Finlandiya'nın en meşhur yemeği Karelya'dır. Orijinal adı Karjalanpiirakat olan ve İngilizcede ise Krelian pasties olarak anılan bu meşhur yemek dışında klimppisoppa adlı temelde bir çeşit un çorbası da yer almaktadır.
En büyük endüstriler elektronik (yüzde 21,6), makine, araç ve diğer mühendislik metal ürünleri (yüzde 21,1), orman endüstrisi (yüzde 13,1) ve kimyasalların (yüzde 10,9) sanayisinden oluşmaktadır. Finlandiya'da önemli miktarda kereste ve çeşitli maden ve tatlı su kaynakları bulunmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Finlandiya'daki Türkler için birçok farklı iş fırsatı vardır ve ülkenin çeşitli sektörlerinde çalışma imkanları sunulur. İnşaat, restoran işletmeciliği, hizmet sektörü, perakende satış ve teknoloji gibi alanlar; Türklerin, Finlandiya iş imkanları dahilinde iş bulabilecekleri en yaygın alanlardan bazılarıdır.
Finlandiya eğitim sistemi örnek olarak gösterilen bir ülkedir. 9 yıllık eğitim zorunludur ve öğrenciler için fırsat eşitliği mevcuttur. Özel okul diye bir kavram olmadığından herkes ücretsiz bir şekilde eğitim almaktadır. Ayrıca dersler günlük olarak en fazla 4, haftalık olarak ise en fazla 20 saat olarak yapılır.
Helsinki (İsveççe: Helsingfors), Finlandiya'nın başkenti ve en büyük şehridir.
Finlandiya'da kahvaltı bir çeşit börek olan 'karelian pie', pirinç lapası, ekmek peyniri gibi yöresel tatların yanı sıra birbirinden lezzetli ekmek ve pasta çeşitleriyle de zenginleşiyor. Ülkenin en önemli tahılı çavdardan hazırlanan ekmekler ise Fin mutfağının temsilcisi.
Finler (Fince: suomalaiset, İsveççe: finnar), Finlandiya'da yaşayan yerli halkın etnik kökenidir.
Finlandiya'nın başlıca geçim kaynağı ormancılıktır. Çok sayıda ormana sahip olan Kuzey Avrupa ülkesinde ormancılığa bağlı olarak imalat sektörleri de oldukça gelişmiştir.
Finlandiya yaşam standardı ve gelişmişlik seviyesi denilince akla ilk gelen ülkelerden birisidir. Gerek doğası gerek ise teknolojisi ile İskandinav ülkelerinin gözbebeği konumundadır. Hamamları ve dil yapısı sayesinde bir Türk'ün yabancılık çekmeyeceği ender ülkelerden biridir.
Kış Finlandiya'da kış ayları Aralık, Ocak ve Şubat'tır. Kasım ve Mart aylarında da hava soğuk olur. Sıcaklık kış boyunca genellikle sıfır santigrat derecenin altındadır ve -20 dereceye kadar düşebilir.
Binlerce göl ve adanın ülkesi olan Finlandiya'nın çoğu bölgesinde güneş 73 gün boyunca batmaz. Sonuç olarak, bu bölgelerdeki insanlar sürekli güneş ışığına maruz kaldıkları için yazları daha az, kışları daha fazla uyurlar.
Finlandiya yaşam pahalılığı açısından önde gelen ülkeler arasında olduğu bilinmektedir. Finlandiya'da yaşam masrafları, kişisel yaşam tercihlerine ve yaşanılan bölgeye göre değişmektedir.
Kışın Finlandiya'da genellikle karanlıktır; çünkü, güneş sabahın geç saatlerinde doğup, öğleden sonra da hemen batar. Kuzey Finlandiya'da, hava Güney Finlandiya'dakine göre daha karanlık olur. Finlandiya'nın en kuzey yörelerinde haftalarca güneş doğmadan günler geçer.
Finlandiya'da asgari ücret kaç dolar? Finlandiya'da 2.080 Euro olan asgari ücret, dolar olarak hesaplandığında aylık ortalama 2.240 dolara denk geliyor. Bu rakam saatlik olarak ele alındığında, 14 dolara tekabül ediyor.
Finlandiya uçuşları
İstanbul Havalimanı'ndan (IST) hareketle yapılan direkt uçuşlar iki buçuk saat civarında sürüyor ve Helsinki-Vantaa Havalimanı (HEL) yönüne gerçekleşiyor.
6 Aralık 1917 tarihinde Finlandiya Rusya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Finlandiya yüzyıldan uzun bir süre önce kendi anayasası ve devlet şekli ile özerk bir devlet olarak varlığını Rusya İmparatorluğunda bir Çar Dukalığı olarak sürdürmüştür.
türkçe bilen biri için fince öğrenmek kolaydır. fincede ural-altay dilleriden biridir ve türkçeye çok benzer. bütün avrupa dilleri arasında yalnızca fince- macarca ve türkçe bu guruptan. diğer avrupa dillerine göre çok daha kolay öğrenilir.
Okullar haftanın 5 günü açık olup, haftalık 19 – 30 saat ders işlenir. Ek olarak, fazladan tatillerle ilgili yerel özerklik söz konusudur. Aynı zamanda Finlandiya, Avrupa'nın en az ders saatine sahip ülkelerinden birisidir. Sınıf mevcutları 20–30 arası, ders saati 45 dakikadır.
Finlandiya'da ilköğretim çocuğun yedi yaşını doldurduğu sene başlar. Finlandiya'da kalıcı olarak ikamet eden her çocuğun ilköğretime katılması şarttır.
Lise öğrenimi genelde üç yıl sürer. Lise iki veya dört yılda da tamamlanabilir. Lise öğreniminde birçok seçim yapabilirsiniz. Zorunlu derslerle beraber kendinize uygun birçok ders seçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri