rejimine göre umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımız ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Finlandiya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Finlandiya Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda Finlandiya vizesi almak zor olmayacaktır.
İşiniz üç aydan uzun sürecekse Göçmenlik Dairesinden mevsimlik iş oturma izni alın. Finlandiya'da herhangi başka bir gerekçeyle, örneğin aile bağlarına dayanarak, oturma izni almışsanız, Finlandiya'da çalışma hakkına sahipsinizdir. Böyle bir durumda, çalışmak için ayrıca izin almanıza gerek bulunmaz.
En pahalı ülkeler arasında yer almasına rağmen refah seviyesi de en yüksek ülkelerden biri olan Finlandiya, sosyal destekleriyle de vatandaşlarını desteklemektedir. Sosyal devlet ilkesine bağlı olarak birçok alanda vatandaşlar eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlerden de avantajlı şekilde yararlanabilmektedir.
Finlandiya, günümüzde yüksek yaşam standartları ve eğitim sistemi ile küresel tanınırlılığa sahip dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biridir.
Finlandiya'da 1 kişinin bir aylık kira masrafı ortalama 724 Euro, yeme- içme masrafı ortalama 200 Euro, doğalgaz, elektrik, internet, su gibi faturalar ortalama 300 Euro ve kişisel harcamalar ise ortalama 250 Euro tutmaktadır.
Finler sessiz ve sakin insanlardır. Birisiyle tanıştıkları zaman ilk zamanlar soğuk davranırlar. Fakat saygılı, seviyeli, eşitlik gözeten ve hoşgörülü insanlardır. Gereksiz konuşmaktan kaçınırlar.
Finlerin %84.6'sı (2002) Protestan Hristiyandır ve Evangelik Luteryan Kilisesine mensupturlar.
“Yabancılar“ takriben Finlandiya nüfusunun % 3,8'ini oluşturmaktadırlar. Türk uyruklularının sayısı 3.820, Türk kökenlilerin sayısı ise 10.000 civarındadır. Şu anda sayıları azalmış olmasına rağmen, Finlandiya'da kökleşmiş bir İsveç, Rus, Yahudi ve Tatar azınlık bulunmaktadır.
Markka, Finlandiya'nın Euro'yu kullanmasıyla birlikte tedavülden kaldırılmıştır. Fin Markkası, uluslararası para birimi kodu FIM olarak gösterilmekteydi. 1 Markka (mark) 100 pennia (100 penni)'dan oluşmaktaydı. Fin Markkası, Euro ile değiştirilirken kullanılan parite 1 Euro=5.94573 Fin Markkası üzerindendi.
Finlandiya'nın en meşhur yemeği Karelya'dır. Orijinal adı Karjalanpiirakat olan ve İngilizcede ise Krelian pasties olarak anılan bu meşhur yemek dışında klimppisoppa adlı temelde bir çeşit un çorbası da yer almaktadır. Öte yandan geleneksel yemekler arasında daha pek çok farklı yemek bulunmaktadır.
*Finlandiya Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri